PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave zbiranje kapnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
v cem je problem, ce moras zbiralnik vkopat?
mi smo sami naredili zidanega 20m³, vkopanega v zemljo. strop zbiralnika je 1m pod nivojem zemlje.
v ničemer
Pozdravljeni, eno cudno vprasanje imam, kako najhitreje ocistit stirno oz zbiralnik vode, glede na to da imamo to edini vir vode. Pa se premazal bi za vodotesnost. Ce jo spraznem bo se še sušila 3 dni in da premazem 2 dni in sem torej 5dni brez vode. Ter z cim spucat, to sicer sedaj prvic delam. Hvala za pomoc
Nič ni čudno, če se bojiš da boš brez vode razmišljaj kako naredit da ne boš Smile S kakšno količino vode dnevno lahko preživite? 100l če varčujete? 200? Če imaš nafilaš 1000l cisterno z vodo in jo priklopiš na hišni vodovod, v kolikor je to mogoče, recimo pri meni je. Sam sčistim zalogovnik vode na tri načine, pa ne na vse tri hkrati ampak kakor nanese Smile Prvič z vročo vodo in krtačo, z visokotlačnim čistilcem in krtačo ali z mrzlo vodo in krtačo. Smile Če je čiščeno redno je to hitro opravilo, če ne pač vzame malo več časa.

Nikakor v zalogovnik ne jemlji naprav z motorji na notranje izgorevanje!!!! Kakšnih črpalk ali kaj podobnega!!

Premaz bi delal preventivno ali ti reč pušča?
Ce bi cisterno postavil zdraven hidroforja bi bil mozen priklop, sm razmislau v tej smeri, da bi cisterno priklopil in nato z temu pral. Pac sem prvo leto v tej hisi, in tud prvic bom pucal in dejansko videl stanje kako je, namazal bi pa preventivno, ker zadeva stoji pred hiso, naslonjeno nasteni, zato je ziher je ziher. Porabe vode , hm.... bi komot zdrzal z 1000 l cisterno 1 mesec, ker stirno mam odklopljeno ze skor 3 mesece, pa se vedno 3 kubike vode not(polna je 9). Torej cistim z krtaco in vodo.A te lahk vprsam kak mas v stirni narejene sesalne cev in izpust, mas kaksen seslni kos, ali kaj podobnega, ker da prverim kako je to pravilo in popravi ,ce slucajno ni tko kot mora bit.aja sirina vrat v tistem prostoru z hidroforjem je 75cm, tko da cisterna bo tezka da bo sla notr
Saj je hidrofor zmožen sesanja....

Odjem imam plavajoči, na strop zalogovnika je pritrnjena vrvica ki je dolga toliko da ko je reč prazna nanjo navezana 3 litrska prazna katica kisa visikakšnih 50 cm od tal. Na kantico je pritrnjena sesalna cev na vrvici cca 20cm. Tako da odjem od tal nikoli ni manjši kot 20cm pa ravno nekje toliko od vrha vode. Upam da ti je razumljivo Smile

Izpusta nimam ker ni bil možen, vsaj enkrat letno vodo s potopno črpalko izpraznim in jo sčistim, vzame mi kakšno uro časa.

Dovod vode imam po plastični cevi ki je speljana do tal tam pa je zavita navzgor. Filtriram jo za odjemom in sicer z mehanskim in ogeljnim kartušnim filtrom. Mehanskega sem in tja operem, ogeljnega menjam na cca 3 mesece oziroma včasih še kasneje ker pozabim.
Vodo smo dali na test in je oporečna, primerna za pomivalni in pralni stroj, splakovanje kotličkov in vsekakor za zalivanje vrta in pranje avtomobilov. Tudi okna se super zastopijo z njo. Za pitje pa ni!! Na zavodu so mi sicer svetovali naj jo kloriram in jo potem lahko uživamo, samo jo ne in je ne bomo. Pač pride iz strehe kjer sicer ni listja, dvomim pa da se vsi ptiči izogibajo sranju po njen Smile. Pred pomivalni stroj sem zmontiral še UV lučko, ki pobije vse kar miga v vodi, po montaži tega sicer vode nismo dali ponovno testirati ker vseeno precej stane... in primarno je deževnica namenjena varčevanju Smile

Btw, z deževnico imamo nafilan tudi bazen cca 15.000l, ph je 7.2 kar je ravno prav! Smile
Glede premaza.... mislim da po čiščenju ne rabiš nič čakat da se posuši, koliko pa po namazu pa ne vem. Pa ne kupuj v škatlah ker je drago.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cinkarna-gradnja.si/si/izdelek/hidrozan?id=331">http://www.cinkarna-gradnja.si/si/izdel ... zan?id=331</a><!-- m -->

pa še tehnični list

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cinkarna-gradnja.si/si/izdelek/hidrozan?id=331">http://www.cinkarna-gradnja.si/si/izdel ... zan?id=331</a><!-- m -->
Hvala za vse podrobne info,
ja imam cev od hidroforja direktno v stirno pod kotom ajmo rect 5st in na visini 30cm od globine, sam kak je v stirni pa nism bil pozoren. Za dovod gre voda prek kamnov ter oglja(sem pa pozoren ko dolgo casa nepada da odklopim stirno pri prvem nalivom da streho opere).in 3 filtre imam pa za hidroforjem, 50mikronov nato 10mikronov nato pa se oglejeni filter, UV lucke pa nimam, nisem niti znal da je to mozno , sedaj ko bom cistil bom dodal uv za filtri, ter dodal grobi filter pred hidroforjem.

Bom pa sistem na cisterno priklopil,ker sm v navodil videl da je treba 10dni pocakat da se posusi, se eno vpr, dno stirnje se tudi namaze?
Se enkrat hvala za info
Premažeš površine za katere ne želiš da prepuščajo vodo. Smile.

UV Lučko kupiš glede na željen max pretok. Ne kupuj takšne s premalim max pretokom ker je potem to stran vržen denar.

Če boš dal filter pred črpalko mislim da ne bo delalo. Lahko pa da se motim.
Za filter pred hidroforjem pa tudi ja nisem ziher, uh gledam te uv lucke so kr drage, pa morem to v zivo videt da sploh znam zmontirat

Pretok hidroforja je 4600l/h
Max odjem je pomemben in ne max zmogljivost črpalke.

Me zanima kako ti voda teče po treh filtrih ki si jih naštel, bolj pačasi predvidevam?
Normalno tece, pritisk je odlicen , torej kk mislis max odjem? 1colo cev do crpalke naprej pa pol cole,al kako?
Odpreš vse pipe do konca in izmeriš koliko l vode steče na minuto. Na podlagi tega podatka kupiš temu primerno UV Luč. Smile
Ahaa, cist vse pipe, al dovolj le ena? Prej ko sm kupil hiso ni bilo filtrov, pa neopazam razlike , bom pa pri naslednji menjavi filtrov, testiral, brez filtrov ,koliko napolne v 1min, pa z filtri, pa bomo vidli
Zaradi mene ne rabiš nobene Smile. UV luči se pač kupuje glede na MAX pretok, kar opmeni da večja kot je več vode na minuto lahko obdela, ker je pač večja kapaciteta rezervoarja in večja luč in tudi pot vode.. saj to je namreč logično.

Če boš dal premajhen UV dezinfektor pač ne bo opravil svoje naloge.
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi