Saj je hidrofor zmožen sesanja....
Odjem imam plavajoči, na strop zalogovnika je pritrnjena vrvica ki je dolga toliko da ko je reč prazna nanjo navezana 3 litrska prazna katica kisa visikakšnih 50 cm od tal. Na kantico je pritrnjena sesalna cev na vrvici cca 20cm. Tako da odjem od tal nikoli ni manjši kot 20cm pa ravno nekje toliko od vrha vode. Upam da ti je razumljivo
Izpusta nimam ker ni bil možen, vsaj enkrat letno vodo s potopno črpalko izpraznim in jo sčistim, vzame mi kakšno uro časa.
Dovod vode imam po plastični cevi ki je speljana do tal tam pa je zavita navzgor. Filtriram jo za odjemom in sicer z mehanskim in ogeljnim kartušnim filtrom. Mehanskega sem in tja operem, ogeljnega menjam na cca 3 mesece oziroma včasih še kasneje ker pozabim.
Vodo smo dali na test in je oporečna, primerna za pomivalni in pralni stroj, splakovanje kotličkov in vsekakor za zalivanje vrta in pranje avtomobilov. Tudi okna se super zastopijo z njo. Za pitje pa ni!! Na zavodu so mi sicer svetovali naj jo kloriram in jo potem lahko uživamo, samo jo ne in je ne bomo. Pač pride iz strehe kjer sicer ni listja, dvomim pa da se vsi ptiči izogibajo sranju po njen

. Pred pomivalni stroj sem zmontiral še UV lučko, ki pobije vse kar miga v vodi, po montaži tega sicer vode nismo dali ponovno testirati ker vseeno precej stane... in primarno je deževnica namenjena varčevanju
Btw, z deževnico imamo nafilan tudi bazen cca 15.000l, ph je 7.2 kar je ravno prav!