PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na pelete -talno gretje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako nimaš nobene regulacije Confusedhock:
Nujno potrebuješ varovanje povratka vsaj preko kretnice in še precej bolj nujno mešalni sklop na dvižnem vodu. Seveda zraven sodi avtomatika, ki bo nadzirala temperaturo dvižnega voda in varovanje povratka.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Sorry, imam temperaturni mešalni sklop,ki je nastavljen na 35°,ki se spušča v talno,na izhodu iz peči je pa tudi 4 potni mesalni ventil
Sam imam samo štiri potni ventil z motornim pogonom. To vse mi upravlja regulacija MR-TR plus ki je za talno in radijatorsko ogrevanje. Z njo lahko nastaviš tako opevano varovanje povratka in vse druge nastavitve kot so krivulja ogrevanja,obtočna črpalka,zunanja temperatura ,sobni termostat............ Regulacija deluje zvezno kot tempomat pri avtomobilu.
Citat:Zanima me:
kakšna naj bi bila poraba pelet pri 22°?
V PZI (energetska izkaznica) imaš izračunano letno (zimsko) potrebo po toplotni energiji (kWh), to ni problem pretvoriti v kg peletov.
Citat:če je potreba po zalogovniku in kolikšen naj bi bil?
To boš hitro ugotovil, če boš imel preveč vžigov peči na dan. Verjetno ti bo akumulacija estriha zadoščala, da ne bo potreben še zalogovnik.

Glede na opis toplotne izolacije hiše, bi sklepal, da je peč premočna (preveč kW) in se bo pogosto prižigala. Predno greš v investicijo zalogovnika poskusi s sobnim termostatom, ki ima večjo histerezo = večja razlika (1 do 2 C) med vklopom in izklopom.
Nimam časa - sem v penziji!
jani65 Napisal:Sam imam samo štiri potni ventil z motornim pogonom. To vse mi upravlja regulacija MR-TR plus ki je za talno in radijatorsko ogrevanje. Z njo lahko nastaviš tako opevano varovanje povratka in vse druge nastavitve kot so krivulja ogrevanja,obtočna črpalka,zunanja temperatura ,sobni termostat............ Regulacija deluje zvezno kot tempomat pri avtomobilu.

Jaz zaenkrat še nimam nobene regulacije,se pa počasi odločam katero naj vzamem.
Žerjavar Napisal:
Citat:Zanima me:
kakšna naj bi bila poraba pelet pri 22°?
V PZI (energetska izkaznica) imaš izračunano letno (zimsko) potrebo po toplotni energiji (kWh), to ni problem pretvoriti v kg peletov.
Citat:če je potreba po zalogovniku in kolikšen naj bi bil?
To boš hitro ugotovil, če boš imel preveč vžigov peči na dan. Verjetno ti bo akumulacija estriha zadoščala, da ne bo potreben še zalogovnik.

Glede na opis toplotne izolacije hiše, bi sklepal, da je peč premočna (preveč kW) in se bo pogosto prižigala. Predno greš v investicijo zalogovnika poskusi s sobnim termostatom, ki ima večjo histerezo = večja razlika (1 do 2 C) med vklopom in izklopom.

bom še malo testiral in javim,glede premočne peči sem pa že dobil podobno mnenje,ampak kaj naj zdaj,ko je že doma
Spraševal si za porabo. Če primerjam z mojo ko nimam druga kot izolacijo strehe, novo stavbno pohištvo in radiatorje , porabim pa samo za ogrevanje 4600 kg,prej 2200l olja potem moraš ti priti z sanitarno maksimalno na 3000kg. Upam ,da boš na koncu kurilne sezone podal podatke porabe.
Jaz sem gradil na novo in sem se potrudil okrog izolativnosti hiše,saj je to najboljša dolgoročna naložba.
Bom,samo ne bo pravi podatek porabe,ker še popoldan kurim v kamin,saj moram porabit drva,ki so mi ostala,ko sem čistil parcelo preden sem gradil.
@bagio ,pa bi vprašal, si imel možnost :wink: . Definitivno premočna peč za tvojo hišo!
bagio Napisal:...
glede premočne peči sem pa že dobil podobno mnenje,ampak kaj naj zdaj,ko je že doma
Sem ti že odgovoril:
Citat:če je potreba po zalogovniku in kolikšen naj bi bil? To boš hitro ugotovil, če boš imel preveč vžigov peči na dan.
Nimam časa - sem v penziji!
Če bo namestil zalogovnik, bo premočna peč čisto lepo opravljala svoje poslanstvo
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Da še malo opišem kako sem se odločil,seveda po nasvetu z znalci.
Nabavil bom 1000l zalogovnik in wdc20, upam da sem se odločil pravilno.
colinmcrae Napisal:×gego, kje iz slovenske bistrice..... potem takem sva lahko soseda..... jaz pravim zalogovnik ja..... vendar manjsega tam od 300 do 600l jaz z zadnjimi

nastavitvami dosegam 2-4 vzige dnevno..... meni se je zalogovnik in vremensks regulacija krepkp poznala pri porabi pelet..... zdaj preizkušam zalogovnik vode in brezstopenjsko modulacijo peletne peci, kot kaze, bo poraba se nekaj manjsa z modulacijo, ker v drugi fazi, ko je pec ze razgreta, ne potrebujes iste moči, da vzdrzuješ temperaturo vode, v peči, kot na začetku....

Lp
Colin

Zdravo,

tudi jaz imam Extraflame HP14....vendar brez zalogovnika. Pa tudi blizu Slov. Bistrice Big Grin
In zakaj bi radi nekateri dodali zalogovnik vode k peletni peči? To je za kurjenje drv, kjer imaš nihanja (enkrat prevoče, drugič prehladno). Za peči, specialne za kurjenje lesnih peletov pa res ne rabiš zalogovnika.

A je to kakšna nova moda ali kako?
prseljenc Napisal:Kakšna, bi bila idealna peč na pelete, za ogrevanje 150m2,talnega gretja ,brez zalogovnika tople vode.

Definiraj koliko €€€ imaš, pa se lahko pogovarjamo :mrgreen:
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi