17.12.2015 ob 18:19
Bl je glupo ko ni noben zalogovnik odspodaj izoliran, ko sem montiral svojega sem ga prevrnil in celega odspodaj zalil z purpenom, pravtako sem naredil z prostostoječim bojlerjom.
zamot1 Napisal:Lahko je varnostni ventil na hladni vodi v bojler-če ga imaš, vzrok je lahko narobe tlak v ekspanziji za sanitarno vodo-če jo imaš. To se pojavi ponavadi če dolgo ne odpreš tople vode in povišani temp v bojlerju zaradi kurjenje.
franmaln Napisal:Zelo verjetno je da so tlaki hladni, zrak pa vroč ispod hranilnika.
Če ni prostor med zalogovnikom in tlemi zapolnjen z izolacijo ali zasilikoniran, da zrak ne kroži bo zelo verjetno kondenziralo.
franmaln Napisal:Zelo verjetno je da so tlaki hladni, zrak pa vroč ispod hranilnika.Po tvoji logiki bi kvečjemu tlak kondenziral in ne zalogovnik. Kondenz se ustvarja na hladnih povrsinah. Zalogovnik pa najbrz ni hladen, ce ga bi vsi radi bogato izolirali spodaj.
Če ni prostor med zalogovnikom in tlemi zapolnjen z izolacijo ali zasilikoniran, da zrak ne kroži bo zelo verjetno kondenziralo.
Citat:Kondenz se nabira na hladnejsih povrsinah od okolice.
jokovot Napisal:Bom kar tu vprašal.Tukaj si napisal da kondenzira zalogovnik. Jaz sem pa napisal da to ni mozno. Sedaj si potrdil moje pisanje da kondenzira tlak. To pa je mozno. Sedaj ko si odstranil izolacijo, topel zrak pride do tlaka, ta ni vec hladen in ni vec pogojev za kondenzacijo.
Ali je možno da 1000l hranilnik toplote od spodaj lahko kondezira? Star je dve leti in od Seltrona kupljen. Pod HT sem dal stekleno volno da nebi odvajalo toplote na plošice.
No sem opazil da je pri enem HT od spodaj mokro. Sem pregledal pri spojih pa je vse suho.
HT se nahaja pri oknu, ki je odprto na kip.