PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hotjet - obstaja uporabnik s podobnimi zahtevami ?
Pri velikih porabah se najbolj splača vzet TČ Idea -največji oprihranki.
Jaz bi vzel tisto TČ, ki ima pri enaki ceni največji uparjalnik :!:
Bohinc, lahko podaš dimenzije uparjalnika za Kronoterm in Hotjet?
Migaj več kot ti nudi Googl ti tudi jaz ne znam.
Razen obisk ponudnikov, kakega sejma...
Osebno moja TČ je največ preslikana, opisana-dostopno, za razliko od drugih...

Hotjet, kot Kronoterm in še jih je... imajo tudi močnejše zadeve od 20kW navzgor...
Če se ogrevajo šole , razni domoviipd., trgovine s klimami, ni hudir, da ne bi zmoglo tri etažne zgradbe...
Zakaj me napeljuješ, da moram vedno kaj reč čez našega proizvajalca -ki imajo prospekte prilagojene predvsem za papirno obliko. Limat linke na spletni strani do pdf dokumenta, kjer so podatki za vse mogoče vrste, ki me ne zanimajo, in različice TČ -na eni oz dveh straneh, je za danajšnji čas premalo in amatersko, kar lahko razumemo, kot podcenjevalni odnos do internetnih uporabnikov in potrošnikov nasploh ali pa ne-sledenju sodobnim smernicam oglaševanja.
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")kronotermunichr("46")com/katalog/[/url]
Kaj ima naš proizvajalec , ni moja stvar...

Je pa bil nekoč yan123 zelo prijazen in pripravljen računat prave velikosti uparjalnikov, pa žal izmer njih , kot lamel med njimi žal ni dobil veliko...

Niti me ne moti kakorkoli se kdo odloči, tudi če bi se Lebanovski za npr. Ht Daikin verjamem, da bi bil lepo na toplem in zadovoljen...
Migaj Napisal:Druga varianta po moji izbiri pa bi bila Daikin HT 14kW z grelci + 400 l bojler.
sem tudi sam to na začetku predlagal....pa se je "pamet" uključil, ta sistem ga bo prišel cca 8000€ in če je poraba KO bila cca 4000lit, kar znese po sedanjih cenah cca 2600€ skoraj stavit grem, da z Daikinco ne bo presegel 1/2 tega zneska...
Zdaj naj uporabnik tja pokliče in mu bodo napametnaučeni povedali, kako so njihove TČ najučinkovitejše in najboljše (ostale pa :oops: ) ter kako bodo oni iz TT pripravili zate strokovno najboljšo ponudbo -pisano tebi na kožo....
Za tistega, ki se ob tem ali se je že vnaprej odločil ravno za njih -je to OK,
za ostale, ki pa še niso odločeni, pa po mojem lahko celo odbijajoče.
Smo pa tudi uporabniki različni.
Lebanovski Napisal:Peleti odpadejo, ker ni primernega prostora za shranjevanje potrebne količine.
Voda voda sem nekako tudi že sam poizvedel da bi bila "dobra" opcija glede na velikost hiše, vendar je problem z mestom vrtine in nato dovodom do hiše (novo asfaltirano dvorišče) in pa tudi v sami investiciji. Za varianto nova peč/TČ za sanitarno vodo je prej omenjeni znanec dal cca 7000e, za voda voda pa sem dobil "ocenjeno" ponudba cca 15000e. Plus dvorišče. Zrak voda je pa precej cenejše kolikor vem. Samo če je sploh primerna seveda...

Pri vsej tej stvari mi malo ne štima trenutno tako visoka poraba kurilnega olja. Saj kvadratura je res dokaj velika (300m2), če primerjam z mojo, okrog (250m2), sem imel takrat v povprečju porabo nekje 2.800l z NT Buderus oljnim kotlom. Ampak je pri tebi narejena kar solidno debela izolacija in nova okna.

Kakorkoli, glede na tako potraten objekt, bi jaz vseeno še enkrat premislil o TČ voda-voda. Sam seveda situacije ne poznam, koliko asfalta bi bilo potrebno rezati, ampak bi težil k tej odločitvi. Po odbiti subvenciji te nebi prišlo dosti dražje od zrak-voda, oziroma če sploh kaj. Zberi več ponudb. Saj verjetno nisi izbral samo eno za v-v? Magari ti jaz pošljem kontakt od svojega monterja, pa če prav je daleč, bo prišel tudi v Ljubljano.
Ja, VV bi bila najbolj prava -če so pogoji.

