6.12.2015 ob 21:13
Napolnil zalogovnik pelet 229,6 kg ,transporter 20,06h ,povprečna poraba 11,44h,kalorimeter stanovanja 685kwh in kotla 803kwh. Kakšen je izkoristek?
Merlin1 Napisal:Ne razumeš kaj pomeni kondenzacijska tehnika. Torej pri kondenzacijski tehniki dobiš ven več toplote, kot si jo vložil. Seveda ne gre za perpetum mobile temveč na standard, ki je bil sprejet pred leti in za primerljivost gre za izkoristke čez 100%. Lahko pa bi starega zavrgli in naredili zmedo. Potem se nebi pogovarjali pri klasičnih kotlih in izkoristku recimo pri plinu 93% po novem bi bilo slabih 83%. Pri olju bi bila razlika nekaj manjša ker je razlika med kurilnima vrednostima manjša cca 6%.
jani65 Napisal:Napolnil zalogovnik pelet 229,6 kg ,transporter 20,06h ,povprečna poraba 11,44h,kalorimeter stanovanja 685kwh in kotla 803kwh. Kakšen je izkoristek?Najbrž precej slab.
jani65 Napisal:Napolnil zalogovnik pelet 229,6 kg ,transporter 20,06h ,povprečna poraba 11,44h,kalorimeter stanovanja 685kwh in kotla 803kwh. Kakšen je izkoristek?To računanje nikakor ne gre skupaj. Poraja se mi vprašanje" kakšna je točnost kalorimetra kateri ima manjši presek - notranji fi 3/4 cole kot ostala napeljava Cu 28 mm ? "
najrad1 Napisal:To računanje nikakor ne gre skupaj. Poraja se mi vprašanje" kakšna je točnost kalorimetra kateri ima manjši presek - notranji fi 3/4 cole kot ostala napeljava Cu 28 mm ? "Hitrost nima veze.
jani65 napisal v temi Ogrevanje s peleti-poraba peletov
"Priključki so 3/4",cev je 28 Cu."
Moje laično mnenje ,da je pri prehodu ogrevalne tekočine-medij skozi kalorimeter -3/4 cole kateri ima notranji fi manjši od Cu 28 mm na tistem delu pretok medija delno pospešen zato po moje tudi prihaja do višjega odčitavanja kalorimetra.
Naj me bolj poučeni poučijo ali se motim. Vnaprej hvala.
jani65 Napisal:Kalorimeter kotla je vezan pred ,za stanovanje pa za štiri potnim ventilom. Oba sta montirana na povratni vod. Imata po dva tipala, ki sta na odvodnem in povratnem vodu. Kalorimetra sta PolluCom E/S