PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kako ste zadovoljni z vašo Toplotno črpalko?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tema je namenjena vsem ki imate TČ .Tema naj bo čista in naj se virtualni uporabniki TČ izbrišejo. Vpišite svoje pozitivne in negativne izkušnje,tip TČ,starost,popravila,redni servis, m2 ogrevanja,poraba energent pred TČ in sedaj,pa še kaj ,kar se vam zdi pomembno............
Sam imam sanitarno TČ Gorenje 300l ,L 2008, letna poraba 1850kwh ,2014 zamenjan anoda,vsako leto očistim uparjalnik,okvare še ni bilo.
De Dietrich, STČ, 270 litrov, marec 2013. Ne vem, da jo imam. Od dneva priključitve do danes poraba cca 3000kwh.
Tudi pri nas imamo le za sanitarno vodo TČ- Tehnohlad z ločeno enoto na podstrešju,
Od leta 05/2004 in 200l horizontalnim bojlerjem Lentherm v kurilnici s porabo 550-650kwh le v poletni sezoni.
Je pa bila poraba k.o. med 250 lin 300l k.o.(pa dva potrošnika t.v.več)
Kakšnih posegov, razen čiščenja, (sesanja prahu) kolikor mi je znano še ni bilo. Zadovoljen, sploh ker mi zaradi pregretega podstrešja ni potrebno uporabljati bilo kakšnih ventilatorjev za hlajenje. Priporočam.
Sedaj pa ob morebitni zamenjavi pričakujem, vsaj boljši prikaz delovanja, programiranja in porabe-
kakšen by pas z možnostjo ohlajevanja še kakšnega prostora poleti v kleti..in to
ceneje, glede na tehnološki razvoj v zadnjem desetletju. 8)
Temo si odprl na pslošno...ti govoriš o TČ za sanitarno vodo.

Torej..komu je točno namenjena tema?
Tema je namenjena vsem, ki imajo toplotne črpalke in mislim ,da je dovolj jasno napisano.
Imam Toshibo 11kw prvo leto in sem super zadovoljen.

Grel sem celotno zimo na vremensko krivuljo. Temperatura v hiši konstantno 22,5C.
Poraba vrhunska.
Imam dve talni klimi (zrak-zrak - Climatizer Heat Pump Daikin) ter STČ Gorenje. Ker sem zadovoljen z višino zneska na računu Gen-i in dosedaj nimam kvarov, se v delovanje ne poglabljam, ker ni potrebe. Nočem pa zaradi nekaj prihranjenih evrčkov biti na mrazu, se umivati s hladno vodo in 5x na dan spremljati stanja števca in termometrov ter vse to računalniško voditi na 17 decimalk natančno. Prihranjeni čas (in denar!) "koristno" porabim v bližnjem bifeju, kjer v nekaj urah rešimo vse svetovne in privatne probleme. Nad neizmerno velikim uspehom se zadovoljen vrnem domov, kjer z "nasveti" (ne z delom) velikodušno pomagam ženi. Žal prevelikega zadovoljstva ne izraža (po ksihtu sodeč).

Sem nasmetil temo?
Fujitsu Waterstage 11 HP - prvo leto za nami, zaenkrat izjemno zadovoljen. Greli celo hiso (dobrih 140m2) na 22.5 ter sanitarno vodo na 44. Je edini vir ogrevanja (radiatorji), brez dodatnih el. grelcev, trenutno se brez pripomb, zadeva dela bp, Siemensov spletni krmilnik tudi.
Poraba v zadnji zimi za gretje hise in sv je bila 530€, s tem, da imamo podjetniski odjem in enotno tarifo. Ogrevanje vecinoma non-stop, toplejse dni (zunanja 7+) pa preko urnikov.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Enaka črpalka, isto enotarifni tok, poraba skoraj identična, čeprav nimam kolektorjev. Črpalka je brez delovanja low noisa precej glasna, kar je trenutno njena edina pomanjkljivost. Zaradi relativno milih zim, v katerih je do zdaj delovala, kakšne bolj konkretne ocene ne morem dati.
Prednosti; temperaturno hitro odzivna zaradi HP tehnologije, nizka poraba v stand bayu, relativno ugodna cena, na seznamu ekosklada, stroški vzdrževanja nižji kot pri ostali japonski konkurenci.
Najpomembnejše!
Dobro sodelovanje med uporabniki te črpalke tu na forumu.
Dve leti stara gradnja, 80m2, dve kurlini sezoni skozi na Daikin LT 6kw. Poraba cca. 240€ na sezono, kwh se mi ta moment ne da računati. Načeloma nobenih problemov, razen hrošča v programski opremi, ki napačno prikazuje porabo (k porabi novega meseca prišteje porabo prejšnjega). Pod črto sem z delovanjem in porabo zelo zadovoljen.
Opažam ,da tema sameva ali to pomeni ,da je vse v najboljšem redu.V SLO je zmontiranih vseh vrst TČ ,kar očitno pomeni ,da so vse v redu. :wink:
Če misliš, da se bo oglasil tisti, ki ima probleme, se mu je že večkrat pokvarila, ali je celo prišlo do nepopravljive napake... Živiš v iluzijah, tukaj vsak svoje hvali kot da je sveto in bog ne daj, da bi prišla na plano kakšna zgrešena investicija, Confusedhock:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Jaz sem pa mislil ,da bo tako Sad Sad Sad
sassapo Napisal:Če misliš, da se bo oglasil tisti, ki ima probleme, se mu je že večkrat pokvarila, ali je celo prišlo do nepopravljive napake... Živiš v iluzijah, tukaj vsak svoje hvali kot da je sveto in bog ne daj, da bi prišla na plano kakšna zgrešena investicija, Confusedhock:
ja in zakaj misliš, da ne bi objavil napake/nedelovanja tukaj na forumu? Kaj neki bi skrival; pokvarljiva zadeva kot vsaka druga stvar_in celo nekaj jih je, ki so napako tukaj napisali, najvažnejše pa je, da če se "karikiram" pokvari recimo v ponedeljek, je v tekočem tednu zadeva zrihtana..........in 10x sem že napisal: tudi če po petih letih zunanja komplet krepne, bom pač v skrajni sili kupil drugo_v notranji enoti je pa itak edina zadeve, ki je kaj vredna OČ....
Jaz sem izredno zadovoljen. Zagnali so jo danes in že 5 ur laufa brez napak! FWS 11kw.

Šalo na stran, o zadovoljstvu bom lahko kakšno napisal šele čez 5 let, prej bom napisal lahko samo kakšno o nezadovoljstvu.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi