25.10.2015 ob 18:08
Ja saj, važno da smo pršparal, pa naj stane kolikor hoče.
uros71 Napisal:Ja,to bo pa šlo. Samo to itak plačuješ in je potrebno prištet zraven.
Homer Napisal:Zame je izračun preprost: prej sem plačeval X, sedaj plačujem Y.točno tako in nikakor drugače :!:
Y - X = strošek ogrevanja
Strošek ogrevanja pa je kWh x 11c (odvisno od ponudnika in razmerja VT / NT)
uros71 Napisal:Ojla!
JaBK-a daj si najprej na svoji sovici popravi voltažo, kot sem videl imaš nastavljeno na 220V. Navadno je nekje med 225 in 230, bo sovica bolj natančna. Cos fi pa je pri večini naprav tam nekje med 0,9-1 in sova to verjetno že upošteva.
Pa še to. Iz tvoje tabele je moč izračunati, da te kwh stane malenkost več kot 10 centov. Me hudo zanima kje?
LP
koli99 Napisal:Tudi sam stejem vse dajatve zraven. Ne razumem kako lahko stejete samo ceno el. Energije, ce pa je cena z vsemi dajatvami (OVE,...+ddv) na koncu x2.Zraven ne štejem dajatev zato, ker so fiksne neglede na porabo in jih plačuje VSAK, ki ima električni priključek. Torej VSAK, ki ima bajto. Torej je povsem smiselno in logično, da za porabo TČ vzameš samo stroške, ki so vezani na kWh, in te so pri VT:NT=1:1 nekje 11c/kWh, v kakšnih akcijah blizu 10c.
Sam sem pri Gen-I (akcija ZPS), in racunam za porabo ceno 0,1359 eur/kwh.
Energetik81 Napisal:.......... za porabo TČ vzameš vse stroške, ki so vezani na kWh ......S tem je povedano vse.
Poldee Napisal:Zame je poraba TC edino in samo st. kWh, ki mi ji pokaze stevc, na katerga je vezana samo crpalka, vneseno v Gen-ov kalkulator, ki nato glede na karakteristike nasega odjemnega mesta izpljune ceno. Tam je zajeto vse (energija, dajatve...).Poraba TČ v kWh že, ampak v € pa ni glih prav, saj fiksne dajatve plačaš že pri ostalem odjemu.