Jaz mislim, da bi vsi morali imeti Termotehniko, ker je to domača firma.
V zadnjih letih je so njene TČ napredovale tudi na vmesniku, spremenili so ime,
le predstavitev na spletu je za moje pojme še vedno :oops:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kronoterm.com/kompaktne-nizkotemperaturne-toplotne-crpalke-zrakvoda/">http://www.kronoterm.com/kompaktne-nizk ... -zrakvoda/</a><!-- m --> -boninc, klikni na katalog in najdi VT :mrgreen:
Ponavadi, ko podjetje spremeni ime, to naredi zaradi nekega tehtnega razloga :-P Ne namigujem na nic, samo pravim, iz videne prakse ob dolocenih situacijah v tej nasi dezeli...
bohinc Napisal:Lahko bi pa Homer vprašatelju teme npr. pojasnil koliko m2 si grel, s kako pečjo in njih potrebe po temp. DV, kot količini porabljenega energenta, pa s kakimi temp. DV z ali brez prekinitev zdaj ogrevaš objekt? :wink: :mrgreen:
A spet provociraš?
Kar nekajkrat sem napisal, da porabo in temperaturo DV namenoma ne omenjam, ker imam neprimerljive pogoje (dva stanovanja, talno + radiatorji, eno stanovanje prazno in zato ogrevano na nižjo temperaturo, vmes zamenjana okna in vrata, .......) in bi zato le zavajal. Sem pa v komentarjih kljub temu nekje zapisal letno porabo, m2 in da ogrevam 24/24
To bi ti, ki rad citiraš tudi več let stare komentarje, pa menda lahko našel
Sem iz Nm, zato sem jih tudi kontaktiral za ponudbo TC. Klical sem jih avgusta 3X. Po vsakem tel. pogovoru so mi obljubili ogled. Po cca. 21dneh le pride en mozak. Pogleda in obljubi, da pošlje predlog po e-mailu in me pokliče, da mi rzaloži ves sistem. Do danes, ko sta minila že skoraj dva meseca, nisem prejel nobene povratne informacije.
Še off: o tem, zakaj so spremenili ime pa raje ne bom tukaj Sigurno pa to ni zaradi boljšega dela oz bolj kvalitetne ponudbe sedaj
Migaj Napisal:Jaz mislim, da bi vsi morali imeti Termotehniko, ker je to domača firma.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kronoterm.com/kompaktne-nizkotemperaturne-toplotne-crpalke-zrakvoda/">http://www.kronoterm.com/kompaktne-nizk ... -zrakvoda/</a><!-- m --> -boninc, klikni na katalog in najdi VT :mrgreen:
Migaj Napisal:Jaz mislim, da bi vsi morali imeti Termotehniko, ker je to domača firma.
Če bi podpirali domače firme, bi s tem rešili marsikatero delovno mesto. To velja tudi za Mercator in v zadnjem času tudi TUŠ, ki ju uničujejo nizkocenovni diskonti. Vendar, ljudje se borijo za preživetje, zato je treba prilagoditi cene konkurenci.
Ok, saj ce se ti ne da pisat tega, te cisto razumem. Samo ne vidim pa tezave, ce na koncu meseca napises naprava xxxxx, povrsina x2, grejemo na xx stopinj, poraba xxx kWh. Saj tako tudi drugi pocnemo, tolko, da je nek orientir. Ni pa nujno, jasno...
Homer Napisal:
bohinc Napisal:Lahko bi pa Homer vprašatelju teme npr. pojasnil koliko m2 si grel, s kako pečjo in njih potrebe po temp. DV, kot količini porabljenega energenta, pa s kakimi temp. DV z ali brez prekinitev zdaj ogrevaš objekt? :wink: :mrgreen:
A spet provociraš?
Kar nekajkrat sem napisal, da porabo in temperaturo DV namenoma ne omenjam, ker imam neprimerljive pogoje (dva stanovanja, talno + radiatorji, eno stanovanje prazno in zato ogrevano na nižjo temperaturo, vmes zamenjana okna in vrata, .......) in bi zato le zavajal. Sem pa v komentarjih kljub temu nekje zapisal letno porabo, m2 in da ogrevam 24/24
To bi ti, ki rad citiraš tudi več let stare komentarje, pa menda lahko našel
Vsekakor potrebuje nekaj v rangu HP, HT. Glede na enormno porabo, (ne glede na zastarelost kotla) brez sanitarne vode je dejansko bližje 14 kw, v kolikor ne bo nekih posegov v sanacijo toplotnega ovoja.
Seveda pa je potrebno preverit seznam ekosklada in potem zbrati ponudbe, tudi kaj v on-off varianti.
Politika je industriji postavila nerealne cilje, pa so šli proizvajalci po najlažji poti: so goljufali. Žal bomo kazni plačali kupci, pa ne le pri VW, temveč povsod. Od vseh teh "ibung" bo največ potegnila država, naj.bal pa navaden folk, ki v bistvu s tem nima nič, a bo na koncu moral plačati. Vse se bo itak prelilo v prodajno ceno....
