PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Problem s TČ Termotehnika ZV 7/8kW

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
če nimajo zasedene linije se oglasijo, 3x do sedaj sem jih ,,rabil,, - enkrat me je sam poklical nazaj, ker se najprej ni na moj klic oglasil
Nekako sva šla skozi tisto kar pač lahko sam naredim in se mi je zdelo o.k. - razložil kar je lahko in tak oda sem lahko sam sproti tipkal...

Poleg tega da še do danes ne vem ali imam pravi ?priročnik? za uporabo Undecided imam največ pripomb imam na tistega ki je delal zagon. - V pol ure je končal...kljub temu da je bilo notri cel kup zraka, ki sem ga potem sam ven spuščal in dovajal vodo, in se ukvarjal s tlakom in ekspanzijsko. (Monter je odzračeval kar nekaj časa, ne vem kje se je skrival tisti zrak...)

Menim da bi TT morala po npr. nekaj dneh/tednih priti ponovno na kontrolo, ko se hiša segreje in sistem umiri, oziroma da zaganjač nima kaj prej oditi, dokler sistem ni odzračen, primerno nafilan, pregledat bi moral pretoke, tlak v ekspanziji,...

Sam nimam web modula, niti korektorja K2 da bi se lahko servis povezal s TČ (nimamo še vseljene hiše in interneta) zato mogoče kasneje lahko TT prišla po podatke o delovanju TČ (koliko časa greje, T dv, T pov, št. odtaljevanj, ...).

TČ je na žalost malo bolj zoprna zadeva kot peč na olje ki ima termostat, pumpo, gorilec in možnost izbire 60 ali 90 stopinj, ...
sašo65 Napisal:žalostno.....pa saj ga ne kličem, da bi ga za zdravje vprašal, ampak ker očitno je problem, ki ga ne moreš rešit_in to v sredi zime...
Zebe me ne več, res pa da si ne predstavljam stranke, ki ni tehnično podkovana, sam sem štromar in znam kaj pošravfat...
A to vam je dosti?

Priložene datoteke
.png   IMG_0029.PNG (Velikost: 96,87 KB / Prenosi: 879)
Servis sem v dveh letih in pol preko spleta kontaktiral dvakrat. Prvič pred iztekom garancije zaradi nekvalitetne barve ohišja. V nekaj dneh mi je njihov podizvajalec zamenjal celotno ohišje. Pred dobrim mesecem pa sem opazil, da kondenz ne odteka več v odtok, ampak se razliva v spodnji del TČ. Ugotovil sem, da se je s pladnja za zbiranje kondenza odlomil kovinski obroček, na katerega je pritrjena cev za odtok. Izpolnil sem spletni obrazec za servis in ker v dveh dveh ni bilo odziva, sem telefoniral. Povedali so mi, da je delovni nalog pripravljen in da se bo serviser oglasil naslednji dan. Kljub temu, da je garancija že potekla, je bilo popravilo brezplačno. Je pa res, da so zadevo najverjetneje poškodovali monterji ob montaži, ki pa niso bili Kronovškovi.
Tudi jaz nimam pravega priročnika za uporabo, tisti, ki mi je delal zagon tudi ni imel kaj dosti znanja, z nastavitvami sem se ubadal sam, največ sem si pomagal s forumom uporabniška izkušnja.
zdravapamet Napisal:Pa poskusite dobiti mehanika po 18,00 h ali pa v soboto in nedeljo. Uredite si dokumente izven delovnega časa v tako opevani državni upravi. Pojdite po nakupih pa 22.00 h,.....
Točno to
Ravno zaradi tega sem pohvalil serviserja, ki se mi je odzval in pomagal, v eni uri isti dan ob -7 in večeru je prišel in naredil kar je lahko, tudi on ni čarovnik...

