Objave: 1949
Teme: 2
Ocena:
1
Tak, znalec pa šele zdaj z zalogovnikom skor ne morš verjet. :wink: Dopade, se mi obrazložitev, kar naj bi bila odlika dobrih in poštenih monterjev in argumentirana ena in druga opcija nobena pa ne predstavlja nekega hudega stroška, niti delux verzija.
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
žal prej ni bilo sredstev na voljo za hranilnik. še to sedaj je narejeno s precej omejenimi sredstvi ... sploh je vse kar delam, bolj ali manj narejeno z omejenimi sredstvi. znalec pa še dolgo ne ... se vidi po paniki v začetku tega nitja.
je pa treba pripomniti, da esbudžet ne zagotavlja baš hitrega polnjenja hranilnika, kot delux izvedba, pa še je pogoj, da je nastavljena črpalka č1 na maksimum, č2 pa na minimum in da v nobenem primeru nominalni pretok č2 ne sme presegati pretoka č1. recimo č2 ne sme bit tip 25-60, če je č1 25-40. bolje da sta enaki in nastavljeni kot je opisano.
Objave: 1767
Teme: 20
Ocena:
0
Uf hm ja, ste mi dali malo za razmislit. Hvala za predloge. Peč je drugače 30kw, trenutno se ogreva pol manj prostorov, tako da se rabo nekje 10kw pri -15.
Objave: 1767
Teme: 20
Ocena:
0
Je pa enocevni sistem. Ali ima enocevni, kako naj se izrazim, manj termosifonskega vleka kot dvocevni? Vsak radiator ima svoj mali mešalni ventil.
Objave: 1023
Teme: 7
Ocena:
0
Bom kar tu vprašal.
Ali je možno da 1000l hranilnik toplote od spodaj lahko kondezira? Star je dve leti in od Seltrona kupljen. Pod HT sem dal stekleno volno da nebi odvajalo toplote na plošice.
No sem opazil da je pri enem HT od spodaj mokro. Sem pregledal pri spojih pa je vse suho.
HT se nahaja pri oknu, ki je odprto na kip.
Objave: 723
Teme: 0
Ocena:
6
Je še možnost, da ti hranilnik pušča na odzračevalniku. Pri meni je po prvi sezoni začel puščati na prvem zalogovniku in to, ko je temperatura vode v njem padla na 40°. Se je kar lepa luža nabrala. Pri višjih temperaturah pa je bilo vse ok.
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
to ti pušča nekje ali hranilnik, ali kakšna cev, morda fiting, pa se ravno tako nerodno steka. jaz sem med sestavljanjem sistema (zaradi preverbe tesnosti) pred ovijanjem z izolacijo imel poln hranilnik mrzle vode neizoliran, in to vsaj 1 teden. hranilnik stoji na (zaenkrat odprti) terasi, torej praktično na prostem. niti kaplje kondenza. ko pa prvič zakuriš pa sploh ni več šans, razen morda, če bi ga za 14 dni pustil nekurjenega. pa še to dvomim. če si 100% gotov da ne pušča, smorda je ženka preveč vneto pomivala po kurilnici, ali pa je polila ajmer?
Objave: 1247
Teme: 13
Ocena:
0
Hm, meni pa občasno spušča bojler, ampak samo če ga filam s prevročo vodo nad 60 st.C. spusti lužico (če se po nesreči malo preveč naloži v peč). A se da locirati problem(atični ventil?, fiting?) brez tega, da v raziskovalne namene pregrejem bojler?
Objave: 1357
Teme: 32
Ocena:
-58
Lahko je varnostni ventil na hladni vodi v bojler-če ga imaš, vzrok je lahko narobe tlak v ekspanziji za sanitarno vodo-če jo imaš. To se pojavi ponavadi če dolgo ne odpreš tople vode in povišani temp v bojlerju zaradi kurjenje.
Ocena:
0
Jozl
Ponavadi imajo zalogovniki spodaj tudi luknjo za izpust in mogoče tam čep malo spušča.
To pa nisem vedel ko so mi ga pripeljali so ga postavili kar gor in jaz sem ga priklopil.
Nima pa od spodaj nič odprtine da bi lahko videl čep.Prilagam liko.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.si/f/2G/az/34acI5fr/60.jpg">http://shrani.si/f/2G/az/34acI5fr/60.jpg</a><!-- m -->
Ocena:
0
Nima čepa in tudi spušča ne se pravi da je kondeziral.Sem izolacijo podložil in odstranil stekleno volno ki sem jo vstavil med oblogo in obročem. Bomo videli kako bo naprej.