Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Nihce od velikih nima tlacnega ventilatorja.
Lahko pa k soforumasu gres gledat njegovo delovanje. Sicer ga sedaj ze nekaj casa nisem videl, ampak dim je se kar moder in to nekaj 10 metrov od dimnika.
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
kje je ventilator nima veze. meni ladan tudi na mokre drva ne kadi. kadi kotel kvečjemu takrat, ko se drva usvodijo, in "gorijo" na sredini višine komore za polena, namesto tik nad šobo. mal požokaš, in glej čudo, dim takoj izgine. kje zdaj stoji ventilator nima posebne veze. če se to dogaja z "lepimi" poleni (ajd, kake grčasta in skrivenčena se včasih uklinijo in nočejo zlest dol) bo treba pogledat kako je nastavljen zrak. lambda kotli to načeloma sami porihtajo. tud če majo spred ventilator.
Ocena:
8
Ja moder, celo obdobje gorenja. Mislim da "belega" se nisem videl.
Ogromno je hvaljenja "lastnih" zadev po forumu.
Jaz pa svoje zadeve pljuvam da je vesele....
Ocena:
8
Ocena:
8
Objave: 5307
Teme: 5
Ocena:
32
Res je, kar 3x :-)
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Ocena:
8
Upss poldeee, niti pobrisati ne morem vec.
Gurenc. Nisem iz lj
A v lj je zazeljeno imeti moder dim? Pelji se enkrat za avtom ki bo modro kadil. Pa ventilacijo obvezno imej prizgano.
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
z veseljem demonstriram. ko je vzpostavljen plamen v šobi se iz dimnika ladana vidi sami migetanje vročih plinov, kot poleti ko se segreje zrak nad asfaltom. tudi z drvmi, ki imajo 35% vlage. modro se vam kadi, kadar je območje pirolize dvignjeno nad šobo (velikokrat tudi že brez žerjavice tik nad šobo) in pride do pretrganja plamena. kar pomeni da je nekaj narobe z primarnim zrakom in/ali vrtljaji ventilatorja. druga možnost je, da se naenkrat pirolizira preveč materiala, in ves nastali plin ne more popolnoma izgoreti. to je spet posledica neke napake na primarnem zraku, in/ali pri vrtljajih ventilatorja. meni se je to zgodilo s polno naklado briketov, ko je piroliziralo naenkrat več kot 7,5 kil briketov (v kotel jih lahko nabašem ene 20 kil, če ni nič polen zraven). naslednji dan sem znižal primarni zrak za 30% in maksimum vrtljajev ventilatorja za 10%, pa je bilo takoj bolje.