PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Problem s TČ Termotehnika ZV 7/8kW

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav,

Ima Termotehniko 7/8kW zrak/voda.

Nastavljeno vremensko krmiljenje 50C, torej bi po displayu moralo te dni zjutraj biti povratni vod nekje nad 40C,
Bojler na 41,5 z mirovanjem 3C
dodatni vir vklop po potrebi vzporedno brez zakasnitve pri zunanji 2C
Temp garaže tam 10-12C

Imam talno in radiatorsko gretje.

Problem je da se TČ 'ustavi' oz 'počepne' in povratni vod ne zleze nad 30-31, bojler do max 36...
Enostavno nima moči sedaj ko se je shladilo, stara je 5 let in to se dogaja prvo zimo, prejšnjo ko je bilo še bolj mraz ni bilo problemov.

med tem ko dela sanitarna voda + DV in Ogrevanje + DV dela odtaljevanje in takrat temp voda pade toliko da spet komajda spleza do tam kjer je bil, Bojler pa ne raste....

Pred odtaljevanjem so temp:
T3 -12C
Uparjalnik -11,8C

potem ga odtali na cca 20C in jovo na novo ampak povratni vod in bojler ne priplezata dlje kot malo nad 30C.....

dodatni vir bi moral delovati, ker če ga izklopim se takoj drastično niža temp voda

Ideje - narediti enako s plinom?

Hvala
ne bom pametoval, lahko ti samo namignem, da lani (je bilo sicer kot praviš na momente še bolj mrzlo) od sodelavca znanec imel prav enake simptome kot ti in tudi Termotehnika (ne vem sicer kake moči) tudi nekje peto leto v uporabi, bil pa je kompresor fuč....od takrat vse normalno, plačal je sam, niti ne nevem kako velika cifra cca 450€ se mi zdi
Mogoče še preveriti količino plina? Je to kompaktna TČ (vodna povezava s hišo)?
Najprej kontrola količine plina.
Hvala, sumim tudi sam plin (in upam da je). Ja vodno je povezana s hišo (zalogovniki in odjemalci)
Še tole - v okolici LJ (Medvode) priporočate koga (ali se priporoča?)
Kakšen je pa problem z uradnim servisom?
medel...počasen...ob mrzli bajti. za pregledat plin bi lahko bil še kdo primernejši a ne?
Potem ni nič od njihove hvale, da se da diagnostiko izvesti celo preko oblaka? Hudiča, glede na to, da je firma v slo bi pričakoval rešitev problema v roku 24ur, ne pa da morajo njihovi uporabniki po drugih kanalih iskati primerne rešitve.

Če prav razumem si jih poklical, razložil problem, oni so rekli, da ne vedo kaj je in da pridejo enkrat v roku 14 dni?
za oblak moraš najprej imeti TČ priklopljeno v net....

čakam da vrnejo klic...
Poglej kako je z sreženjem uparjalnika, le ta enakomerno postaja bel, ali v pasovih?
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
TČ kronot. zrak voda 7/8, 2 meseca stara.
Danes na displayu: ?učinkovitost?
zagnan program proti zmrzovanju (verjetno grelec)

Kličem servis:
najprej vpraša koliko je zraka v sistemu? ... ga ni ker sem vse odzračil
tlak?... rečem 1.2
pove naj napolnim sistem do 1.8 bara, izklopim in ponovno vklopim.
Potem je bilo ok.

Res pa je da sem pred časom zaradi velikega nihanja tlaka med segrevanjem vode, izpustil precej zraka iz ekspanzijske. Potem sem dodal vode do cca. 1 bar. Tlak je potem ostal nekoliko nad 1 bar, po vklopu črpalke na na 1.2 bara. No zdaj je na 1.6 oz. 1.8 bara.

Grem pogledat kaj je na displayu.

... zaenkrat je ok
zdravapamet Napisal:Povedati hočem le to, da razmišljanje in časov olja o hitrem segrevanju objekta pri TČ ne gre skozi. To je popolnoma drug svet. Objekt (vse prostore) je potrebno ogrevati 24/7 od jeseni naprej.
gre, gre_samo "nepravo" moraš imet, "sliši" na ime FWS... :mrgreen:

In očitno tudi površno bereš, če tako tudi montiraš :roll: ...lepo je navedel, da lani, ko je bilo še več minusa, problemov ni imel...
Citat:Enostavno nima moči sedaj ko se je shladilo, stara je 5 let in to se dogaja prvo zimo, prejšnjo ko je bilo še bolj mraz ni bilo problemov.
te vaše "taprave" crkujejo kot po tekočem traku, sploh kompresorji, da ne govorim o STČ prav v dobi starosti dveh let in naprej, dočim poznam tri Gorenjeve iz leta 1989 - delajo, brez da bi se jih kdo dotaknil....
Meni so čudni vaši podatki.
Pišete"dodatni vir vklop po potrebi vzporedno brez zakasnitve pri zunanji 2C"

Iz tega razumem, da je TČ podeminzionirana.
Kaj se dogaja z dodatnim virom, če bi pri 2 C moral bit vklučen?

Lansko leto ni bilo tako dolgega obdobja z nizko povprečno zunanjo temperaturo. Eno je hladna noč drugo je hladno obdobje treh dni.

Osebno glede na povedano ne bi prehitro sklepal, da gre za okvaro. Preveč je nejasnosti.
Evo začasnega epiloga.

Najprej velika pohvala Kogovšku, ki se je odzval takoj in v tem mrazu angažiral (tudi s štemarico). Človek je na mestu in priporočam. tel ne bom dajal javno, če kdo rabi potem ZS.

Glede na sneg in mraz sva skupaj štemala in kopala da sva odprla zunanjo enoto, katero je po treh urah gradbenih del (tudi pesjak je bil v napoto Smile ) dofilal. V bolj človeških pogojih se bo naredsilo kot mora, z vakumiranjem. Namreč na enoti niti ni podatka koliko plina gre itd, se je treba pozanimati in se vrne čez dva dni za celodnevno in postopno servisiranje

Po tem je toplotna dobila lasten zagon (dvignila vod hitro za 2C), ker pa mi ni dalo miru in tudi končnega rezultata ni še bilo (željene temp voda - spet je 33C bilo max doseg), sem še enkrat pogledal notri in rele za dodatni vir ni bil vklopljen (C3)

zato sem šel še enkrat menjati komunikacijski utp kabel med nadzorno in zunanjo - in to namreč že tretjič v petih letih! Živim na polju in ko stisne mraz se poljske miške zatekajo notri, kljub mnogim nastavljenim 'vrečkam'.....

In glej zlomka, v pol ure povratni in bojler nad 40C.....znatno se pozna tudi dodaten plin. Začelo je vklapljati el grelec + sam izkoristek TČ je bil vidno boljši

Zaenkrat je rešeno, da nas ne zebe, ko pa se malo otopli bo Kogovšek kanto zrihtal kot je treba.

Prva dva primera s kablom pa sta bila obvestili na panelu Napaka senzorja in Napaka Tz

Je....to je vojna.....nič več 'eko' strupa.....

hvala vsem
1 2 3 4
Iskanje po temi