Objave: 878
Teme: 139
Ocena:
0
Ja saj to me bega zakaj je v tem času bila izkloplnjena črpalka.
ASAP to misliš na wdc20 pod servisni parameter s5.13? Tisto je nastavljeno na tovarniško stopinj 90?
Kje pa pogledam za kot si napisal za(df)?
Objave: 65
Teme: 5
Ocena:
0
črpalko ti vkljaplja ACC20 (varovanje povratka-to je na sliki) in ne wdc20, ker ga po shemi 423e nimaš povezanega s kotlom ampak samo z zalogovnikom (kot vir ogrevanja) regulacijo oz. polnjenje zalogovnika ti regulira acc20
df preveriš tako, kot je v navodilih (2 stran), ki sem ti jih pripel:
5sec držiš ok, nato se ti pokaže t1 (nastavljena temp.povratka) nato še 5 sec držiš ok prideš do t.2 (temp. pri kateri ti prižge črpalko) itd
Ocena:
0
ASAP sem šel preverit nastavitve na ACC20 in so sledeče:
t.1. je 55 (to je mislim da povratek)
t.2 je 50 (to je vklop črpalke?)
t2 je 45 (nevem kaj je to)
t2. je 90 (nevem kaj je to)
skratke veliko tega nevem no
Objave: 66
Teme: 1
Ocena:
0
Se mi zdi, da si tole malce površno pregledal. Tretji parameter verjetno ne obstaja.
Tukaj so navodila [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")seltronunichr("46")si/documents/010590unichr("46")pdf[/url]
Tukaj pa kako sem imel sam nastavljeno, ko mi je acc20 vodil povratek in polnjenje zalogovnika. Delovalo je odlično. Zadeve nimam več zaradi zamenjave peči, katera ima sama to avtomatiko.[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=55129&p=565892#p565892[/url]
lp
Ocena:
0
ja, malo si pomešal in nisi šel skozi celotni meni. stiskaj si navodila na drugi strani in pojdi v kurilnico. t2. povišaj iz 90 na 95 oz 99. nato pa pojdi še naprej po meniju kako in kaj pomeni je vse v navodilih in to tudi v slovenščini.
Ocena:
0
ASAP sem šel z temi navodili v kurilico in šel skozi celoten meni.
Parametrov je še veliko več kot sem jih jaz napisal.Napisal sem le prve.
Se pravi moram t2. (nastavi se maksimalna temperatura vira toplote) iz 90 dvigniti na 99.
Ja verjetno bo to saj se je v mojem primeru peč ogrela malo preko 90 stopinj in črpalka ni delala saj je bilo narejeno na 90.
Bo to?
Objave: 414
Teme: 0
Ocena:
1
Mislim da boš z 99 stopinjami previsoko, ker ko ti bo zmanjkalo elektrike se bo zgodilo kaj.? Pusti kotlu vsaj teh 10 stopinj za dihanje z zaprto loputo in kuhanjem drv . Pri seltronu niso cepci -zato takšne nastavitve .
Po moje bi Prilagodil ACC 20 na kurjenje pri Samsonu na 80 ,prav tako se nauči koliko drv moraš naložit ,da ogreješ zalogovnik do 80 stopinj.
Še si zapiši ,da doseganje višje temperature v zalogvniku pomeni tudi višjo temperaturo dimnih plinov večjo segretost kurilnice .............. večje izgube
t.1. bi bilo boljše na 60 ali 65 stopinj- 10 do 15 stopinj manj od samsuna.
Lp
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Kar nastimaj na 99. Ce zmanjka elektrike bo štala zaradi tega parametra tudi ce ga nastavis na 80 (samo nekaj minut kasneje, bo pa zaradi tega bistveno pogosteje) .
Za varovanie peci moras imeti varovalo neodvisno od elektrike. Samson ali pa varnostni izmenjevalec z sts. Ona dva sta tista k naj opravljata varovanje.
Objave: 1152
Teme: 8
Ocena:
0
[quote="matteo"]Prilagam vprašanje v primerno temo z isto težavo kot avtor.
Ogrevam 150m2 talno,peč navadna centrometal 25kw plus 1500 zalogovnik.Shema je 423 e.Hiša je na prepihu in ni fasade zato mi ni čudno da sem zalogovnik do sedaj lahko z normalnim kurjenje nafilal tam na 60stopinj saj so izgube velike.
/quote]
Tole pa je še kako čudno!!
Koliko pa ti gre v talno.
Ocena:
0
Koliko gre v talno?
Če se sistem ohladi in pade v hiši temperatura recimo na 20 in zakurim gre v talno tam do 34 stopinj.Drugače pa tam med 29-31 stopinj.
Objave: 342
Teme: 14
Ocena:
0
Lp. Mene pa zanima kako močne(W) pumpe imate za dvig povratka oz na kateri hitrosti imate nastavljeno?
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Najrad1
Itak da je se varnostni ventil. A kdo tega ne montira?
Hotel sem samo povedat da naj pumpa dela tudi pri visokih temperaturah. Ce ne zeli imeti velikih izgub zaradi visokih temoeratur tega ne more zmanjsati z ugasanjem črpalke. Ravno obratno. Povecati hitrost crpalke.
Ocena:
0
tako je, pumpe naj ne ustavlja visoka temperatura v peči, ker zaradi tega ne bo nič narobe razen če imaš plastično instalacijo od peči do zalogovnika :-).
Matteo, si že poskusil zakuriti po tej spremembi?