22.11.2015 ob 12:21
Še dobro da živim v bloku kjer ima vsako stanovanje svojo peč za centralno in mi ni treba podpirat te voluharje.
Beri Napisal:Upravitelj daljinskega ogrevanja želi imeti plačo 1000 evrov neto,kar prinese cca 1.500 bruto in če dobi gorivi zastonj,ga rabi prodati več kot 1.500 litrov,da bi dobil denar za svojo plačo.Tukaj si nekoliko v zmoti. Dobavitelji toplotne energije za daljinsko ogrevanje so v lasti države (vsaj večinski). Država krpa luknje v proračunu z dobički javnih podjetij. Zato se takšni pravilniki sprejemajo ad-hoc brez širokih razprav, še manj pa imamo besede pri tem tisti, ki to plačujemo. Kar poglej kaj vse so obesili na električno energijo.
To se jim ni izšlo in sedaj gredo iskat novi izvir a to je plačilo po kvadraturi - če že ne koristiš ogrevano vodo.
mirator Napisal:silver12 Napisal:Pa vi vidite sploh bistvo vprašanja, ne govorite nekaj kar v tri dni...dajte malo pogledat, kaj človek vpraša...sem si morda jaz izmislil zakon?Sicer si začel novo temo, ki jo obdelujemo že tukaj
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=7526">viewtopic.php?f=7&t=7526</a><!-- l -->
Mene si zmotil s sledečo izjavo:
Citat:kljub temu da sem nadpovprečno ogreval stanovanje oz. soseda zgorajzato ti dam svoj primer, mogoče boš potem razumel mojo reakcijo.
Sosed pod mano je zamenjal dnevno sobo in spalnico, tako da je sedaj pod mojo spalnico njegova dnevna soba. On želi imeti v DS 26°C, jaz v spalnici maksimalno 20°C. Za nameček ena stena moje spalnice meji z DS horizontalnega soseda. Torej, če želim jaz imeti svojo željeno temperaturo in da ogrevanja ne bom plačeval po m2, bom sicer odprl radiator, ampak istočasno tudi okno. Jaz bom zaradi tega imel višji strošek, medtem ko soseda ne bosta imela nižjega.
Strinjam pa se s tabo, da je novi pravilnik pisan na kožo dobaviteljem toplotne energije, ne pa pravični delitvi stroškov.
mirator Napisal:Tukaj si nekoliko v zmoti. Dobavitelji toplotne energije za daljinsko ogrevanje so v lasti države (vsaj večinski). Država krpa luknje v proračunu z dobički javnih podjetij. Zato se takšni pravilniki sprejemajo ad-hoc brez širokih razprav, še manj pa imamo besede pri tem tisti, ki to plačujemo. Kar poglej kaj vse so obesili na električno energijo.V Ljubljani imaš toplarna Moste,katera ogreva del Ljubljane.
Se pa strinjam, da imajo določene javne službe previsoke plače v primerjavi z enakovrednimi deli v gospodarstvu.