PodSvojoStreho.net
Radiatorski ventili in termostatske glave - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Radiatorski ventili in termostatske glave (/showthread.php?tid=62908)

Strani: 1 2

Radiatorski ventili in termostatske glave - okane - 6.9.2015

Na dveh radiatorjih moram zamenjati ventile tako da bom lahko namestil termostatske glave.
Zanima me če je možno da dam cenejše ventile in glave od Danffosa, če to sploh gre skupaj, s katerim sem zadovoljen.
Ali priporočate kako drugo znamko, ki ponuja isto kvaliteto za kakšen evro manj?
Cene sem pa zaenkrat samo pri velikih trgovcih gledal, tako da ne vem koliko so realne. Tam je naprimer Herz cca 10€ pri kompletu cenejši od Danffosa.

Re: Radiatorski ventili in termostatske glave - MartinSLO - 6.9.2015

Danfoss glava paše samo na Danfoss ventil.

Re: Radiatorski ventili in termostatske glave - markII - 6.9.2015

Danfoss termostatske glave gredo tudi na Farove ventile, ki so mogoče za odtenek cenejši, pa še vedno dražji kot Herzovi, če govorimo o glavah, ki imajo plinsko polnitev. Danfossov term. ventil je dražji, ker ima možnosti prednastavitve pretoka skozenj česar ostali večinoma ne dopuščajo.

Re: Radiatorski ventili in termostatske glave - okane - 7.9.2015

Hvala za odgovore, zna bit da bom kar tole kombinacijo z Frarovimi ventili vzel, ker jih ima lokalni trgovec in pravi da kao ne piskajo.

Re: Radiatorski ventili in termostatske glave - M|ha - 7.9.2015

Caleffi- ja se izogni, pa bo. Jaz sem za Dafoss.

Re: Radiatorski ventili in termostatske glave - okane - 16.9.2015

Tako zadeva je narejena, kupil sem kot rečeno ventile od Far-a in Danfoss glave.
Sta pa to dva čisto spodnja radiatorja in nimata odzračevanja in v enem se rahlo sliši pretakanje vode eden pa je OK. Ker mi ni neka teorija odzračevanja poznana bi prosil za kak nasvet. Pritisk v sistemu je en bar, pumpo sem dal na max hitrost, zgornje radiatorje pa sem odzračil. Kaj bi bilo še za storiti da se spravi zrak ven?

Re: Radiatorski ventili in termostatske glave - sinko999 - 16.9.2015

pritisk daj na 1.5 , poskusi na holandcu odzračiti scašoma se bo zrak raztopil v hladni vodi in izločil v vreli tako da bo zrak izginil pa radiator bo malo zarjavel notri in se bo še kisik porabil,,,

Re: Radiatorski ventili in termostatske glave - okane - 17.9.2015

Da ne bom narobe zastopil, radiator odzračim na holandcu?

Re: Radiatorski ventili in termostatske glave - sinko999 - 17.9.2015

ja malo ga odpreš da zrak gre ven pa voda tudi, nimaš drugega če nimaš odzračevalne pipice v radiatorju, razen če imaš radiatorsko vejo ki gre nad nivojem radiatorja , potem se tja avtomatično odzrači .

Slikaj radiator pa dovodne cevi pa dobiš točen odgovor ok ...

Re: Radiatorski ventili in termostatske glave - aleks - 18.9.2015

M|ha Napisal:Caleffi- ja se izogni, pa bo. Jaz sem za Dafoss.
zakaj pa? jaz imam caleffije na dveh radijatorjih, na ostalih pa far. razlike ne zaznam.

Re: Radiatorski ventili in termostatske glave - sinko999 - 18.9.2015

statitično gledano manj danfossov zapika kot pa drugi ventili , sam sem jih vzel pa sem si odtegno od ust pa nisem eno leto sladkarij jedel Tongue

Re: Radiatorski ventili in termostatske glave - aleš.h - 22.9.2015

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašal.

Je smiselno po določenem času menjati tudi termostatske glave na raditorjih? Imam Titanove iz leta 1995, sklepam, da jih lahko menjam za recimo Herzove klasične.

Re: Radiatorski ventili in termostatske glave - M|ha - 22.9.2015

Če še funkcionirajo in ti estetsko ustrezajo, zakaj bi jih menjal?

Re: Radiatorski ventili in termostatske glave - aleš.h - 22.9.2015

Recimo, da dvomim, da so po 20. letih še vedno 100% funkcionalni. Sem jih danes snel in spihal zrak iz notranjosti s kompresorjem, pa mi eni niso več delovali najboljše (struktura notri se ni več pri vseh lepo premikala).

Re: Radiatorski ventili in termostatske glave - sašo65 - 22.9.2015

okane Napisal:in pumpo sem dal na max hitrost, ?
odzračuje se vedno, ko OČ ne dela....