PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Betonske plošče na ravni strehi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
peteranja Napisal:Terasa je streha nadstrešnice ki je odprta.
Kakšna bi bila točna funkcija drobljenca če je bitumenska izolacija na AB plošči tudi meni ni jasno.
Ali lahko potem ploščice lepim direktno na estrih ali moraš narediti še eno hidroizolacijo ala KEMA ali MAPAI?

v primeru recimo odprtih fug nastopajo prodniki ipd kot drenažni sloj, v primeru keramike se pa navaja drobljenec po domače kot recimo en "buffer" za izsuševanje xps-a ipd (kar je tudi na tistem katalogu kašno stran nazaj napisano, jst sem sicer bolj ciljal na en drugi detajl). mislim, da to ni nujno potrebno (je pa spet odvisno tako od klimatskih pogojev, standard ogrevanja ipd), če imaš debelejši sloj izolacije, se pa v detajlih proizvajalcev pojavlja kakšen ločilni sloj v obliki filca ipd, kar mogoče ne škodi dat gor.
enako za sekundarno hi, v detajlih je ponavadi dodajo (sploh kakšni proizvajalci hidroizolacij seveda), v kolikor pa je res nujno potrebna, pa ne bi preveč razlagal, po mojem niti ne. če se mene vpraša, mora biti tista na dnu (če se seveda odločimo za koncept obrnjene ravne strehe) narejena konkretno in to je to, pa seveda dobro zaključen sloj keramike, odtokov, padcev, zatesnjeni vsi spoji itd itd. če pa hočeš bit 100%, glede na to, da bo terase odprta, dodaš še tisti premaz, pa je.
Hvala obema za pojasnila!
Verjetno se bom odločil za varianto kjer pridajo bitumenski trakovi nad izolacijo.
Glavni razlog je da moram na plošči narediti betonski naklon in ta bo na robovih prišel na nulo, pričakujem luščenje in podobne nevšečnosti, če je gor stiropor mislim da ni toliko važno.
Še glede bitumenskih trakov, so to lahko klasični npr. od Fragmata ali kakšni specialni - Veaplan.
Malo pa sem skeptičen, podložke polagati direktno na bitumen, imam občutek da bi ga lahko dolgoročno ''prenucalo'' :?:
Še nekaj glede XPS in EPS ki naj bi bil bolj primeren. Kašnega izbrati - trdota??
a nisi omenjal, da imaš že ab ploščo v naklonu 2%? izberi xps, je boljši za izpostavljenost vlagi in je že v osnovi (beri, kar je v skladišču) dovolj trd za tvoj primer. ne bodo tovornjaki parkirani gor..
o kakšnih podložkah govoriš, če že imaš padec in bo keramika na vrhu, kakor pravim?
peteranja Napisal:Verjetno se bom odločil za varianto kjer pridajo bitumenski trakovi nad izolacijo.
Glavni razlog je da moram na plošči narediti betonski naklon in ta bo na robovih prišel na nulo, pričakujem luščenje in podobne nevšečnosti, če je gor stiropor mislim da ni toliko važno.

v tem primeru predlagam EPS naklonske plošče /recimo od Fragmata - zakaj bi se matral z naklonskim betonom ... Poleg tega, če boš naklon šele delal in če nimaš problemov z višinami, predlagam, da razmisliš o naklonu 3 % (ali več) - večji naklon pomeni manjšo verjetnost zatekanja

Še glede bitumenskih trakov, so to lahko klasični npr. od Fragmata ali kakšni specialni - Veaplan.
jaz imam od Fragmata, variant je pa načeloma malo morje. Bistveno je, da je osnova prava - se pravi ne voal. Jaz imam poliester. In pa, seveda, izvajalec HI naj bo resnično hidroizolater - ne kar en priučen zidar. Tako bodo detajli/prehodi izvedeni, kot je prav.
Malo pa sem skeptičen, podložke polagati direktno na bitumen, imam občutek da bi ga lahko dolgoročno ''prenucalo'' :?:
ataIBA zelo zagovarja tako postavitev oz. zgoraj trdi, da je dati karkoli vmes narobe. Jaz v to nisem tako zelo prepričan oz. se mi predstavljeni argumenti ne zdijo zadovoljivi (odgovora na izrecno vprašanje, ali voda na HI pod XPS-om škodi HI, nisem dobil), zato bom pustil vmes XPS 5 cm, ki ga tako in tako že imam.
Še nekaj glede XPS in EPS ki naj bi bil bolj primeren. Kašnega izbrati - trdota??
Če imam prav v spominu, imam EPS 100; XPS baje za pod HI ni v redu,
Sam imam že narejeno ploščo, parno zaporo, izolacijo 20cm, HI. Želel bi imeti pohodno streho. Nad hi sem si zamislil drenažni filc, 3cm stirodurja in na stirodur prane plošče. Zanima me ali je postopek pravilen in ali je potrebno pod prane plošče dat še plastične podstavke, da je med pranimi ploščami fuga ali pa so lahko skupaj. Odtok s strehe imam le en oz 2 (prvi je iz parne zapore, drugi pri HI en nad drugim)
Nad hidroizolacijo ne smeš dati filca, ker ovira odtok vode. Filc se daje samo pod nasutje gramoza. Zaradi boljšega odtoka, ker ni podana m2 ali dimenzija strehe, priporočam samo gumi podložke na HI in nato prane plošče.
Če na HI daš stirodur in nanj prane plošče brez fug, bo pri nalivu voda tekla po površini plošč v odtok. Del je bo ostajal med izolacijo in pod ploščami, omogočaš vlago, zmrzali, vonjave... skratka narobe.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
streha je 7.5x7.5m. Padec 2% proti sredini na sredi kanal, ki teče proti odtoku. Je pa objekt na primorskem tako da zmrzali skoraj ni. Da se pa zbira voda in smrdi pa je kar problem. Nič potem je najbolje te gumi podložke in prane plošče. Stirodur sem mislil pa bolj za zaščito HI, če bi recimo počila prana plošča ali podložka. Kaj mi lahko prosim pošljene ponudbo na zs za 550kom teh podložk. hvala
Na teraso oz ravno streho, spodaj je ogrevan prostor bi rad položil prane plošče ali pa keramiko 2 cm na hidroizolacijo, spodaj je eps v naklonu. 

Glede na to da terasa ni čisto ravna kaj bi mi priporočali glede na izkušnje, namreč lahko recimo kakšno večjo neravnino zravnam na nacin da zavarim še malo izotekta če je to potrebno recimo. 
Verjetno je bolje da se odločim za dimenzijo plošč 30x30 kot recimo 60x60 zaradi neravnin. 
Če bi imel težavo in neravnino med polaganjem, kaj naj podložim pod podstavek da bo OK, kaksno gumo? Ali je bolje da vzamem podstavke tudi kaksne razlicnih dimenzij in na tak nacin izravnam plosco.
Katere podstavke izbrati glede na sliki? Teli na drugi sliki so vsaj 500% dražji kot te na prvi? Prosim za pomoc ce je kdo delal s podstavki

Priložene datoteke Predogledne slike

1 2 3
Iskanje po temi