Kamin imam 3 leta.Zakurjen je bil največ 20 dni na leto.Kljub dovodu zunanjega zraka je potrebno imeti za dobro gorenje vratca kamina priprta,ker v primeru da jih zapreš kamin kadi.Toplote glede na količino drv ki jih pokurim na dan pa od nikoder.Zaradi obloge greje le čez sipo kamina in ne da toliko toplote tako da raje kurimo centralno.Glede pepela ga pa ni nič manj kot v centralni sam da ga je v centralni laže spucat.Drgač pa zgleda lep -to je pa tut vse.
Lahko poveš še kaj več detajlov:
- Kateri model imaš to?
- Je z njihovo obzidavo (kupljeno skupaj s kaminom)?
- Koliko imaš premer cevi dovoda za zrak in premer dimnika?
- Kako visok je dimik in njegova višina glede na sleme?
- Je cev za dovod zraka precej zavita (ovinkasta) in kako je dolga približno?
Estoril kotni in ja je original postavljen z njihovimi betonskimi bloki,dovod zraka je fi100 cca 5m, vendar je pred kaminom zreduciran na njihovo original cev cca fi 50.dimnik pa je zidan včasih je bil na njem priključen štedilnik in je vlehu super dimnik pa je itak cez sleme.
Hvala za odgovore.
Fi50 se zelo malo sliši, si prepričan?
Njihova 5kW peč ima spodaj okoli fi100 luknjo za dovod zraka:
[url=httpunichr("58")//smgunichr("46")photobucketunichr("46")com/user/Fantocci/media/Gradnja/Nordpeissmartypriklopzraka_zps95085c41unichr("46")jpgunichr("46")html][img]httpunichr("58")//imgunichr("46")photobucketunichr("46")com/albums/v94/Fantocci/Gradnja/Nordpeissmartypriklopzraka_zps95085c41unichr("46")jpg[/img][/url]
Tudi mi imamo kamin Nordpeis - Stockholm visoki ... fi za dovod zraka je zagotovo 100 ... pri meni so zaradi tega ker sem imel 2×50 cev za dovod zunajega zraka potem zdruzili v 100 ... kako ogreva? Na prvo oko OK res pa da smo ga preizkusili samo ob postavitvi spomladi, ko pa se nismo imeli izvedene izolacije do konca...
Estoril ima res 50 fi dovoda. Drži, da je potrebno imeti priprte vratce kamina vendar le na začetku. Ko dodobra zagori se jih zapre in v kaminu se nič ne kadi, je prav lepo izgorevanje. Mi ga imamo v kombinaciji z rekuperacijo in dela vse ok brez dimljenja.
Ponovno je minili nekaj časa od zadnje objave in me zanima, če so kakšna nova mnenja za kamine Nordpeis. Sva že skoraj odločena da kupiva Salzburg M ampak vseeno še malo sprašujem za mnenja.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.