PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Problem s TČ Termotehnika ZV 7/8kW

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pograjal sem sam postopek zagona s strani termotehnike, ne monterja (čeprav je tudi on sam od sebe zategnil en holandec), občutek pa sem imel da se mu je mudilo...

Dogovorjeno bi moralo biti tako da sta monter in tisti ki opravlja zagon sočasno prisotna.

Tudi jaz sem ene sorte ,,majstore,, in dobro vem kako je če te kličejo ob sobotah in nedeljah med kosilom. Ni malokrat.
Delam sam, doma, vikenda pogosto praznikov, ali pa večino popoldnevov delam, ker me stranke pač potrebujejo oziroma se jim prilagodim. To je pač moja služba.

Ker je pač neko jutro na TT pisalo alarm/učinkovitost in ker v priročniku piše : pokličite servis, sem tako storil in servis je prijazno pomagal. Brez pripomb. Ko se bo zgodba ponovila, bom za isti alarm verjetno sam znal urediti.

Ker nisem telefonski tip, v 95% napišem e-mail, tak oda velike večine s klicarjenjem ne motim.

Kar se pa gradbenih ipd. majstrov tiče je pa 80% takih ki so bolj tako-tako.
Termotehnika zahteva v svojih navodilih za montažo,da sta ob zagonu oba prisotna.Tudi moj monter ni hotel biti prisoten,serviser pa tudi ni imel pripomb.
Če bi bilo pa kaj narobe....?
Ja, vidim da piše da je obvezno 48 urno delovanje vseh obtočnih črpalk pred zagonom.
Opažam, da ima največ problemov s Termotehniko- Kronovšek v temi kdo , ki je ne lasti. Drugje , makar v debatni temi, pa to isto očitajo drugim ... :roll:
Pri nas monter ni bil prisoten ob zagonu (niti določal moči TČ), bil na drugem objektu (dosegljiv na tel. po potrebi) . Serviser od firme , ki je opravil uradni zagon, ga ni potreboval. Dokumenti montaže, ter uporabniška navodila so bila priložena ob TČ. Prav tako je na TČ nalepka s teh. podatki o napravi, katera vsebuje tudi kol. polnitve plina !
Serviser je bil očitno eden boljših, saj mi je ob delu marsikaj povedal o sami TČ, ter me vodil skozi meni. Le ob opazovanju obnašanja TČ pa lahko prenastavljate po potrebi nastavitve, so bile besede, na koncu zagona. Bral sem , da npr. serviser oz. monter pusti stranki nastavljeno namesto vremensko, npr. dokaj visoko kontstantno temp. DV .Takemu , ki stranki ne pojasni razlike, oz. možnosti nastavitve po vremenskem delovanju , pa se ne bi smelo reči serviser! Temveč zgolj uslužbenec , da mu prođe vreme... Glede na projektno temp.(-16stC) je nastavil krivuljo vremenskega vodenja (kar redko prenastavim v <). Ob malici in kavici izpolnjen garancijski list s podpisom in tel. serviserja.
Da včasih ne more v trenutku dvignit telefona, niti kliče nazaj (je povedal in razumem, ker je bil vmes večkrat klican...) . V bistvu v službi tako reagiram tudi sam, če ne utegnem (makar gre za šefa Idea ), ker mislim , kdor me nujno rabi, me bo klical ponovno, če ne enkrat pa dvakrat... ali se je znašel drugače. Nismo vsi uradniki na državnih jaslih, ter kratkočasenju v službi ob računalnikih in forumih .... (jures, ne leti nate...je zgolj opazovanje zapisov v forum v več letih...)
Nikakor pa niti sam ne čakam na povratni klic, čeravno ga znaš dobiti. Če nekoga nujno rabim, ga kličem v intervalih. Če zgolj za info. pa lahko vmes pretečejo dnevi :mrgreen:
Kar krat sem klical na TT, so bili vedno odzivni, ter pripravljeni pomagat. Po potrebi so me vodili v servisni meni ali poslali serviserja (STČ-že pisano v forumu). Vprašan: ali je nujno -pride naslednji dan; ker sem rekel ne ...pa je prišel po tednu dni ...
Nenazadnje tudi težave z drugimi firmami TČ, kjer monterji niso opravili svojega dela, ter je stranka bila primorana iskati drugega (smo imeli že priložnost brati...) Idea
TČ je v 6 sezoni delovanja BP- pregledana zgolj enkrat - ko je bila tudi STČ v stiku.
Ob zagonu je serviser sam rekel: dokler dela normalno in ni težav , je letni pregled metanje denarja...
Zapis ne sodi, kot zagovor Kronovšku. Temveč moje izkušnje, ter razmišljanje, ne glede na izdelke ali firme....
Tudi vsi serviserji , prodajalci itd. pa niso enako vešči , čeprav opravijo usposabljanje oz. šolanje .

Popravek - dodano: o konstantenem oz. vremenskem vodenju
tole bo držalo temo na vrhu foruma
V petek so vrnili klic....ko smo že 3 dni na toplem
Ter ?
Ste dobili podatek o plinu, res ni nalepke na TČ...kjer naj bi poleg kol. plina vsebovala tudi serijsko št. TČ ? Kako je le to vpisal tisti , ki je zagnal TČ ?

