PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nakup toplotne črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Še vedno ne nehaš... ha,ha
Če potrebuješ višje temperature predvidiš ogrevalni sistem, ki to zmore mar ne?
Ti bi na vsak način rad pod slapom ostal suh! Če cel svet do sedaj ni nagruntal tudi ti ne boš, verjemi Smile
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Migaj!
Ma tebe bi moral Daikin zaposliti kot častnega tehnologa!No še boljše,da ti podelijo Doktorat.Stari jebala te filozofija. :mrgreen:
In to praviš ti dd (dvojni doktor)?
Hvala,tale je bla pa nizka! :? Sprejel udarec. :wink: Ni mi hudo. :lol: Drugič zapiši ddr! Confusedhock: Še vedno ti ni stvar jasna.Kaj čmo? :oops: Od kje boš začel analizirat.Od spredaj,sredine ali od od zadaj? :roll:
Sassapo, spoštujem tvoje mnenje in si v zadnji trditvi povedal marsikaj.
Čeprav, nagruntali so že kaskadni sistem, ter kogeneracijo :wink:
Tudi grelci so bojša rešitev, kot brez njih.
Dober tek vsem.
@timi11
Meni marsikaj ni jasno in me to ni sram priznati....
Ti pa misliš (in verjameš) da vse veš .......
Homer Dobro jutro.Pričakoval sem tvoj obisk v debati.Ponavadi kjer je Migaj tam je tudi Homer in seveda obratno.
Neprecenljivo!
En secira drugi maže.
Priznam ne razumem vsega niti se v to ne mislim spuščati.Ni potrebe. Vendar kot tehnik prepoznam kdaj kdo bluzi.To je to.
Pa še odgovor Bohincu -trenutni podatki:
- ogrev.voda LWT/EWT: 44/38
- NT: 23,3
- ZT: +5
- odjem: 1,8kW (30/17)
- kapaciteta ogrevanja cca 6kW :?:

Timi, najbolje je začeti prepoznavati sebe

PS
nekaj minut kasneje je posijalo sonce in TČ je šla v STB Big Grin (sicer kar 106 Wat :oops: )
@timi11
Če si tehnik, bi pričakoval drugačne komentarje....
No so tehniki in "tehniki", eni celo tt (dvojni tehniki)

Zakaj sem "udeležen" v Migajevih komentarjih?
Preprosto zato ker tudi sam imam DHT in vem o čem piše, vem kaj je resnica in vem kdaj se začne nakladanje tako kot to počneš ti (pustimo ob strani sassapota, ki pač "živi v svetu" visoko cenovnih TČ in vse kar je pod tem ima za smeti).
No in ko se naklada in trosijo laži pač odreagiram. Če bereš moje komentarje nisem za čisto nobeno TČ napisal, da je slaba ali nepotrebna. In ko sem komentiral druge TČ sem napisal kvečjemu kak splošen komentar.
Vidiš skupaj sta močnejša!
V debatah ko jih Migaj odpira ti ne razumeš niti polovice.Je pa zelo lepo da pomagaš somišljeniku. Sassapota pa ti pust kar pri miru.Tvoje znanje ne doseže .....!
Kdo zgoraj naklada pustimo sodbo drugim.
No prosim te ,daj povej kdo ima prav v debati med Migaj-om in sassapotom zgoraj?
Strinjam se s tem:
Citat:Če potrebuješ višje temperature predvidiš ogrevalni sistem, ki to zmore mar ne?
in ne "posiljuješ" nizko temperaturno TČ v območje visokih temperatur! :!: :wink:
Sassapo je od stroke, jaz nisem, iz česar pa ne gre zaključiti, da so grelci s tehničnega stališča enakovredna rešitev kaskadnemu sistemu v primeru potrebe po delovanju TČ v višjem temperaturnem območju :!: . -kar je tudi iz sassapo-vega zaključka lahko lepo razbrati.
Naj pa sassapo raje razloži, kako v bistvu dela dvokompresorska Hitachi Yutaki S80 -jaz te TČ ne poznam, v prospektu pa ni natančneje razloženo, verjetno pa bi še koga zanimalo :wink: .
@timi11: Bi bilo dobro, če bi malce umiril retoriko. Jaz se še s svojo ženo ne upam tako pogovarjat. Se bojim, da za vse tvoje težave ta forum ni primerno mesto ampak so zato drugi strokovnjaki. In če se ne motim, ne rabiš niti napotnice :-)
kaskadne izvedbe v hladilni tehniki so precej stara zadeva (vsaj 30let)
Bit vsake zaporedne kaskade je doseganje ekstremnejših temperatur v - ali +
Razlika med Daikinom in Hitachijem je v tem, da ima Hitachi dodaten izmenjevalec plin voda prve stopnje, kar mu omogoča klasično enokompresorsko delovanje do nastavljene temperature.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
edid
Za tvojo ženo in tvoje odnose me res ne zanima. JA in kdo si TI,da ti človek ne bi smel oporekati o delovanju TČ Migaju in ostalim. Je forum tvoj? Rad bi pa ne bo.
Glej nisem nikomur nič dolžan,ni mi potrebno vračat uslug in se ne dam podkupiti,kar zase marsikdo od vas tega sebi ne more pripisati.Tisto glede strokovnjakov lepo prosim!Tudi zate obstajajo taki in drugačni.Daleč od tega da si popoln.
1 ... 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi