Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
sivka, pa se vam hisa (v zadnjih mililh zimah) sploh kdaj ohladi za dve stopinji cez noc?
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Sivka
Ti Mikroventi so na vseh oknih oziroma po potrebi. Sam razmišljam o podobnih zadevah ki se montirajo na zid,ampak se ne morem odločit.
Objave: 1319
Teme: 4
Ocena:
1
Mikroventi se vgradijo skupaj z okni. So nad okni in vlečejo vlago, ki zaradi kroženja zraka pride do stropa. Nato ta vlažen zrak potegnejo ven iz hiše. Istočasno na drugi strani vstopa svež zrak nad okni v hišo in se preko izmenjevalca skozi katerega potujeta oba, torej hladen zunanji in topel notranji, segreje.
Montirani so nad vsakim oknom v prostoru, tako, da ima vsak prostor svoj svež zrak.
Zadeva deluje že štiri leta brez problemov, v prostorih je trenutno 45 % vlaga, kar je čisto OK. Plesni in kondenza ni!
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Šele zdaj razumem tvojo nizko porabo
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Termometri, termostati in druga tipala temperature so precej nenatančni. Odstopanja med njimi so za več kot eno stopinjo. Poleg tega je še pomembna pozicija tipala v prostoru, ker temperatura v prostoru mi homogena. Navsezadnje je tukaj še gretje s talnim - v noge te zebe bolj težko.
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
Vsakemu svoje. Kolegica ima 19 od kar je na svojem, presrečna, da ima končno malo bolj toplo. Fotr baje ni nikdar grel nad 17. Jaz imam 23 pa mi je super za stoično držo, ko je treba pomigati, je pa že na meji, kar je razlog da je 25 totalno preveč. To je super za poleti ko je zunaj nad 30. Če pridem iz 30+ poleti na 23, me bo zeblo kot pesa. Zbolim garant...
Objave: 3
Teme: 0
Ocena:
0
Glej sej se ne gre zato, da bi samo mene zeblo v noge. Verjemi da tudi moji hčerki paše temperatura okoli 25 stopinj in vsak, ki pride na obisk reče da imamo toplo in nikakor prevroče. Sedaj jih je 23,5 v hiši in je prijetno v kratkih rokavih. Proti večeru ko zakurimo še hišni kamin v dnevni sobi je pa milina za ležanje pred tv. Tako da pri 21 stopinjah mi ne boš pametoval da je toplo. Verjamem pa da je če si oblečen v dva puloverja in termo nogavice.......
Objave: 773
Teme: 22
Ocena:
-1
Pia,
sta dve različni predpostavki.
Kot prvo,termometri ZELO različno kažejo.Sam jih imam kar nekaj po hiši,plus trikrat zunanje tipalo.Odstopanja več kot 3 C,je pa res,da so zunanji na različnih straneh hiše,ki pa je sedaj vseskozi v senci.Žena mi je z inštitut, kjer dela,izposodila natančen in umerjen termometer,tako,da sem povsod pripisal odstopanja in to pri različnih temperaturah zraka.
Drugo pa je občutek toplote.Jaz imam po hiši okoli 22.5C in sem vseskozi v boksercah in majici.Pa mi je pretoplo,čeprav sem že en mesec doma.V ponedeljek grem v službo,večinoma terensko delo,ko bom prišel domov,bo VROČE za znort.
Tako da,ljudje smo različni,vsak po svoje PAMETUJE.
LP Srečo
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
Temperature merilnikov po hiši bi morali primerjati vsaj z takim inštrumentom.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mepro.si/fluke-52ii">http://www.mepro.si/fluke-52ii</a><!-- m -->.