Gre se za odnos in pristop

Ampak cilj je dosežen, bajta je topla, ob človeških razmerah bomo pa vse na tip top postavili
nisem vzel najcenejšega

če zaganjač ugotovi nepravilnosti, potem naj bo ob zagonu VEDNO zraven tudi monter
Navodila sem dobil, vendar so očitno napisana za starejšo verzijo krmiljenja, kakršno ima naprimer Bohinc. PDF navodil za termotronic 3000 ni, sta samo navodili za priklop črpalke v oblak in za uporabo spletnega vmesnika. Na spletu sicer obstajajo video navodila za upravljanje TT3000, vendar ne za mojo verzijo.
Mogoče komu pomaga

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.dropbox.com/s/ymtgvli8at7lxwu/hitra%20navodila%20ogrevalna.pdf?dl=0">https://www.dropbox.com/s/ymtgvli8at7lx ... a.pdf?dl=0</a><!-- m -->

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.dropbox.com/s/4k9tt8j5ppr3oiq/ogrevalna%20krivulja-Model.pdf?dl=0">https://www.dropbox.com/s/4k9tt8j5ppr3o ... l.pdf?dl=0</a><!-- m -->
Juress hvala!
Glede na pomanjkljiva navodila, sem imel probleme z optimizacijo krivulje v prehodnem času, kar se da popraviti s korekcijo lomne točke. Želel bi tudi omejiti najnižjo temperaturo vode, saj radiatorji segreti na 28 ali manj stopinj nimajo smisla. Kot sem že napisal v uporabniški izkušnji, je priklop izvedel pooblaščeni serviser, ki je nastavil konstantno temperaturo, poleg tega ni bil sposoben vzpostaviti povezave na oblak.
Saj vem, lahko bi klical Kronoterm, vendar sem na začetku še imel voljo brskati po menijih in eksperimentirati. Sedaj pa se že lep čas na gumbih krmilnika nabira prah, delovanje spremljam in korigiram preko web modula. Najbrž bi lahko delovanje še še nekoliko optimiziral, vendar se mi zaradi nizke porabe s tem ne da ukvarjati. Še največ v tretji sezoni eksperimentiram z urniki.
zdravapamet Napisal:To, da smo neodzivni vsi mojstri pa ne bo držalo. Bom napisal moj zadnji primer.
Letos sem imel 5 klicev ( iste stranke ) za novo leto ob 12,30 h zaradi kratkega izpada električnega toka. Črpalka je javila napako na elektronski naslov stranke. Posredovana mi je bila tudi e.pošta z obvestilom črpalke.
Ob 1,00 h ponoči sem preveril delovanje in pa razlog motnje in ugotovil PANIKO BREZ VEZE.
Naslednje jutro ( 8,00 h) sem stranko poklical in ji razložil za kaj gre.

Sam vedno dvignem telefon vsem mojim strankam, ki me kličejo ( tudi ob nenormalnih urah ) največkrat samo zaradi dodatnih informacij. Tudi če pride do okvare sistema se vedno odzovem in napako rešujem v normalnem roku. Če je zima in mraz takoj, če je poletje pa včasih tudi drugi dan. Saj vendar ne sedim doma in čakam klic!!! A v roku 24 h stranka ve kaj se dogaja in tudi napaka je po navadi v tem roku rešena.
Sam nimam večjih problemov (katero od tipal) s svojimi TČ Kronoterm saj vedno vgradim vse kar je potrebno za pravilno delovanje in programsko opremo prilagodim objektu in sistemu.
Je pa res da TČ niso kotli na olje in plin in ljudje velikokrat z razmišljanjem iz tega časa problem naredijo sami ( prestavljanje vklopa el.grelcev,... ).
V času olja in plina klicev kot so danes praktično ni bilo. 15 KW ne glede na zunanjo temperaturo in pika. Redni letni servis je preprečil takšne klice.

Pa poskusite dobiti mehanika po 18,00 h ali pa v soboto in nedeljo. Uredite si dokumente izven delovnega časa v tako opevani državni upravi. Pojdite po nakupih pa 22.00 h,.....

