Objave: 646
Teme: 160
Ocena:
-1
lp
zanima me ali obstaja izvedba regulacije talnega ogrevanja z termostatom v vsaki sobi in elektromotorčkom na ventilu?
Da bi se regulirala temperatura v vsaki sobi posebej...?
Objave: 457
Teme: 4
Ocena:
0
seveda!
kjer si kupil razdelilec naj ti prodajo še termične ventile in sobne termostate.
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
LordTado:
Sam imam talno in v vsakem prostoru termostat ki preko termoventila (ni elektromotor in gre samo za on/off) odpira in zapira posamezne veje glede na željeno temperaturo.
Iskreno povedano mi sicer ni žal stroška za termostate in ventile, ampak ima reč zaradi dolge odzivnosti precej majhno uporabno vrednost.
Pri nas prakticiramo 24/7 razen par prostorov. Ob tem je slabost tudi hidravlična neuravnoteženost, saj ko se ti zapre ventil v posameznih vejah se v drugih poveča pretok itd...
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Če bi bili ventili prehodni, se to ne bi dogajalo.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Kot je pravilno ugotovljeno, se da regulirati vsak prostor posebej.....
In ravno tako je pravilno ugotovljeno, da je uporabna vrednost take regulacije majhna (beri nikakršna) zaradi prepočasne odzivnosti talnega ogrevanja.
Ocena:
-1
Hm ja jaz mam talno od leta 80 ki pa dela brez problemov in bi verjetno mogel menjat ventile ali se dobijo motorčki ki se dajo samo na os?...
Kar se tiče on of je verjetno res prepočasni mogli bi bit taki da bi se odpirali postopoma na pol stopinje...
Se pravi isto kot inverterska TČ...
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Dobiš na motorčke ali pa termostatske, a ti tudi to nič ne pomaga.
Talno ima pač preveliko vztrajnost......
Ocena:
-1
Videl sem že varianto z simesovim programatorjem in 24V ventili ampak je predrago za mal objekt...
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Mi lahko daš kakšen link, ker si ne predstavljam kako to sploh izgleda.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Jaz nimam talnega. Imam pa pretočne (obvodne) radiatorske ventile s termostatsko glavo.
Objave: 348
Teme: 7
Ocena:
0
Pri talnem je več v uporabi 1 auto bypass ventil na koncu razdelilca..
na primer..
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.honeywelluk.com/products/Valves/Bypass-Valves/">http://www.honeywelluk.com/products/Val ... ss-Valves/</a><!-- m -->