PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zunanja razsvetljava hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
arbajter Napisal:Thundercat
saj je Steinel dobra firma, tudi sam sem jih vedno predlagal strankam, ampak včeraj sem delal malce reda na policah in sem našel osem stoosendest stopinjskih senzorjev IS2, slabih seveda, ki so se mi nabrali v zadnjih treh letih, kar je zelo veliko. Ni mi jasno, ali jim je padla kvaliteta. Kakšne izkušnje imate pa drugi z tem senzorjem?

Kvaliteta sigurno ni takšna kot pred 10+ leti, razni noname za 10€ se pa nemorejo primerjati ne v delovanju ne v življenski dobi. Sem zadnjič demoliral enga 360 Comm... in je imel v sebi samo eno IR tipalo, tako da je jasno da "lovi" šele ko prideš tik pod njega...
Če stranka hoče noname naj ga gre pa sama kupit in sama uveljavlja garancijo in plača še dodatno demontažo montažo ob okvari, ali pa naj pleza po lojtri.
Predvsem v tistem tazadnjem te stoprocentno podpiram. Ampak, kaj ti nuca, če vsaka stranka takoj pojamra, ko ji predlagaš senzor za 50 ali več evrov. Pol je pa treba vedno delat kompromise. Razmišljaš pa čist prav.
Sem pred nakupom zunanje luči (nad vhodnimi vrati), s senzorjem gobanja.
Ker je izbor všečnih zunanjih luči (kot je npr. Eglo Sidney) precej ozek, torej če je že luč všečna je pa senzor zanič - nima možnosti nastavljanja občutljivosti, itd.
Zato mi je bila zanimiva varianta, da pač senzor (želim podometnega) kupim posebej - modularni sistem v sklopu zvonca in vtičnice, luč pa lahko kupim kakšno želim. Vse lepo in prav ampak vgradni podometni senzorji vsi po vrsti niso primerni za zunaj (ne Kopp, Vimar, Tem, Lendava, Schenider, Schrack, Legrand, Jung...) ali zaradi vlage ali pa zaradi nizkih temperetur, delajo največ tam do -5, pa še to pogojno.
Zadnja stvar, ki jo želim pa je to, da se mi senzor nenadzorovano vklaplja, ker mi posledično skoti steklo vhodnih in notranjih vrat razsvetli cel hodnik in ne bi bilo prijetno cel večer preverjat ali se res kdo sprehaja pred hišo ali ne. Potem imam raje klasiko, na šalter.
Kako ste vi reševali podobne stvari, s katerimi lučmi oz. senzorji imate dobre izkušnje?
javr Napisal:ali pa [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")vemerunichr("46")it/en/catalogue/time_management/astronomical_twilight_switches]astronomski časovni rele[/url], da ti luč sveti od sončnega zahoda (+/- 120 minut) do sončnega vzhoda (+/- 120 minut).

:lol: :lol: :lol:
tale je pa dobra ampak odraz vseh zahtev v enem hudomušnem stavku.

Kolk enga truda eni vlagate, da vam vsaka čast si vzet tolk cajta in ga zabit za druge, ki jim ne in ne potegne al pa včasih si mislm da če je zastonj se norca delat. Kapo dol takim.

Moja izkušnja s senzorji. Kupil od kitajca tegale [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ebayunichr("46")com/itm/Ceiling-PIR-Occupancy-IR-Infrared-Motion-Sensor-Automatic-ON-OFF-Light-Switch-/201449911705?hash=item2ee759b599unichr("58")gunichr("58")d~0AAOSw5VFWIKDo[/url]
in to 8 komadov. V petih letih sem zamenjal le enega. Glede na ceno so odlični. Montirani pod nadstrešek, na štalo, na gang, na hišo pomeni, da niso na direktnem dežju. Ceni primerno so preprosti z nastavitvijo časa in občutljivosti, pa tudi drobovje ni nič kaj posebej zaščiteno pred vlago. Skratka služijo namenu, če se pa ob vetru večkrat vklopjo me pa boli k...c.
Temov senzor je pri meni doma zmontiran na stebričku luči direktno na dežju. Ni pod nobenim nadstreškom. Edinole rob je zatesnjen z silikonom. Dela že peto leto. Res pa IP ni za montažo na dež, no grešimo tudi tisti od "foha".
Me bolj skrbi mraz kot pa vlaga...
Ja kaj misliš da ga grejem pozimi?
Tako kot sem napisal - hočem da je stvar 100% sigurna...
Če je govora o senzorju za mudularno dozo ti druzga tko ne ostane. Karkoli vzameš ima podoben IP zaščite. Če po njem ne zlivaš vode z lavorjem ne sme biti problema. Če ga boš imel montiranega na steni v njem ne more biti minusa (gretje od stene). A sem dost napisu? 100% še mercedes ni, pa bo en senzor misliš? Potem lahko senzor do smrti iščeš, pa ga ne boš najdu.
O sej se najde, Gira ga ma (TX 44), je pa senzor sam 2x dražji kot cela luč, pa tudi Jung.

LP
A ja, pa ne morejo crkniti??????
Tega nisem napisal. Vsi so v osnovi namenjeni za zunaj.
Ima kdo mogoče zunanje stebričke kanlux?
Gledam nekaj takega
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")internetnatrgovinaunichr("46")com/svetilka-stojeca-led-3w-agara-el-50-p-5700unichr("46")html?osCsid=b64ed5f36345b3c90426a10f9debd4d8[/url]
pa me zanima, kako močno to sveti?
3W se mi zdi malo.
In tudi je malo. Kupi stebriček ala spodaj (tisti fi 120mm je mišljen za rozeto spodaj, sama luč ima fi okrog 80mm), prodajajo jih tudi v Bauhausu, mislim da je tam cena nekaj pod 20 evrov. Ima E27 navoj, priviješ pa notri žarnico, ki ti bo dala željen svetlobni rezultat, tudi ledico v taki ali drugačni obliki (klasika, corn light...), boš bolj zadovoljen.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.elektroklik.si/INOX_TORCH_zunanja_talna_svetilka_Rabalux_8264">http://www.elektroklik.si/INOX_TORCH_zu ... balux_8264</a><!-- m -->
Ta oblika mi ni všeč. Bom iskal še naprej...
Čeprav bi mogoče celo 3W bilo dovolj, to bo samo za "okras", nima neke osvetljevalne funkcije.
1 2 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi