Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Popraviš s koščkom bakrene/medeninaste cevke ustreznega premera, šnicžagico, ploščatimi kleščami in malce iznajdljivosti.
Če še imaš odlomljeni kos, ga, če je plastika 'prava', z lepilom za lepljenje plastičnih maket lahko prilepiš nazaj. Pred lepljenjem preveri, če lepilo topi tvojo plastiko. Če je ne, ne bo držalo. Ne poskušaj zalepiti s kakim sekundnim lepilom ali uhu-jem.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 1137
Teme: 20
Ocena:
0
odlomljenega kosa nimam več, tako da bo preoblikovanje bakrene cevi ena od idej. Kako to potem prilepiti na plastiko da bo držalo, je problem, ker mislim da je za dvigovanje lopute s tako malo osjo potrebna kar precejšnja moč oz. "navor" ali kako se prav reče, drugače se že original ne bi zlomil.
Ali lahko klima deluje brez te lopute ? Za hlajenje najbrž ni problem, za gretje pa se mi zdi da se loputa postavi v določen položaj (ne vem več ali povsem odprt, ali naravnost navzdol) in se ne da spreminjati.
Objave: 1767
Ocena:
0
Sam bi se lotil tako:
Bakreno cevko na eni strani sploščiš, na drugi strani pa jo vzdolžno prerežeš in dobljena peresa odkriviš pravokotno na cev. Skozi te peresa in loputo nato izvrtaš luknjo recimo fi 2 mm in priviješ z vijaki (najmanšega premera kar jih lahko dobiš).
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
jaz tudi.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Ocena:
0
sem dobil odgovor od hrvaškega zastopnika:
"Imamo traženi dio,cijena je 100.00kn+PDV"
Super ! In na vprašanje, koliko je cena za vse skupaj s poštnino:
"Nažalost nemamo dostavu izvan Hrvatske".
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Naj ti jo pošljejo poštno ležeče do najbližje hrvaške pošte, pa dvigneš tam.
Ocena:
0
Imam klimo Hitachi RAK-35PPA / RAC-35WPA. Montirana je bila aprila 2014. Lansko poletje ni bilo vroče, ogrevanje pa tudi imamo rešeno na drug način, zato je resnejši preizkus delovanja šele letos.
Koliko stopinj mora imeti izpuh notranje enote ?
Primer:
- danes okoli 14:50 ure sem vklopil hlajenje, nastavil na 16°C (manj ne gre), ventilator na avtomatsko, zunaj je bilo okoli 30°C, sobna temperatura je bila okoli 25°C (ne vem točno koliko, pred vklopom klime nisem pogledal na termometer).
Ob 15:25, torej pol ure kasneje, se mi ni zdelo da bi bilo v stanovanju občutno hladneje, INFO-gumb na daljincu pa je pokazal 21°C.
S termometrom sem izmeril temperaturo zraka, ki ga notranja enota izpihuje in je pokazal 14,5°C . Ali ni to preveč ? Kako lahko klima, ki izpihuje zrak s temperaturo 14,5°C ohladi neko stanovanje na nastavljenih 16°C ?
Pa tudi če rečemo da termometer laže za 1 stopinjo v korist klime in je izpuh dejansko 13,5°C - ne pravim, da morajo iz klime leteti ledene kocke, ampak ali ni 13,5°C preveč ?
Še posebej, če klimo Hitachi primerjam z najcenejšo prenosno klimo
"Baumax OK", kjer sem avgusta 2012 izmeril sledeče:
- temperatura vstopnega zraka (zrak v stanovanju): 26°C;
- temperatura hladnega izpuha: 12°C;
- temperatura vročega izpuha (zrak, ki se mora skozi cev odvajati ven
iz stanovanja): 46°C .
Bi ja morala klima HITACHI (za okoli 930 eur) prenosno klimo Baumax OK
(za okoli 200 eur) posekati na vseh nivojih ?
Ocena:
0
ja, zunanja enota je montirana na zahodno stran hiše in ima torej popoldan direktno sonce. A v tem je fora ? Moram sprobat, ko sonca ne bo na zahodni strani ?
Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
Ne bi si mislil, ampak je (vseeno pregledat enoto (plin filtri povezava)
Probaj vklopit, dve ure prej (preden sonce posije na zunanjo enoto)
Ocena:
0
sem pravkar izmeril izpuh 8 let stare, a na novo nafilane klime Quadro AC-35 CH-C: 6,5°C po 5 minutah delovanja.
Je pa res, da so pogoji popolnoma drugačni: zunaj je 17°C, v prostoru je 25°C, zunanja enota pa je montirana na severni strani. Bom poskusil še okoli 13:00 ure, ko bo zunaj vroče.
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Temperatura izpiha ni prav nikakršen pokazatelj učinkovitosti naprave, saj gre za različne pretoke in temperature. Sodobne klime delujejo tudi precej bolj inteligentno in po nepotrebnem ne povzročajo prevelikih toplotnih razlik. Za brezhibno delovanje na uč, je najboljši pokazatelj kondenzacija ventilov na zunanji enoti. Oba morata dodobra kondenzirat, če temu ni tako je nekaj narobe
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ocena:
0
Temperatura izpiha ni prav nikakršen pokazatelj učinkovitosti naprave, saj gre za različne pretoke in temperature - ja, ampak če sem sobno temperaturo nastavil na 16°C, klima pa ima po pol ure delovanja pri najvišjih obratih v najboljšem primeru izpuh 13°C - kdaj bo v prostoru željenih 16°C ?
Za brezhibno delovanje na uč, je najboljši pokazatelj kondenzacija ventilov na zunanji enoti. Oba morata dodobra kondenzirat, če temu ni tako je nekaj narobe - torej v najslabših pogojih (zunaj +30°C, direktno sonce na zunanjo enoto, v prostoru vsaj +25°C) pretipam, poslikam, pofilmam kaj se dogaja na bakrenih priključkih zunanje enote ? Ok.