Objave: 73
Teme: 14
Ocena:
0
Imam problem, ki mi že kar nekaj časa ne da spati. :? Namreč, pred nekaj leti sva z ženo zaradi prevelikih stroškov ogrevanja na olje dala v kurilnico montirati še peč na drva in prešla na kurjenje z drvami. Ker pa sva bila (in sva še) finančno omejena, sva peč začasno priklopila na star zidan opečnat dimnik, ki poteka znotraj hiše in ki je zraven vsega skupaj še preozek, kar se premera tiče, vendar pa ima zelo zelo dober vlek, kar je morda edina dobra stran vsega. Problem je, ker sedaj v kurilni sezoni peč laufa, in me skrbi, kakšne so možne nevarnosti tega dimnika. Naj povem, da ga čistim redno, torej 2x v sezoni dimnikar, plus tega da ga jaz še samo čistim nekako na 2 tedna, saj imam vso potrebno orodje. Poleg tega še vsakodnevno kontroliram stanje sten, kjer poteka dimnik, zračim prostore, skozi katerih stene poteka itd... Skratka, glede tega sem zelo previden, vseeno pa me skrbi, da ne bi kaj šlo navzkriž, saj so tudi stene verjetno še malce bolj porozne (gre za 50 let staro bajto) in še kaj bi se našlo. Novega dimnika, kot rečeno, pa si zaenkrat na žalost ne moreva privoščiti. Imate kakšne izkušnje v zvezi s tem, nasvete, mnenja? Hvala že vnaprej!
Objave: 208
Ocena:
0
mi slo med dvem etazam polozili samo schiedel cevi brez blokov in je ok, pri tramu mors pa dat izolacijo ! Kurim samo borov les ter prej bil sezidan dimnik (po lauf zegu) ker je spušal dimnik smo ga med 1 nad. in podstresno sezidal dimnik tako kot sem ze napisal
Lohk si ogledate moj prispevek <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=58992">viewtopic.php?f=7&t=58992</a><!-- l --> , senacijo zamasenega dimnika in tud sam krtaca ne dela cudezev ker se katran cez vsa ta leta nabere ....
Ocena:
0
Kot povedano, kurim na 80 ali 85, peč je 25kw, tako da zaenkrat zgleda vse ok, morda se v enem od prostorov včasih pojavi malo vonja po dimnih plinih, to pa je tudi vse. Ni pa nobenih madežev po stenah, vendar pa skrbno prezračujem ta prostor. Pa kar se mi zdi zelo pomembno, redno prezračujem, namestil sem tudi javljalnik CO v spodnjih prostorih, kjer se mi zadeva zdi najbolj riskantna itd...
O sanaciji pa razmišljam pač da bi poskusili s prevrtavanjem dimnika in nato z montažo tuljav, ker raje bi obdržal notranji dimnik, kot pa delal novega zunanjega.
Objave: 920
Teme: 10
Ocena:
0
Vstavite inox tuljave (Karodi), naredite lahko sami... in sploh ni drago.
Objave: 293
Teme: 0
Ocena:
0
Ko sem se zanimal za sanacijo dimnika z vstavitvijo inox cevi smo ugotovili, da ni možno, ker dimnik ni raven.
Obstaja zanimiva varianta z vstavitvijo fleksibilne cevi, ki se nato napihne in utrdi. Je pa slabost ker sta dva tipa - eden za kurišča na drva, drugi pa za plin in ELKO in ju ne smeš uporabiti za drugi namen.
Fi 160mm, dolžine 9,5m z vsemi prikjlučki in vratci bi prišel 1200€+ddv. Kar je bilo ceneje kot povrtavanje in vstavljanje inox-a.
Smo se pa nato odločili za nov zunanji dimnik...
Primer: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dimniki.si/FuranFlex_cevi.html">http://www.dimniki.si/FuranFlex_cevi.html</a><!-- m -->
LP
Ocena:
0
Pri meni je v bistvu tako, da gre za dve dimni cevi, eno poleg druge, ki pa se malo pred koncem združita. Tako da bi s povrtavanjem recimo lahko zrušili tisto pregrado med dvema cevema in tako bi dobil eno širšo cev, v katero bi pa bilo otročje lahko potem zmontirat tuljave. Vsaj tako si jaz to predstavljam. Kakšne so kaj cene povrtavanja?
Objave: 212
Teme: 1
Ocena:
0
Cene se gibljejo okrog 25-30 €/tm dimnika.
Ne vem, če bi lahko odstranil vmesno vrsto ceglov, ponavadi se s krono samo povrta kvadraten presek na okroglega.
Se pa pri vrtanju lahko razrahlja ali podre kakšen del tuljave.