Našo hišo ogrevamo na plin odkar imamo na ulici priključek,torej od leta 96, prej na kurilno olje.
Že takrat je bilo potrebno naredit projekt plinske instalacije, uradnega izvajalca z računom, pregled dimnikarja...ni se dalo naredit čisto v lastni režiji. Komplet kurilnica je stala takratnih 900 jurjev tolarjev, vključno z beljenjem in inox tuljavo fi 130 v dolžini cca. 10m
Prej je bla neka stara požrešna peč (sem bil premajhen, da bi se spomnil

), sedaj je Vaillant VK 24 z regulacijo VRC-cbw in 150 litrski bojler. Peč do sedaj dela odlično, nikoli ni blo kakšnih okvar, zamenjal sem edino senzor temp, vode v bojlerju. Edino 2x letno jo odprem spodaj in očistim prah, ki ga potegne iz kurilnice, meritve dimnikarja so vedno OK.
Poraba kurilca je bila okrog 2600-2800l, plina je bilo v začetku okrog 2500 sm^3, zadnjih 4-5 let (delo izdelana fasada, izolacija proti strehi v nekaterih prostorih) okrog 2100-2300 sm^3.
Nekaj se prišpara proti kurilcu, predvsem pa nimaš dela z energentom, ni treba met prostora za cisterno. Skratka mi smo s pečjo in z plinom zadovoljni (sploh zdej k so ga mal pocenil :lol: ).
malo off topic: Je na forumu kakšen serviser teh tastarih peči? Imam par vprašanj. Ima kdo angleška navodila? Na netu jih ne najdem, doma imam samo nemška, vendar ne razumem vsega :oops: