Objave: 30
Teme: 14
Ocena:
0
Pozdravljeni,
v novogradnji je kot primarna grelna naprava toplotna črpalka/talno gretje.
Kamin se bo uporabljal kot sekundarna naprava za gretje, ob vikendu, praznikih...
Koliko drv (m3) se povprečno porabi, na zimo, za kamin ob ne takšni uporabi?
LPA
Objave: 105
Teme: 3
Ocena:
0
To je isto , kot da te jaz tebe vprasam koliko moj 2gi avto trosi goriva povprecno ce ga peljem le ob vikendih...
Nism hotu bit nesramen, ampak z malo info se ne more veliko pogruntat. Podatki velikost kamina,hise, prostora,izolacije vse to vpliva na porabo, pa tudi koliko si mrzel oz koliko imas rad temp v prostoru. Drugac 3m2 ,ampak za ziher imej vedno vec, ker leto baje da bo huuda zima
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Aleš, dva metra, tri max.
Objave: 259
Teme: 30
Ocena:
2
Če bo samo za luxuz in dober filing, pa malo za pogret da ni treba deke na kavču tam do 2 m3 na sezono. Res je kar pravi aleš.h, se pa da vse kurit, samo da je suho. Pač malo večkrat očistiš steklo.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Ko sem še segreval na kurilno olje, sem kuril v kaminu 2 do 4 prm drv. Sedaj, ko imam toplotno črpalko za segrevanje prostorov, pa samo 0,5 do 1 prm. Če bi bil kamin toplovodni, bi sigurno kuril več.
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Ampak ker ne vemo niti kakšne vrste kamin/kaminska peč je in koliko kw ima itn., so vse kubikaže in metraže bolj ko ne ugibanja na slepo.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Na slepo je bilo postavljeno tudi vprašanje. Verjetno takšen slep odgovor tudi pričakuje. Ne pa doktorsko disertacijo.
Ocena:
2
2m3 bo dovolj. Prve vikende boš kuril več potem pa kurilna vnema kamina pade.
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
To je bil tudi pri nas stranski efekt, ki pa smo ga odstranili tako da je talno 24/7 v pogonu.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Za začetek si nabavite 2 metra drv. Po prvi zimo boste vedeli kam pes taco moli: koliko ste dejasnko kurili kamin, ter seveda koliko ste ob tem pokurili.
Potem boš lahko, ob upoštevanju razpoložljivega prostora za drva, le te naročal z določeno zalogo...dve, tri leta...