Kronoterm WPL-23-S1 HT WP L 23 S 1 HT 22.4kW(A2 w35) 5.3kW(inp) dimenzija:1454x1405x655mm 430kg.
Iz teh podatkov sledi, da je pri A2/W35 COP 4,23 Big Grin :roll: -svašta
WPL-18-S1 HT 17.2kW 4.4inp 1454x1405x655mm 346kg
pri tej različici je izračunan COP 3,9 (A2/W35)
Koliko moči še ima ta HT TČ pri A-10/W50/45 ?
zdravapamet Napisal:Malo razlage glede sanitarne TČ Weishaupt.
Obstoječi kotel je verjetno v kletnih prostorih (garaža). Ko ta obratuje tudi v okolico seva goro toplote, ki ogreva celotne kletne prostore...
čakaj malo zdravapamet :oops:
Obstoječi kotel že, toda tvoj kondenzacijski pa ne :!:
Vso toploto bi v večjem delu ogrevalne sezone STČ morala vzeti iz ogrevanih prostorov ter vtičnice :oops:
Z vsem spoštovanjem, se res ne zavedaš, da si to kar očitaš meni, morda ti sam
ali pa si si izbral napačen nickname ?
Avor teme je večkrat pojasnil, da bo klet ogreval :wink: -bi pa bila STČ rešitev, v primeru, da obdrži stari kotel.
Jaz bi veeno nabavil ogrevalno TČ (brez STČ).

Moram pa dodati, da so tvoje ponudbe in razlaga predlaganih sistemov odlična vsebinska popestitev foruma
-in bi bil zelo vesel, če bi po eventuelni (tvoji) montaži objavljal ugotovitve in zadovoljstvo tudi avtor teme.
STČ pa v ogrevalne prostore po zdravi pameti ne spada poleg sodobnega kotla, razen izven ogrevalne sezone.
zdravapamet Napisal:Lebanovski sam predlagam naslednje:
-TČ Kronoterm WPL-18-K1 HT (17,2 KW A2/W35)
-zalogovnik z inox pretočnim bojlerjem Boilernova TSPS 800 l
Osnovna regulacija že pokriva eden direktni in mešalni krog. V setu je el.grelec 6 KW in modem za internetno krmiljenje in nadzor sistema. Internetna aplikacija Cloud je brezplačna.
TČ je visokotemperaturna (65 stc) zato na radiatorskem sistemu (okoli 50 stc) ne bo delovala na meji svojih zmožnosti ampak se bo to dogajalo le redko ( od -10 navzdol). Se tudi bolje obnese pri nižjih zunanjih temperaturah in da več od sebe. Je pa dražja kot LT. Nizkotemperaturno odsvetujem.

Hranilniki z inox pretočnim bojlerjem delujejo na visokotemperaturnih sistemih odlično.
V praksi nastavljam tako:
-bojler grej na 47 stc
-mirovanje 10 stc
Ker je temperatura dovoda v hranilnik večino časa nad 40 stc se samo ogrevanje bojlerja sproži zelo redko. Topla sanitarna voda pa je vedno na razpolago.
Tako izven ogrevalne sezone hranilnik postane velik bojler, ki ga lahko ogrevate le 1-krat na dva dni. Nastavitve za bojler so takrat 50/mirovanje 10 stc. Ostalo se nastavi v časovnih programih.
Predviden prihranek z omenjenim stanjem je 50%.
Dobra konfiguracija Idea
vseeno imam vprašanja:
- modema najbrž ni pač pa wifi točka ali pa RJ45 connector ?
- mirovanje 10°stc pomeni, da se zalogovnik shladi na 37°C ? Kako potem pride zadosti vroča voda v nor kuhinsko korito skozi pretočni bojler in inštalacijo ?
- predviden prihranek napran temu staremu neučinkovitemu kotlu, ki dela celo poleti za TSV je samo 50% ? :oops:

V kWh porabe plačljivih energentov bi pričakoval prihranek cca 75% Idea -vsaj moje izkušnje z DHT so takšne.
Torej rekel bi, da se v tako močno posodobljenih starih neučinkovitih sistemih v primeru :
- kondenzacijske peči lahko pričakuje do največ 50% prihranka na talnem, na radiatorjih pa malo manj
- v primeru ustrezno izbrane ogrevalne TČ ZV pa še enkrat na pol oz. cca 75% -in to na raditorjih.
V primeru talnega gretja pa tudi do 80%. (izkoristek:cca 0,6 do 0,65 => 2,5 do 3,4).
Še nakaj več pa v primeru prehoda na TČ VV (cca 0,6 do 0,65 ==> cca 3,5 do 4,4)
Migaj tebi na papirju vedno vse štima!Monterji ki vsak dan delajo na terenu pač niso in ne morejo biti tako radikalni kot ti.Če tako verjameš vase odpri firmo zaposli dva monterja in v akcijo.
Migaj je navaden provokator, v korist koga provocira se pa ve.
Je to vse kar mu lahko oporekate? Torej sicer vse drzi kar je napisal? Ce je res tako, nekdo zavaja, samo to ni Migaj :-) Ce mislis, da je dovolj, da samo reces to kar rekel, si sam se slabsi. Argumentiraj kaj in zakaj ne drzi kar je napisal. Sam vam naredi tocno to, ce vam ni vsec ne pomeni da je provokator. Cisti komunizen oz. partija nacin diskreditacije :-) Sam ne gre to vec tako, ce vam se ni jasno...
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
1 ... 5 6 7 8 9 ... 41 Pojdi na stran 
Iskanje po temi