PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na pelete -talno gretje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakšna, bi bila idealna peč na pelete, za ogrevanje 150m2,talnega gretja ,brez zalogovnika tople vode.
Nikakršna brez zalogovnika tople vode.
Lp
Nisem vedel ,da je pogoj za talno zalogovnik! Opažam pa da se zalogovnik ,priporoča kar poprek za vse ker greje. Še malo pa bodo tudi klime imele neki zalogovnik Idea
Mislim da ima komentator nad teboj prav da rabis za talno zalogovnik vode
ti pa prosim povej zakaj ga ne rabis :mrgreen:
kako bo delovala pec, na kolko se bo vklopila :?: mislim da je se tu vec faktorjev zakaj zalogovnik, sem pa laik na tem podrocju in vem samo da rabi talno max. 35 stopinj.
Citat:Mislim da ima komentator nad teboj prav da rabis za talno zalogovnik vode
ti pa prosim povej zakaj ga ne rabis :mrgreen:
Peletni kotel in talno gretje načeloma ne rabi zalogovnika.
1. Če narediš histerezo (nihanje) temperature zraka v prostoru 1 stopinjo, bo peč delovala tako dolgo, da se zrak prostora segreje za 1 C. Ostala bo ugasnjena, da se porabi akumulirana toplota v estrihu in pade temperatura zraka za 1 c, potem pa se zopet vklopi.
2. Če dogradiš zalogovnik, boš podaljšal čas gorenja in čas pavze - imel boš dnevno znatno manj vžigov. Pri tem lahko nastaviš histerezo notranje temperature na minimum. Potrebna velikost zalogovnika je odvisna od željenega števila vžigov, moči gorilnika in toplotnih izgub.
Citat:Kakšna, bi bila idealna peč na pelete, za ogrevanje 150m2,talnega gretja ,
Dovolj moči, da pokrije toplotne izgube v najbolj mrzlih dneh. Ko bo nekoliko topleje bo delovala z ustrezno zmanjšano močjo tudi nonstop. Ob še bolj toplih dneh, pa bo prekinjala delovanje.
Nimam časa - sem v penziji!
Ce prebiram nasvete strokovnjakov za energetiko govorita oz.predlagata ti in @jani prav vse nasprotno.Zdaj pa ne vem ce sta tudi vidva profesionalno strokovnjaka za energetiko da zagovarjata to zadevo brez zalogovnika.
Preglej regulacije talneg gretja.
Žerjavar Napisal:1. Če narediš histerezo (nihanje) temperature zraka v prostoru 1 stopinjo, bo peč delovala tako dolgo, da se zrak prostora segreje za 1 C. Ostala bo ugasnjena, da se porabi akumulirana toplota v estrihu in pade temperatura zraka za 1 c, potem pa se zopet vklopi.

Bi bilo lepo še sestavit komponente te kurilnice ,da bi delovala tako kot si opisal.

Talno gretje spada v nizko temperaturno ogrevanje peletni kotel v visoko temperaturno ogrevanje.
Že tukaj sta dve različni zahtevi po ogrevanju : talno 35 C ,kotel 70 C varovanje povratka 60 C in vzdrževanje kotla na delovni T ali drugače samo ogrevanje kotla.

tema Merjenje porabe energenta s kalorimetrom je jasno predstavljena na katerih temperaturah deluje kotel, kako se objekt ogreva ,kakšna je poraba energenta in kakšne so izgube.
Da avtor teme naredi peletni kotel na talno gretje bodo izgube še večje !

jani65 Napisal:Nisem vedel ,da je pogoj za talno zalogovnik!
Poznaš razliko med nizko in visoko temperaturnim ogrevanjem ?

