Objave: 187
Teme: 18
Ocena:
0
Na dveh radiatorjih moram zamenjati ventile tako da bom lahko namestil termostatske glave.
Zanima me če je možno da dam cenejše ventile in glave od Danffosa, če to sploh gre skupaj, s katerim sem zadovoljen.
Ali priporočate kako drugo znamko, ki ponuja isto kvaliteto za kakšen evro manj?
Cene sem pa zaenkrat samo pri velikih trgovcih gledal, tako da ne vem koliko so realne. Tam je naprimer Herz cca 10€ pri kompletu cenejši od Danffosa.
Objave: 247
Teme: 0
Ocena:
0
Danfoss glava paše samo na Danfoss ventil.
Objave: 1022
Ocena:
7
Danfoss termostatske glave gredo tudi na Farove ventile, ki so mogoče za odtenek cenejši, pa še vedno dražji kot Herzovi, če govorimo o glavah, ki imajo plinsko polnitev. Danfossov term. ventil je dražji, ker ima možnosti prednastavitve pretoka skozenj česar ostali večinoma ne dopuščajo.
Ocena:
0
Hvala za odgovore, zna bit da bom kar tole kombinacijo z Frarovimi ventili vzel, ker jih ima lokalni trgovec in pravi da kao ne piskajo.
Objave: 324
Teme: 26
Ocena:
0
Caleffi- ja se izogni, pa bo. Jaz sem za Dafoss.
Ocena:
0
Tako zadeva je narejena, kupil sem kot rečeno ventile od Far-a in Danfoss glave.
Sta pa to dva čisto spodnja radiatorja in nimata odzračevanja in v enem se rahlo sliši pretakanje vode eden pa je OK. Ker mi ni neka teorija odzračevanja poznana bi prosil za kak nasvet. Pritisk v sistemu je en bar, pumpo sem dal na max hitrost, zgornje radiatorje pa sem odzračil. Kaj bi bilo še za storiti da se spravi zrak ven?
Objave: 172
Ocena:
1
pritisk daj na 1.5 , poskusi na holandcu odzračiti scašoma se bo zrak raztopil v hladni vodi in izločil v vreli tako da bo zrak izginil pa radiator bo malo zarjavel notri in se bo še kisik porabil,,,
Ocena:
0
Da ne bom narobe zastopil, radiator odzračim na holandcu?
Objave: 172
Ocena:
1
ja malo ga odpreš da zrak gre ven pa voda tudi, nimaš drugega če nimaš odzračevalne pipice v radiatorju, razen če imaš radiatorsko vejo ki gre nad nivojem radiatorja , potem se tja avtomatično odzrači .
Slikaj radiator pa dovodne cevi pa dobiš točen odgovor ok ...
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašal.
Je smiselno po določenem času menjati tudi termostatske glave na raditorjih? Imam Titanove iz leta 1995, sklepam, da jih lahko menjam za recimo Herzove klasične.
Objave: 324
Teme: 26
Ocena:
0
Če še funkcionirajo in ti estetsko ustrezajo, zakaj bi jih menjal?
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Recimo, da dvomim, da so po 20. letih še vedno 100% funkcionalni. Sem jih danes snel in spihal zrak iz notranjosti s kompresorjem, pa mi eni niso več delovali najboljše (struktura notri se ni več pri vseh lepo premikala).