Tud mene zanima poročilo Alana.
Pri klimah za hlajenje je logično najbolj primeren inverter ( vsak zase pa ve, kako mu ali ne paše pihanje klime v avtu

). Zraka ne moreš shladit na zalogo , kot lahko toplo vodo pri on-off TČ. Priporočajo pa ga tudi k inverterjem, seveda za zahtevne objekte, ali veliko porabo sanitarne vode (za nezahtevne oz. dobro izo objekte, kot porabnike sanit vode pač ne ). Tudi zato telmos raje priporoči kak model večje TČ, kot večina ''svetovalcev'' laikov foruma. Težava nastane lahko pri ogrevanju sanit . vode, oz. ravno nasprotno ogrevanju objekta (zahtevnega), ko se lahko naprava ob zunanjih temp. +2 do cca-3 ter visoke vlage ukvarja sama s sabo..., kaki uporabniki pa poročajo o pogostih defrostih, časa tudi cca10min. (celo več , spomin na rentgija... :wink: ).
Naj pa ne ''skočijo zdaj name'' primorci, predvsem pa vsi, ki imajo nizko porabo sanit. vode, kot izo. objekta več kot 8cm, vključno izoliranimi vkopanimi stenami, tlaki, stropi oz. ''kapco'' več kot 20cm, ter po možnosti še 3 slojna okna (po možnosti talno) :mrgreen:
Tem objektom lahko zadosti on-off ali inverter NT ali po forumsko lepše oglaševano Lt , da vam bo lepše pri srcu... :lol:
Trenutno v Moravskih me lepo hladi inverter talna Fujitsu klima, ki je v Bohinju ne bi rabil :wink: (me pa ženka zmerja , da ji piha, pa ne maram ext. temp. razlik

). Zato koristim trenutke neprisotnosti :mrgreen: , ali smo ''zdoma'' vsi. V bistvu bi za tak način (komur ne utreza pihanje) zadostovala on-off

, kar pri vodnem ogrevanju zadovolji oz.''izravna'' nekaterim sporen zalogovnik

Nekateri inverterji majo (min) menda umeščenega (ali hidro box tudi z el. grelcem) , zakaj že, če nič ni potrebno ?
Lp