Tudi ta podatek ni nezanemarljiv: [quote]
zato sem šel še enkrat menjati komunikacijski utp kabel med nadzorno in zunanjo - in to namreč že tretjič v petih letih! Živim na polju in ko stisne mraz se poljske miške zatekajo notri[/quote].
Tega nekateri ne upoštevajo... , čeprav smo v šestih letih že imeli priložnost brati o težavah tudi drugih firm TČ (tudi ''težjih'').
Sam imam vse vezave od el., vode, ter utp v zaščitnih ceveh (ne bi blo treba kopat-štemat Idea) , večji del tudi obbetonirne ravno zaradi glodalcev :wink: Le del ne -stik zaradi prenosa zvoka. Tako je primerno tudi , da je Tč na ločenem podstavku od objekta oz. dilatacijo med njima Idea , ne glede na firme. Bilo bi manj vprašanj in pripomb na forumu glede zvokov in vibracij (poleg gumi nosilcev) različnih TČ :wink: za samega uporabnika.
Sosedje (ali zgolj opazovalci) so lahko že drug problem... Lahko zgolj s fiksno idejo (čeprav njihov gorilec na olje z dimnika lahko ustvarja višji in glasnejši ton , kot delovanje TČ), ki naj itak ne bi dosegale, niti presegale dovoljene meje Db .
Če bi lažne prijave , prijavitelji plačevali iz lastnega žepa, bi le teh bilo manj...
A to se jaz sedaj pogovarjam z nekom iz termotehnike, ki opravičuje svoje napake?

Serijsko imam od začetka na garancijskem listu in ne vem kaj ima ta s tem, če je bila sporočena.

Kod drugo nalepka je, a količine plina na njej NI

Zagon je opravil servis termotehnike, če ga ne znajo dopisati ne morem pomagati.

Še enkrat, TČ deluje kot mora, nimam energije izgubljati z servisom, ki ni odziven, zato je že vse zrihtano. Zaradi preventive sem SAM zamenjal tudi kontaktor in termalno varovalo, ki pri 80C izklopi dodatni grelec - vse preventivno zaradi mailh 'obiskovalcev'. Strošek 12€ in moje ure ležanja pri -5 zunaj.

s tem je celotna veriga do grelca prenovljena, pa vem kaj moram narediti naslednjič. To sigurno ne vključuje klicanje servisa TT-ke.
Citat:A to se jaz sedaj pogovarjam z nekom iz termotehnike, ki opravičuje svoje napake?
Ne , nikakor :!:
Zgolj zadovoljen uporabnik v 6 ogrevalni sezoni brez problemov.
Tudi jaz sem zadovoljen in to v 6. sezoni, le da živim na polju z miškam Smile. Problem TČ je da se dejansko kak problem pojavi šele ko stisne mraz, ko se sama naprava bolj obremeni....

Epilog vsega je po moje bil miš, ki je načela kabel toplotnega varovala dodatnega vira (se je izklapljal kot kaže, črpalka sama pa je toliko dlje rabila za vse). To sem vse zamenjal, tudi varovalo in sedaj je lepih 5-6 C razlike med povratnim in dvižnim, tudi črpalka hitra in učinkovita. 5€ in boleč hrbet.

Temu je pomagal tudi plin vsekakor, in s serviserjem bova to še strokovno dokončala ob boljšem vremenu.
v hišo še nismo vseljeni, preko zime je TČ delovala o.k. (bojler sem ogreval minimalno, nekako od 33 pa do ne vem točno 38,39,40 stopinj, mirovanje 7 stopinj).

Danes pa takole:
Prestavil sem T bojlerja na 50.
V čem je fora, da mi ne segreje na 50? (začel je ogrevat s 33 in je šlo do 36, potem se je izklopilo).
Nekaj me zaj...a tudi tipka ,,enter,,. V glavne niti ne prime in zdaj ne morem prestaviti nobenih nastavitev.

Poskusil sem sicer izklopiti TČ iz omrežja, vendar ni nič drugače. Uporabljam pa KT2 in tam lahko spreminjam T, pa nekako ne učinkuje.
Danes je prišel servis in uredil.Tipalo T je bilo montirano prenizko na bojlerju, obenem je bila od ne vem kje omejitev T povr.voda na 40, tako da je TČ šla v varnostni izklop.
. Tipka enter: konektor je imel slab stik.
raje imam tipalo nižje pa grejem SV na 45° kot pa višje in grejem na 50°

omejitev povratka na 40 si verjetno nehote pritisnil sam, ko si se kaj igračkal, al so ti pa ti s "centra" preko oblaka kaj spreminjali :lol:
tipalo je bilo montirano povsem spodaj in od omejitvi T je voda v bojlerju dosegla 36 stopinj, + 1...2 stopinji čez čas, po tem ko se je TČ že ugasnila

za omejitev sem ga vprašal, če bi to lahko jaz pomotoma premaknil, pa je rekel da ne, da je verjetno nekdo pri zagonu ali pa v proizvodnji pustil tako - in bi temu kar verjel, ker nimam navade tipkat v ,,globine nastavitev,,
oblaka še ni priključenega
v glavnem zdaj dela, hvala Kronot. za hiter odziv
1 2 3 4
Iskanje po temi