PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nasvet Seltron wdc20

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Po moji logiki so sobni termostati namenjeni za vzdrževanje minimalne temperature, termostatski ventili pa za vzdrževanje maksimalne temperature.
Moj sistem sem postavil tako da je predvidena temperatura kopalnice 25stC in je termostat v kopalnici, ki določa min25stC po vseh drugih prostorih so termostatske glave ki določajo 23stC v dnevni sobi spalnice 22stC po želji. Sicer je kopalnici ogrevanje talno in počasno odzivno je v slučaju da se kopalnica prehitro ogreje je še en termostat na stopnišču nastavljen na 23stC. Če oba termostata dosežeta željeno se črpalka enostavno vgasne enako se ugasne ko termostati preidejo na nočni režim na 21 stC. Še nekaj pravijo da v prostoru kjer je termostat ne sme radijator imeti termostatke glave -- narobe enina stvar je da ne sme bit nastavljen na manj kot je nastavljen termostat.
Sistem mi deluje super oz. ni odstopanj v temperaturi
Pozdravljeni,

samo za informacijo imam dva ogrevalna kroga, 2x DD2+ enoti, do danes mi ju ni uspelo izključiti vpliv temperature dvižnega voda. S2.1 sem dal na 0, S2.2 sem dal na 3, S2.3 sem dal na 5, še vedno ko vrtim - nastavljam temperaturo DD2+ mi spreminja temperaturo dvižnega voda (zakaj?).
Potem sem poslušal Homerjev nasvet in prestavil način delovanja na delovanje po dnevni temperaturi. Končno zadeva ne upošteva DD2+ enote.
Nato sem na WDC20 nastavil temperaturo na tovarniško (20°C) in glej temperatura dvižnega voda lepo spremlja krivulje narisane v navodilih za uporabo. V primeru dviga temperature na WDC20 se avtomatsko spremeni krivulja temperature dvižnega voda.
Nisem vedel da so krivulje v navodilih postavljene na 20°C, zato mi zadeva prej (imeli smo nastavljeno na 22°C na DD2+) nikoli ni bila jasna.
Homer še enkrat hvala,

Lp

Marko P.
Se popravljam,

če izničim vpliv odstopanja sobne temperature (S2.1 dam na 0),
se spreminja krivulja temperature dvižnega voda v odvisnosti od nastavitve temperature na DD2+, če je ta nastavljena na 20°C temperatura lepo sledi krivulji v navodilih za uporabo,

lp

Marko P.
Pozdravljeni.
Sam uporabljam tudi seltron wdc20 v kombinaciji s pečjo na drva in hranilnikom tople vode. Problem imam v tem, da zalogovnik segrejem na nekje 85 stopinj ampak ko neham kuriti mi obtočna črpalka še kar črpa vodo iz peči(ki je hladenjša od vode v HTV) v HTV in mi s tem ohlaja zalogovnik tudi na 70,65 stopinj. Zanima me če obstaja kakšna nastavitev, da bi potem ko je temperatura v peči manjša od temperature HTV mešalni ventil preklopil ter bi voda le krožila le po peči, dokler ni voda v peči bolj vroča od vode v HTV.

Hvala za pomoč.

Lp
Kakšno peč pa imaš?
Črpalko za polnjenje zalogovnika bi mogla krmiliti sama peč ali pa termostat dimnih plinov. Edino z merjenjem dimnih plinov in s tem vklapljanjem črpalke boš rešil ta problem.

Vsi uplinjaki lahko sami krmilijo to črpalko, če imaš pa kak navaden kotel boš pa mogel vgradit termostat dimnih plinov.
Gre za navaden kotel, tako da bo treba vgraditi termostat dimnih plinov.
1 2 3
Iskanje po temi