![]() |
|
Izolacija zalogovnika - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Izolacija zalogovnika (/showthread.php?tid=49576) |
Izolacija zalogovnika - dstepy - 10.2.2013 Torej zanima me ali naj dam armirano alu folijo direkt na pločevino zalogovnika(home made zardi višine)ter nato urso ali pa naj dam urso na pločevino in na urso alu folijo.Zalogovnika bosta zapolnila luknjo,ki ni uporabna za drugo.Zaprl bom z knauf-om ter siporeksom en del.Torej kje bo folija bolj uporabna-direkt na pločevino ali pa po ursi? L.p. Re: Izolacija zalogovnika - vincent - 10.2.2013 vseeno je..kjerkoli jo daš..efekta bo imela toliko kot bi zatlačil vmes piksno pira :wink: čim več izolacije pa bo. če bi rabil estetiko jo bi uporabil na koncu, da oviješ izolacijo z njo. Re: Izolacija zalogovnika - dstepy - 10.2.2013 Se pravi,da nima nobene uporabnosti,če jo dam al pa ne? Zaprl bom z knaufom-pravokotnik. Re: Izolacija zalogovnika - cebelice - 10.2.2013 Tudi sam se ubadam s tem, pa mislim, da je najbolje da položiš ALU folijo direkt na pločevino, obrnjeno s srebrnim delom v notranjost zalogovnika, tam bo toplo. Srebrni del naj bi bil obrnjen na toplo stran. Kaj dosti ne bo bolje, samo če jo imaš, jo pa daj ne. No vsaj sam sem jo dal tako. Važn, da daš vsaj 10 cm izolacije, boljše tam SF 32 recimo. Re: Izolacija zalogovnika - dstepy - 10.2.2013 Torej bom dal alu na pločevino in nanjo urso 16cm po kotih pa še več Hvala Re: Izolacija zalogovnika - JozkoPetarda - 10.2.2013 Jaz bi jo dal med dva sloja izolacije, edino tako ima (pomojem) lahko kak pameten efekt... Re: Izolacija zalogovnika - simonkar - 10.2.2013 Jaz ne bi dal nobene alu folije, čimveč izolacije in strech folija, povita z občutkom da ostane izolacija v svojih okvirjih. Re: Izolacija zalogovnika - lesko - 11.2.2013 jaz nisem dajal nič folije. sam veliko izolacije, zaprl pa sem ga z paneli kateri so za garažna vrata. Re: Izolacija zalogovnika - Jozl - 11.2.2013 A ni alu folija za prano oviro in je tukaj ne potrebuješ. Najboljše je uporabiti peno za izolacijo, ki jo prilepiš z Neostikom in na koncu oblečeš v skaj - umetno usnje ali kako drugače zaščitiš peno. Uporabi najmanj 10cm izolacije pene ali kaj drugega. Na vrhu ne šparati z izolacijo, saj je tam najvišja temp. Pri nas doma je brat že 2 akumulatorja izoliral s 10cm pene in na koncu zaprl v skaj z zadrgo. Poleti, ko je bilo v akumulatorju tudi do 90°C se ni zunaj nič čutilo, da je notri toliko akumulirane toplote. Re: Izolacija zalogovnika - dkp-25KW - 11.2.2013 dstepy Vprašanje:" Ali si bil v kuhinji ko je žena pekla piščanca v pečici ?" No ko je piščanec pečen in ga vzameš iz pečice pa še ga malo pokriješ z alu folijo,da ostane vroč ,ker še krompir ni pečen. Pa se je krompir spekel in je čas za servirat na mizo. In glej ga zlomka ,ko odkriješ piščanca pa je alu folija vsa mokra! Ali še vedno misliš oblačit hranilnik tople vode v alu folijo? Če ga boš bo hitro luknjast ker ga bo rja razžrla. HTV bo kondenziral ! Alu folija pride v poštev na zunanji strani izolacije. LP Re: Izolacija zalogovnika - aoven - 11.2.2013 @dkp-25KW: :lol: Re: Izolacija zalogovnika - Žerjavar - 11.2.2013 Citat:Alu folija pride v poštev na zunanji strani izolacije.To je enako, kot če imaš pod kritino HI (močna parna ovira), znotraj (na topli strani izolacije) pa daš gips brez pz. Neumnost! Pri izolaciji zalogovnika nima alu folija kaj iskati. Na topli strani nima smisla devati pz, ker pločevina zalogovnika ne bo tvorila (spuščala) vlage (pare). Zunanji (hladen) ovoj pa mora biti paropropusten, ker se lahko kaj vode polije po izolaciji in mora izhlapeti in iti ven. Lahko pa se ga naredi nepropustnega za vodo in nekaj špranj za eventuelni prehod pare. Re: Izolacija zalogovnika - dkp-25KW - 11.2.2013 Žerjavar Ali so izolacije za hranilnike paropropustne ? Pare ki se tvorijo ob HTV in v sami mehki izolaciji kondenzirajo na plašču izolacije in se stekajo po plašču na pod. Trda izolacija HTV pa ima vmesni prostor zraka med HTV in izolacijo . Lp Re: Izolacija zalogovnika - simonkar - 11.2.2013 dkp-25KW Napisal:dstepy To je pa buča leta :lol: Folija je kondenzirala, ker se je iz piščanca kadilo in je bil pol vlage, ki se je pri visoki temperaturi izločala in ker si dal čez folijo kot parno oviro je tam skondenzirala, ker je bila temperatura na zunanji strani folije nižja. Pri zalogovniku pa ni nobene vlage, tako da ne bo kondenza se mi pa zdi škoda denarja za folijo, raje daj mal več izolacije. lp Re: Izolacija zalogovnika - aoven - 11.2.2013 dkp-25KW Napisal:Pare ki se tvorijo ob HTV in v sami mehki izolaciji kondenzirajoOk, tvoj prejšnji prispevek sem dejansko vzel kot posrečeno šalo in se res od srca nasmejal. Zdaj pa ne vem, kaj naj si mislim... A ti to resno? Hranilnik. Iz železa. Spušča vodno paro? Ki se po 10 cm izolacije ohladi iz 80+ stopinj do rosišča?! I don't think so. Vsaj ne, če ni hranilnik resno okvarjen, poškodovan, ali sploh narobe izdelan. |