PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Prikopljen hranilnik - večja poraba

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bl je glupo ko ni noben zalogovnik odspodaj izoliran, ko sem montiral svojega sem ga prevrnil in celega odspodaj zalil z purpenom, pravtako sem naredil z prostostoječim bojlerjom.
Zelo verjetno je da so tlaki hladni, zrak pa vroč ispod hranilnika.
Če ni prostor med zalogovnikom in tlemi zapolnjen z izolacijo ali zasilikoniran, da zrak ne kroži bo zelo verjetno kondenziralo.
zamot1 Napisal:Lahko je varnostni ventil na hladni vodi v bojler-če ga imaš, vzrok je lahko narobe tlak v ekspanziji za sanitarno vodo-če jo imaš. To se pojavi ponavadi če dolgo ne odpreš tople vode in povišani temp v bojlerju zaradi kurjenje.

Bom čez vikend preverila oboje, hvala.
franmaln Napisal:Zelo verjetno je da so tlaki hladni, zrak pa vroč ispod hranilnika.
Če ni prostor med zalogovnikom in tlemi zapolnjen z izolacijo ali zasilikoniran, da zrak ne kroži bo zelo verjetno kondenziralo.

Tako sem imel to narejeno.Sem prilepil sliko od spodaj sem dal stekleno volno.
franmaln Napisal:Zelo verjetno je da so tlaki hladni, zrak pa vroč ispod hranilnika.
Po tvoji logiki bi kvečjemu tlak kondenziral in ne zalogovnik. Kondenz se ustvarja na hladnih povrsinah. Zalogovnik pa najbrz ni hladen, ce ga bi vsi radi bogato izolirali spodaj.
Da se vrnem k problemu. Lahko spusca na vrhu in ba vsakem od prikljuckov do tal. Vsaj voda ki spusca, lepo pritece na tla. Na vrhu ne bo nic ostalo. Kako je s tlakom? Ceprav za izgubo tlaka mora kar posteno spuscati.
Se opravičujem šele po ponovnem branju vidim da ima izolirano dno.
Zanimivo da se na pivi iz hladilnika tud rosa naredi pa to ne pomeni za zamašek pušča.
Zelo zanimivo tole s pivom. Ko bos zalogovnik vzel iz hladilnika se bo tudi na njem nabral kondenz. Pa da te neham zajebavat. Dokler bos imel v zalogovniku toplejšo vodo od okolice, se na njem ne more nabirati kondenz. Ali da se vrnem na pivo. Ko pivo iz sonca postavis v hladilnik tudi kondenzira? Kondenz se nabira na hladnejsih povrsinah od okolice.
Citat:Kondenz se nabira na hladnejsih povrsinah od okolice.

V kolikor je relativna vlažnost zraka tako velika, da je rosišče pri temeperaturi hladnejšega telesa.
@Hanzi
Po tvoji logiki bi kvečjemu tlak kondenziral in ne zalogovnik.

Da to se je naredilo. Sem dvignil izolacijo za 50mm in so sedaj tla suha. Suši pa se tudi izolativna goba.
Potem imaš očitno tlake zelo mrzle (neizolirane od spodaj) ali pa zrak zelo vlažen.
Samo imam dva eden kondezira drugi ne. Ta ko je kondeziral je pri oknu, okno je odprto na kip. Ali morda to vpliva na kondenz na tlakih? Sedaj je od spodaj dvignjena izolacija in je suho.
Če je okno odprto na kip, to kvečjemu suši zrak zdaj pozimi. Jst še vedno mislim, da ti eden nekje spušča.
Sem imel izolacijo sneto in hranilnih vroč pa potem ohladil in pustil cel dan tako in vse suho. Potem bi mi tlak padel. Vendar je vedno enak. Sem sedaj skoraj prepričan da so tlaki toliko hladni da je skondeziral. Bom pazil in sporočil kako bo.
jokovot Napisal:Bom kar tu vprašal.
Ali je možno da 1000l hranilnik toplote od spodaj lahko kondezira? Star je dve leti in od Seltrona kupljen. Pod HT sem dal stekleno volno da nebi odvajalo toplote na plošice.
No sem opazil da je pri enem HT od spodaj mokro. Sem pregledal pri spojih pa je vse suho.
HT se nahaja pri oknu, ki je odprto na kip.
Tukaj si napisal da kondenzira zalogovnik. Jaz sem pa napisal da to ni mozno. Sedaj si potrdil moje pisanje da kondenzira tlak. To pa je mozno. Sedaj ko si odstranil izolacijo, topel zrak pride do tlaka, ta ni vec hladen in ni vec pogojev za kondenzacijo.
Zakaj pa pod drugim ni kondenza pa ne vem.
Glede okna? Ce nimas neke super duper diht hise s testom zrakotesnosti, potem ne vidim smisla v kipnjenem oknu celo zimo. Edina zadeva ki ti bo tako okno naredilo je to, da se ti bo nabrala plesen okoli tega okna, ker se tudi okoli njega (na prekladi, špaletah) dela kondenz. Ce ima kurilnica zračnik, ali pa ce pustiš priprta vrata v kurilnico, bo ravno tako gorela pec.
E Hanzi vse je tako kot si napisal v prvem odstavku.
Mam zračnike v kurilnici, no res sem mislil da bo premalo zraka samo ko pa stisne prava zima pa zaprem. Za vsak slučaj imam še ventilator in javljalca monoksida.
1 ... 7 8 9 10 11 ... 26 Pojdi na stran 
Iskanje po temi