Lp
jani65 Napisal:Preglej regulacije talneg gretja.

prvo mi ni nobeden odgovoril na konkretna vprasanja
ti mi napises "preglej regulacije talnega ogrevanja" in to je vse.
mene pa se enkrat zanima zakaj strokovnjaki energetike predlagajo zalogovnike vode, posebej se pri talnem ogrevanju.Pa se to : ali se vidva poklicno ukvarjata z energetiko , pol sta veliko nasprotje svojih kolegov ki predlagajo zalogovnike.
Ne vem, da bi kdo od strokovnjakov striktno zagovarjal nujnost zalogovnika. Je pa tudi meni jasno, da ne škoduje, v večini primerov pa je koristen. Funkcija zalogovnika v taki kombinaciji je zmanjšanje števila vžigov in poenostavitev regulacije izgorevanja (ne rabi spreminjati moči izgorevanja).
Citat:Talno gretje spada v nizko temperaturno ogrevanje peletni kotel v visoko temperaturno ogrevanje.
Peletni kotel ne spada v visokotemperaturno ogrevanje ampak je generator vroče vode, ki se lahko uporablja za obe vrsti ogrevanja.
Ali niso izumili mešalnega ventila ravno zato, da lahko pretvoriš vročo vodo iz kotla v ustrezno temperirano ?
Tudi 100 l vode v kotlu pri 70 C ima kar nekaj akumulacije, da se ohladi na 35 C, kot je potrebno za talno. Ob ponovnem vžigu rabiš nekaj časa, da se ti povratek dvigne na 60 C. Ta čas je enak, če imaš zalogovnik ali pa ga nimaš.
Nimam časa - sem v penziji!
Ja pa jih po moje.
ce gledam seltronove sheme regulacije imajo vse zraven hranilnik vode.
eko sklad vecina peci hranilnik vode
zakaj se zato vse zanimam, ker delam talno pa kurilnico in iscem nasvete, pec bo na pelete.
bom pa se verjetno drzal strokovnjakov
Žerjavar če prav razumem tale stavek:
Ali niso izumili mešalnega ventila ravno zato, da lahko pretvoriš vročo vodo iz kotla v ustrezno temperirano ?
Tudi 100 l vode v kotlu pri 70 C ima kar nekaj akumulacije, da se ohladi na 35 C, kot je potrebno za talno. Ob ponovnem vžigu rabiš nekaj časa, da se ti povratek dvigne na 60 C. Ta čas je enak, če imaš zalogovnik ali pa ga nimaš.

Da tule vprašam samo to , kaj se ne pojavi kondezacija kotla v tem primeru?
Nejard
Pa ja menda ne boš kotel priklopil derekt na cevi, aja sedaj smo pa tam ,ker regulacije se marsi kdo boji oziroma misli kaj mi bo to. Zalogovnik boš grel na največ 35ºC :?: oziroma zalogovnik bo sam vedel da ogreva talno.
Žerjavar Napisal:Ne vem, da bi kdo od strokovnjakov striktno zagovarjal nujnost zalogovnika. Je pa tudi meni jasno, da ne škoduje, v večini primerov pa je koristen. Funkcija zalogovnika v taki kombinaciji je zmanjšanje števila vžigov in poenostavitev regulacije izgorevanja (ne rabi spreminjati moči izgorevanja).
Citat:Talno gretje spada v nizko temperaturno ogrevanje peletni kotel v visoko temperaturno ogrevanje.
Peletni kotel ne spada v visokotemperaturno ogrevanje ampak je generator vroče vode, ki se lahko uporablja za obe vrsti ogrevanja.

Tu se vsaj v nekaj stvareh strinjam s tabo

nekateri kotli imajo samo 30l vode , kaj zdaj
hudic je ce mi eni govorite tako drugi tako
jani65 Napisal:Nejard
Pa ja menda ne boš kotel priklopil derekt na cevi, aja sedaj smo pa tam ,ker regulacije se marsi kdo boji oziroma misli kaj mi bo to. Zalogovnik boš grel na največ 35ºC :?: oziroma zalogovnik bo sam vedel da ogreva talno.

glej da ne bo nesporazuma.
ti samo gonis regulacijo nic druga
razumem da regulacija mora biti
ce gledam seltronov katalog, sheme vezav je stalno vmes hranilnik
nisi pa mi odgovoril na nobeno zastavljeno vprasanje zgoraj.
evo pa se eno
ene peci imajo samo do 30 l vode v kotlu, kako bo meni laufalo talno ki ga mislim delat.
1 2 3 4 5 ... 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi