Objave: 723
Teme: 0
Ocena:
6
Jaz bi si na tvojem mestu sedaj prvo ene kolikor toliko solidne turbolatorje namesil v izmenjevalce (vsaj dva navoja). Če bi bilo preveč jih lahko skrajšaš. Tako sem jaz naredil. Samo sem jih potem skrajšal na nekaj več kot 1.5 navoja, kar sem pa potem obžaloval, ko sem malo bolj obvladal kotel. Če sem gledal pravi prerez kotla na netu. je razlika v konstrukciji med tvojim in mojim kotlom le v tem, da je pri mojem izg. komora obešena na strop, pri tvojem pa je postavljena na dno kotla.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Kakšen fi so turboratorji.
Objave: 723
Ocena:
6
Pločevinasti trak iz katerega so zviti je debeline 2mm. Širina traku pa mislim, da je tam nekje 3 do 4mm manj kot je fi izmenjevalca.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Sicer pa aleks:
Ti si eden izmed redkih ki imaš kolikor toliko kotel in zalgovnik moči ki jo hiša potrebuje. Ne pa mi, ki imamo 30 in več kw mastadonte v kurilnicah ki gorijo "2"x tedensko, tista dva tedna hudega mraza pa vsak dan 4 ure....
Seveda se peč lepo ohladi (kamorkoli, nekaj tudi čez dimnik najbrž kljub temu da zapre zrak) in jo spet štartaš ohlajeno (kondenz) čez dva ali tri dni. in to dvomim da koristi peči. Bolje bi bilo, da bi jo vsaj vsak dan zakuril.... in tako posrbel da T peči ne pade pod temperaturo kondenzacije. Moja peč ima praktično vedno startno T pod 40C, marsikdaj tudi "sobno". in potem prve "pol ure" dokler ne pride do tistih 60 C lepo švica v notranjosti...
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
hanzi, tiste pol urice po mojem ne bo ravno kotla požrlo. itak izpari v kratkem.
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
cratos, vezava je brez bypassa, kot tole:
[img]httpunichr("58")//s1unichr("46")mojalbumunichr("46")com/11268341_17564405_22128277/kotli-stransko-odgorevanje/22128277unichr("46")jpg[/img]
namesto termostatskega ventila na mešalnem krogu je motorni, povratek je pa 61°C patrona. prostore greje vzporedno s hranilnikom. kotel je dovolj močan da potegne oboje.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Cratos: saj tisti ki nas/me prekajajo nimajo forsprunka.
Objave: 1142
Teme: 5
Ocena:
1
@Aleks pa si morda razmišljal o tem ,da bi naredil tak baypas? Je kar nekaj prednosti!
Strošek pa (cena sitnica)dela pa za eno uro. Hanzi v vaši vasi je to kurjenje in zakajanje.
The NeverEnding Story
lp cratos
Objave: 414
Ocena:
1
Hanzi Pravijo ,da dimljeno meso ima dalj časa rok trajanja .
Pri nas enak problem posebaj popoldan ko pridejo iz šihta ter vsak zakuri .