Še vseeno mi ni jasen "napredek": naš Golf II 1,6D kuri malo čez pet litrov lokalno, naš Golf V 2.0D pa mešani cikel malo manj kot 7. Pa razumi če moreš. Res je razlika v teži (zakaj?) pa v klimi, a vendar. Ob vsem reklamiranju "napredka"! Za povrh:sedeži v dvojki so udobnejši od petke, da o preglednosti ne govorim...tistih plusov pri petki je za moje pojme vseeno premalo.
Še glede sprememb imena firme: nikoli to ni dobro. N.pr. orodje Festo (sem zelo obrajtal), orodja Festool pa ne kupim... Podobno je z logom. N.pr. Peko je "sfriziral" svoj logo do komaj prepoznavnosti v karikaturo znanega napisa - napaka. Čehi so po nakupu Radenske začeli uporabljati stari, v vse možgančke zasidrani stari napis. Ne brez razloga.... Kronovška enostavno ne razumem (mogoče so dobri tehniki, zanesljivo pa slabi prodajniki)... A firma je njegova, lahko z njo počne kar hoče (če ne bi kratke vlekli njihovi zaposleni, če se eksperiment z imenom ponesreči). Nekaj povsem drugega je uvajanje nove blagovne znamke. Pa še tu se utegne kaj zalomiti (n.pr.Felder ...), izgubili smo še zaupanje v osnovno firmo...
Na napakah se učimo, žal bolj na svojih, kot na znanih tujih...
Niti me ne zanima tolko sama poraba, temveč kar leta oporekam in iščem - ali kot pišeš provociram. Da, res, mogoče z razlogom ?
Večinoma vsak ve kolko je DV rabil v radiatorje ob stari peči (dvokuriščni ali ne ) in zdaj s TČ (če kdo ogreva na urnike- prekinitve rabi višjega) .
Večinoma (kdor je upal dat podatke...) pa na radiatorjih ''operiramo'' z temp. okoli 40 -z slabo izo. (tisti z boljšo še manj...) večji del ogrevalne sezone. Temp. okoli in nad 50 so že ex. zime (cca 3-4 tedne ali niti to ne, Migaj bi rekel: odvisno od mikrolokacije ; se strinjam :wink: ).
Naj vsak sebi prizna (če ne vsem bralcem) oz. zamisli, koliko ima največje povprečje zimske temp. kak DV ob tem in kaj se rado dogaja s TČ takrat ?!
Ja Migaj si me našel :lol: , res že dolgo nisem listal kataloga VT ni več, po novem imajo HT :mrgreen: , kar si verjetno namenoma spustil ..., kot velikih moči ob tem...
Svetoval za firme in model nisem nikoli ... (le, da se da tudi z drugimi TČ) za razliko od nekaterih , ki majo alergijo na nick bohinc :wink:
Majke mi...to pa res nisem gledal... :oops: Glede na prej nisem pričakoval, da bodo šli tako igro, se pa lepše bere :mrgreen: (dandanes bi pa pričakoval res precej več podatkov, ne celo manj ..., ti pa rečem , da je mel možak na ogledu cel razpon krivulj...)
Sam zanimivo, ko je bil na forumu pri Estii oglaševan cop 4,88 se ni nihče forumcev pritožil (še prej pri daikin) ...razen mene :lol: P. S. Meni ne delaš nobene reklame (vem pa da je sarkazem) . Ne prodajam nič, niti me ne prizadane kaj in za kaj se kdo odloči- zato pa je različna ponudba .
fantje, desci, možje....prosim vas, dajte vsaj eno temo pustit na nekem nivoju...tale osebna drka..a in prepucavanja lahko opravite preko zs ali pa se dobite v ringu, pol pa na pivo...res je prav grozno, ker je vsaka tema o tč dobesedno en kup balasta...noben, ki bi rad izvedel nove info s tem ne pridobi nič, obenem pa obstoječi uporabiki obupavamo....
bodite prosim konstruktivni - saj ne delate v vladi no...
Migaj Napisal:Bohinc, našel si HT -Toporišič se obrača v grobu, čeprav sploh ni bil Slovenec :oops: ,
malo si se zajebal, pa vprašaj v bodoče, če ne veš; čisto tapravi Slovenec - oče dobovčan, mati moščanka (poglej karto: Mostec/Dobova če nisi slišal še, pa bi moral, kajti Dobova je "največja" železniška postaja v Evropi pa zadnje dni se je govorilo o Rigoncah (mejni prehod 1km od Dobove) zaradi navala beguncev, mejna reka je pa Sotla, Brežice so pa 6km od Dobove - ta Mostec pa je na pol poti.......pa hvala za par minut geografije :mrgreen: :lol:
Bullet Napisal:fantje, desci, možje....prosim vas, dajte vsaj eno temo pustit .....
aha tema pa je izbira TČ. - svetujem, naj "dedc" prvo kupi, pol pa začne forum brat :lol:
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.