PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri T-CAP 9kw Panasonic

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
To bomo zvedeli leta 2017.
xavi Napisal:Za 120-130 m2 se uporabljajo nekje med 6 in 8 kw z odlično izolacijo. Mimogrede Sivka z 6 kw ogreva cca. 100 m2. Kako boš ti z 9 kw 245 in več, tudi ko bo izolacija, mi ni jasno. Še z 11-ko bi šlo zelo na tesno.
Lej če je dobra izolacija, dobiš praktično pasivko. Z 22cm EPSja bo tole postala druga pesem.
Tistih par kW za SV in izgube prezračevanja bo pa tudi ta Panasončič zmogel.

Atomic, 1 zimo boš že prefural, poraba bo pač visoka, vendar COP še vedno > 1. Predlagam pa da daš 22 grafitnega EPS, potem bo itak zmaga.
Med 15 in 22cm izolacije v praksi razlika zanemarljiva :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Za tizga k ti svetuje vec k 20cm izolacije fasade ga lepo vprasaj za koga Wink Nad 20cm ni smiselno izolirati hise! Raje se osredotoci da bo fasada izdelana kvalitetno, kar se pa grafitnega stiroporja tiče pa malo premisli, mene ni preprical. Pri izbiri crpalke pa res skoda, da nisi vzel 11kw, bolje malo mocnejsa saj na delni moci deluje bistveno bolj ucinkovito.
Kaj je smisleno in kaj ne je odvisno od primera do primera in ne kar pavšalno. Če si zadovoljen z zelo velikim ROI (recimo več deset let) in imaš na voljo le drage enegente, se bo morda splačalo tudi več kot 20cm.
Problem je v tem, da na koncu leta ni razlike za dve gajbe pira, police imaš pa kot bi v gradu živel Confusedhock:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Tako kot je sassapo zapisal, prihranek je zanemarljiv. Sam menim da je 20cm maximum, vec je morda za dober obcutek Wink
Zau mam skatle od rolet 20cm+ drugace bi ga dal 15cm in boljso toplotno.zdaj pa pac kar je je... zaenkrat v hisi se ne zivimo in tudi sv se ne ogreva... ta teden so temperature napovedane kar ugodno za mene.... bom lepo etazo za etazo ogrel pa bo... hvala vam za pomoc zau mi je edino da nisem vzel 11 mitshubishi samo pa ce sem gledo da imata pa pri a2 obe 9kw.... in tudi prodajalec mi je bol svetoval panasoncica in se cenejsi je bil 500eur + garancija na kompresor... itak mi je pa zal da nisem vzel elektro kotel... oz katero drugo izvedenko tc... npr. Geosondo ali podobno... bi pac stisno zobe pa bi mel zaj mir...

Samo vem da mi je eden napisal.... na tem forumu.... ko imajo otroci denar imajo kramarji sejem... in res sem izpadel kot otrok v tej situaciji zgleda... tak da vsi ko razmisljate o ogrevanju na dolgi rok... obrnite se na ssapota... postenjak.... zal sem to izvedel sele sedaj... pa lp vsem ki se oh in sploh grejete za 600eur v 200m2 hisah + z takimi in podobnimi klima napravami pac ziv nateg folka... upam da bo en enkrat enga prodajalca za jajca stisno .... mogoce tudi jaz.... pa lep pozdrav
Da ne boš še enkrat nategnjen... Če misliš, da ni razlike med 0cm in 22cm EPS, potem je škoda denarja za vsak centimeter.
To, da je izolacija 22 cm je še najmanjši problem. Še vedno boljše kot manj. Široke police pa imajo tudi svoje prednosti, še posebej, če jih bodo krasila kakšna cvetlična korita. Upajmo, da bo ta 9-ka na koncu zmogla ogrevati tvojo hišo in boš sam sebe demantiral glede teh 600 eurov za 200+.
Meni je že par ljudi reklo da je največji prihranek kar se tiče izolacije tam do 15-16 cm.
Potem pa ta krivulja glede na vložene cm ne raste več.
Verjetno so širše škatle predvidena za balkonska vrata. Na tistih stenah, kjer so škatle ožje oz. samo za okna, lahko daš tudi tanjšo izolacijo, čeprav prihranek ne bo drastičen.
Bolj bi razmišljal v tej smeri, da bi ti že letos nalepili stiropor, ostalo, pa naj počaka do pomladi. Pri tej porabi, ki jo navajaš , prihranek ne bo zanemarljiv.
scuba123 Napisal:Meni je že par ljudi reklo da je največji prihranek kar se tiče izolacije tam do 15-16 cm.
Potem pa ta krivulja glede na vložene cm ne raste več.

To ni res. Krivulja raste v neskončnost. Res pa, da čedalje z manjšim naklonom.

Zato pa moraš izbrati zase nek optimum (ali pa ga zate določi EKO sklad recimo).
xavi Napisal:Upajmo, da bo ta 9-ka na koncu zmogla ogrevati tvojo hišo in boš sam sebe demantiral glede teh 600 eurov za 200+.

Lansko leto porabila 8150kwh (se pravi tudi gospodinjstvo) elektrike. 235m2 + 20m2 galerije (dejansko kot 255m2 neto). Ne bom se haklala za vsak kwh, recimo da sem "povprečen" slovenski porabnik elektrike s 300kwh/mesec za gospodinjstvo. To pomeni, da sem porabila 4500kwh za ogrevanje in SV. Z mojim 5kw Panasončičem. Ampak samo če ne pokurim več kot 300kwh/mesec za gospodinjstvo (kjer mi laufa rekuperacija, pralni in sušilni 7x/teden, pomivalni tudi, kuhamo na štrom, luči so povečini halogenke, računalnik 24/7 prižgan, TV špila cel dan, pa čeprav za ambient, IR savna sigurno 3x/teden, ker se ponavadi hodi izmenično, da mi otroci bajte okoli ne obrnejo, sesalec laufa vsak dan 45min sigurno, 20 mesečnik si cajt vzame). Rečmo zavoljo debate, da smo povprečni slovenski štrom porabniki. Koliko denarja je potem šlo za TČ? Raje ne bi niti začela, koliko gre na račun SV napram spet povprečnemu slovenskemu porabniku tople vode. Me je en v sosednji temi vprašal, če imamo hotel.

Vem pa za enega s 320m2 hiško in takim panasončičem, kot ga ima OP - torej 9kw trifazna izvedenka. samo, da novejša izvedenka, ki že ima števec - 2900kwh prejšnjo zimo za ogrevanje. Hiša ogrevana na 23 stopinj (vseh 320m2), od septembra dalje, SV pa ni merodajna, ker so se selili šele januarja 2015. Človek ima izolacijo na bajti.

Se pravi, takole na prvo žogo bi rekla, da je njegov glavni problem:
- da ni še bajta segreta.
- da nima izolacije
- da se res obnaša kot otrok (brez zamere OPju, ampak za primerjavo vzami podoben objekt - se pravi nič izoliranih 300m2. Saj ni težko najti referenc, pokurijo pa 4000L olja na leto)
Saj to sem nekak tako mislil da ne frofitiraš toliko na prihranku koliko več € bi dal za izolacijo blizu 20cm. Pa tudi kot omenja sassapo police so kot v gradu, posebej še če okna niso na zunanjem robu.
1 ... 4 5 6 7 8 ... 22 Pojdi na stran 
Iskanje po temi