Objave: 1319
Teme: 4
Ocena:
1
Sašo, a te babica ni naučila, kako baba zgleda?
Moja babica je meni rekla, da je to ženska, ki ima en ziz in en zob. Jaz pa še zdaleč nisem takega izgleda. :? :roll:
Upam, da mi Telmosa ne bo treba več gnjavit s bedastimi vprašanji. Bom raje tebe vprašala naslednjič tu na forumu. Bo imel revež mir pred mano in bo lahko zvečer v miru gledal tv!
Ocena:
1
Veš bohinc, je ena znana oseba rekla, da tisti ki misli da vse ve, ve zelo malo in ni nikoli prečital nobene knjige. Zato jaz ljudi veliko sprašujem, predvsem take, ki veliko vedo, da lahko kaj novega izvem. In Telmos je človek z veliko znanja in veliko izkušnjami z razliko od nekaterih drugih, ki si to samo domišljajo.
Proti jaBK pa jaz nimam nič, je samo še ena uporabnica tega foruma, ki išče znanje. So pa določene stvari, o katerih mislim, da mi ni treba tu govorit oziroma jih podajat. Mi je žal, da je zvenelo grobo, sem preveč direktno povedala, kaj mislim. Nek diplomat pač nisem.
Ocena:
1
Saj nisem mislila osebno. Tudi FWS teme preberem, je marsikaj koristnega not.
:wink:
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
bohinc Napisal:Lepo in prav , če bi bli vsi taki, pa temu očitno ni tako niti pri najbolj opevanih...glede na monterje...kar vedno trdim.
Zato je smešno , ker oba zagovarjata kako je malo okvar , spet drugič te odpravljata seveda vsak največ na ''neželjenih''.
Dejansko jih je glede na število vgrajenih in letih delovanja zanemarljivo malo.
bohinc Napisal:Za nas , ki jih mamo , to ne pomeni dosti (komur dela BP in se je že poplačala vložek-poraba napram olju).
Potencialne nove uporabnike pa zadeva gotovo še bolj zmede,
predvsem tvoje sejanje megle in drobljenje pisav ter ihtavo iskanje kvazi dokazov, ki bi pokopali vse, kar tebi ne paše in hočeš na vsak način poteptati s svojim prav.
bohinc Napisal:ter prej izgubita kako stranko, ker mogoče opustijo misli o TČ ..., čeprav tudi npr. pri peletih beremo o težavah gorilcev, peči, pelet, če ne vštejemo še dobrega izvajalca, ter kasnejših odprav morebitnih težav...
pri vseh zadevah je tako. Če bi sam živel samo od servisa, potem bi zaradi TČ stradal. Veliko več dela je z plinskimi in oljnimi kotli. Zato me moti negativen odnos in vsesplošni naval na inverterske naprave, ker se točno ve, kaj je vzrok - razlika v ceni. Pošten odnos je pa tisti, ki zagovarja pravo kvaliteto za pravo ceno in normalno življensko dobo, ki pa ni 30 let, ker se bo do tedaj vse že 5x spremenilo, če bo šlo s sedanjim tempom naprej.
bohinc Napisal:Je pa zanimivo dejstvo, kako se je Sivka že razpisala o domačih zanič TČ (iz lastne izkušnje?), ter nedolgo tega na vprašanja forumašinje JaBK dobesedno explodirala , zakaj že ?
Zato, da da tebi povod za sejanje megle, kar obvladaš v nulo.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 168
Teme: 28
Ocena:
0
@telmos kakšna pa je povprečna življenska doba TČ?
Bodo delovale npr 15 let brez nekih posegov razen rednega serviseranja?
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Sprašuješ nekaj, kar nima odgovorov.......
Redno servisiranje?
Kot vem, TČ nima olja, ki bi ga bilo potrebno menjati, nima nekih ležajev, ki se menjajo, tudi filtrov ne, .......
Torej ne vem, kaj je redno vzdrževanje....
Najbrž to, da očistiš listje, preveriš če se ventilatorji vrtijo, očistiš vodni filter v ogrevalnem krogu, po potrebi dofilaš vodo, ......, ampak to ni redni servis, temveč nekaj takega , kar razen dvojno levoročnih, lahko naredi vsak uporabnik.
Če pa bo kaj več od tega, potem že lahko govorimo o okvari in popravilu
Tudi o življennski dobi težko govorimo, ker še nobena ni tako stara, da bi jo zaradi staranja bilo potrebno zamenjati. No, ja vem za eno iz 80ih let, ki pa že itak več kot 25 let ne deluje in nikoli več ne bo delovala, saj plin ki ga uporablja ni več dovoljen, tako staro TČ, pa se ne splača predelovati.
In Telmos je tudi popolnoma jasno napisal, da se pogovarjati o življenjski dobi 30 let nima smisla, saj sploh ne vemo kakšna tehnologija bo takrat.
Pa zanimivo, da še nikogar, ki je kupil avto, nisem slišal, da bi spraševal o življenjski dobi in to kljub temu, da je to povprečno vsaj dvojna cena nekega ogrevanja. In nekako se zavedamo, da najbrž avto ne bomo vozili kaj bistveno več kot 10 let.
Objave: 534
Teme: 27
Ocena:
0
Sumim, da vprašanje ne gre v smeri 30 let. Verjetno vsi razmišljamo, da če bo 10 let, bo še kar v redu, če 15, super, če bo pa samo 5, potem pa odločitev ni bila "glih idealna".
Je pa recimo zanimiva misel, da če bo zunanja enota zdržala 10 let (in se bo zamenjala takrat samo zunanja enota), je letni strošek naložbe (brez upoštevanja cene kapitala) ravno primerljiv s ceno porabljene elektrike.
Dušan
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Je res. Tudi sam bom približno zadovoljen, če bo vse OK 10 let. Bom že precej v plusu glede na druge načine ogrevanja. Potem se pač zamenja komplet zunanja enota (bi rekel da v 1-2 urah), če crkne kaj večjega. Notri nima kaj dosti crknit (3-potni ventil, el. grelec, sobni termostat/regulator).
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
K sreči je običajno zunanja enota precej cenejša od notranje, pri moji Fujitsu je razmerje 1/3 proti 2/3.
Vprašanje je bolj, če bo po toliko letih še na voljo kot rezervni del.
Objave: 534
Teme: 27
Ocena:
0
Mislim, da je Glavca nekoč zatrjeval, da pašejo gor vse zunanje enote od Fujitsuja.
Dušan
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
danes. kaj pa čez 10 let. glede na to kako se vse hitro spreminja in kaka je konkurenca, se lahko najbrž potegne kaka analogija z računalništvom. zunanja enota bo takrat stala toliko kot danes, ker pa bo tehnologija šla naprej in se bo cenila, boš čez 10 let za isti denar, kot je kompatibilna zunanja enota boljšo komplet zadevo.