Semafor dela 24/7 pa še tega občasno ugasnejo. Tu nekje smo mi, ki se ukvarjamo z centralnim ogrevanjem.
24/7 nas nekdo potrebuje in istočasno blati na vseh možnih straneh.

Pa še stavek, ki sem ga napisal v mojem prvem dopisu pomladi. Dobrih obrtnikov je izredno malo. Zato cena ponudbe ne sme biti edini razlog ko se odločate koga izbrati. In večkrat slišani stavek "dobil sem isto za 1.000,00 EUR ceneje" nikoli ne drži. Dobil si 1.000,00 EUR manj vreden skupni izdelek, ki te bo na koncu lahko drago stal.
PRI STAREJŠI GENERACIJI SE TI KLICI ZGODIJO V NORMALNIH URAH. PRI MLADIH RAZVAJENIH BUMBARJIH PA KADARKOLI. Ali vam to kaj pove ????
Zdaj pa lahko izstrelite prvo salvo granat. Sem že v bunkerju.
Imaš prav.
Glede mladih bumbarjev po prekleto prav.
Tudi mladi bumbarji so stranke. Izbrali bojo mojstra, s katerim bojo zadovoljni. In mladih bumbarjev je vsak dan vedno vec...
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Ker sem sam ene vrste serviser, vem, da nekatere zadeve ne morejo biti narejene takoj in da serviserji in monterji niso dosegljivi takoj. Takojšnja odzivnost se pošteno plača, nekateri bi jo radi imeli zastonj. Eni komplicirajo tudi v trgovini, ko naročijo 300g salame, če jo delavka, ki cel dan žuli mašino nareže 305g. Nekomu sem že rekel, da mu jaz plačam tistih 5g viška, ker delavka tega seveda ni mogla rečt.
Jep, se strinjam z zdravopametjo.
O mladih bumbarjih tole: vsi rabijo tudi možnosti spreminjanja nastavitev z mobilcem. V bistvu pa zato, da jim mašina javi, da je ponoči za minuto zmanjkalo elektrike in da imajo 'razlog' da človeka gnjavijo ob katerikoli uri.
Itak nimajo pojma kaj prestavljajo. A nastavitev podvozja od avta tud' prestavljate?

Procedure zagona in montaže se vsi držijo bolj na pol, potem pa nastopijo problemi.
Zrak v sistemu... dajte no. Še otroci to rešijo sami.

Način vgradnje in kabliranje je pa sploh svoja tema.
Poznam tudi starejše bumbarje, stare celo čez 50, ki najedajo serviserjem za vsako malenkost, ki jim ni všeč ali napako, ki so jo več ali manj zakrivili s svojim šarjenjem po nastavitvah. Pa tudi mladi ne sodijo v isti koš.
Večina serviserjev ima žal zoprno lastnost, da zamujajo ali prelagajo dogovorjen termin, zato sam raje tisto kar znam opravim sam.
destruktor: nisem te sorte mladi bumbar (zagotovo nisem mlad, bumbar pa mogoce), ki bi imel dostop zato, da bom tezil monterju ampak zato, da spremljam kaj se dogaja in lahko spremenim po potrebi in predvsem, da nisem odvisen od mojstrov, ki se NE javljajo Smile Moj se javi (bolj zato, da greva na pir, ker zaenkrat vse dela kot mora) in zaradi njega ne bi rabil dostopa, sem si ga pa zazelel in ga imam. In brez zamere, ce sem nekaj kupil in naj bi nekdo (ce sam kao ne smem, ker nimam pojma) skrbel za to, potem ima da se javi, ko ga potrebujem. Ali naj ljudi zebe? Da so pa majstri, ki bi se v danasnjih casih spilali vseznalce pa itak vemo in nimam nic proti njim, me ne motijo, samo z njimi ne zelim imeti prav nic... Kdo je tu na slabsem mislim, da ni dosti za razmisljat.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
1 2 3 4
Iskanje po temi