PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izolacija zalogovnika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Posteljica" za spodnjo polovico zalogovnika pripravljena. Zalogovnik lepo sede v njo.

Priložene datoteke
.jpg   IMG_0352.JPG (Velikost: 145,09 KB / Prenosi: 1315)
.jpg   IMG_0318.JPG (Velikost: 118,12 KB / Prenosi: 1315)
.jpg   IMG_0278.JPG (Velikost: 123,18 KB / Prenosi: 1315)
profi zadeva ...
Smile
Z samim zalogovnikom sem zelo zadovoljen. Nisem bil zadovoljen z izolacijo saj je na začetku bil samo zgornji del izolacije. Sedaj je bila priložnost in sem naredil še spodnji del. Sprednji del se pa prav tako zapre s stiroporjem in šele takrat bo nekak izgledalo.

PS. ne vem če resno misliš, ampak meni ne izgleda profi.
če bi jaz kaj takega delal bi bil vesel takšnega izdelka.
Prilagam še par slik...
Obod in zadnji del zalogovnika izolirana.
[attachment=o17833]
Zadnja stran zalogovnika zasipana z izolacijo v prahu debeline nad 12 cm [attachment=o17834]
Sprednji del prav tako izoliran. Pri tem sem se vsaj rešil stiroporja.
[attachment=o17835]

Priložene datoteke
.jpg   IMG_0403.JPG (Velikost: 211,27 KB / Prenosi: 1029)
.jpg   IMG_0382.JPG (Velikost: 161,54 KB / Prenosi: 1029)
.jpg   IMG_0378.JPG (Velikost: 134,76 KB / Prenosi: 1029)
Še zaključek..
Expanzija na mestu.
[attachment=o17837]
Senzorji prav tako nameščeni.
[attachment=o17836]
Vse skupaj pride pokrito s kovinsko ploščo.
[attachment=o17838]

Priložene datoteke
.jpg   IMG_0401.JPG (Velikost: 200,2 KB / Prenosi: 1028)
.jpg   IMG_0414.JPG (Velikost: 143,62 KB / Prenosi: 1028)
.jpg   IMG_0451.JPG (Velikost: 194,79 KB / Prenosi: 1028)
hvala. a to si dal v kanal? sicer zelo zanimivo, ampak da skriješ vse skupaj spred oči ... da se ti ne bo vlaga nabirala pa kakšna elektronika šla v tri krasne.
Samo...a ne bi bilo konkretno lažje če bi nababil dve roli 10 cm debelke steklene volne...dal zalogovnik na nogice (tram 15*15 cm) ter okoli v luknjo ( ker imaš še tako pripravno) lepo obložil z volno.
Po potrebi vse skupaj v minuti odstraniš in v parih spet zložiš nazaj.

Za samostoječo varianto bi bila taka stiropir izvedba super...na stenah bi lahko vtrl še mrežico v lepilo, potegnil z izr. maso in pobelil pa bi bilo v piko.

Taka pripravna luknja pa kar kliče po volni. Na vrhu bi še vedno lahkondal 10 cm stirodurja ( nekam naslonil) da bi bilo pohodno.
@gurenc, na začetku ko je bila izolacija samo na zgornji polovici zalogovnika se je na zgornji plošči (pokrovu) nabralo nekaj malega kondenza.
Ta kondenz lahko vpliva na stiropor?

@vincent, vatiant izolacije je polno. Res bi izolacija z volno bila mnogo hitrejša, enostavnejša in mogoče tudi malenkost boljša.
Doma smo že vsaj 5 let imeli dvokomponentno izolacijsko peno za cevovode in mi jo je bilo škoda zavrči. K temu se je kupila ena bala stirodurja in ena stiroporja. Ves ostali stiropor se je prav tako valjal doma in ga je bilo treba nekje porabiti in sprostiti prostor za druge stvari.
stiropor se lahko napije vode in izgubi mehanske lastnosti, bolj kot bo moker večja bo razlika v temperaturi in več kondenza se bo nabiralo. "paničarim." na to se ne spoznam a ta del me ne bi skrbel. vlago sem omenil v povezavi z elektriko, ki jo imaš v jašku. sicer vidim, da imaš škatlo, verjetno ip 44, torej neka zaščita spojev pred vodo vseeno je.
gurenc Napisal:stiropor se lahko napije vode in izgubi mehanske lastnosti, bolj kot bo moker večja bo razlika v temperaturi in več kondenza se bo nabiralo
Izolacija zalogovnika se lahko napije vode, če jo voda zalije. Kondenz se ne tvori, ker so v njej temperature vedno višje kot v okoliškem zraku, od koder bi lahko prišla para in kondenzirala.
Nimam časa - sem v penziji!
Neke elektronike pri zalogovniku ni. Je samo 5 digitalnih vodotesnih senzorjev.

Malenkost vode se mi je sedaj spodaj nabralo. Najverjetneje je to odtekel kondenz kateri se je ob zaprtju in polnjenju nabral na zalogovniku.
Mene pa zanima kako dolgo se izloča zrak pri taki količini vode. Pri meni se občasno se vedno najde zrak v sistemu. (pa posledično zgubljam tlak ko spustim zrak ven)
Citat:Pri meni se občasno se vedno najde zrak v sistemu. (pa posledično zgubljam tlak ko spustim zrak ven)
Na zalogovniku (tudi na kotlu) mora biti na najvišji točki priključek, ki je namenjen tudi izpuščanju zraka.

Če tega nimaš, boš imel dolgo problem z izpuščanjem zraka. Na vrhu zalogovnika bo ostal zrak, ki bo počasi prehajal v vodo ter na drugem mestu iz vode = potrebno odzračevanje.
Nimam časa - sem v penziji!
1 2 3
Iskanje po temi