Objave: 42
Teme: 6
Ocena:
0
Pozdravljeni,
zanima me, če kdo mogoče ve, ali se drsna dvoriščna vrata smatrajo kot "objekt" ali ne. Namreč sem mejaš z občino (občinska cesta), ki ima v občinskem odloku napisano, da za postavitev objekta v varovalnem pasu ulice potrebujem soglasje občine.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Med nezahtevnimi in enostavnimi objekti so tudi ograje. Vrata v ograji so del ograje.
Nimam časa - sem v penziji!
Ocena:
0
Oj, drži. V ZGO je definirano, kaj naj bi bil objekt, "objekt je s tlemi povezana stavba ali gradbeni inženirski objekt, narejen iz gradbenih proizvodov in naravnih materialov, skupaj z vgrajenimi inštalacijami in tehnološkimi napravami".
Po mojem mnenju, drsna vrata niso rangirana kot objek, vendar nikoli ne veš pri naših Občinarjih kaj jih piči.
Objave: 3209
Teme: 61
Ocena:
17
Če so nepovezana s tlemi (brez temelja), potem lahko smatraš, da niso objekt.
Ne predstavljam pa si, kako to izvedeš drsnih dvoriščnih vratih.
Ocena:
0
Vrata naj bi bila na kolesih, vodilo v tleh, kar naj nebi predstavlalo problema, vsaj po mnenju nekaterih inšpektorjev. Vodilo proti zvračanju, pa naj bi bilo pritrjeno na obstoječ legalen objekt.
Objave: 5448
Teme: 33
Ocena:
0
verjetno bo tako ograja kot vrata v varovalnem pasu. in jasno, da je objekt (po mojem).
Ocena:
0
Vrata naj bi bila na kolesih, vodilo v tleh, kar naj nebi predstavlalo problema, vsaj po mnenju nekaterih inšpektorjev. Vodilo proti zvračanju, pa naj bi bilo pritrjeno na obstoječ legalen objekt.
ni samo vodilo (ki je fiksirano v tla), v komplet imaš sigurno šo nosilne elemente na vsaki strani, ki so fiksni in fiksirano v teren, plus el pogon ipd, kar vse skupaj brez dvoma posega v varovalni pas, če je pač zadeva v tem območju. zakaj pa mislite, da so sploh ta varovalna območja ipd?
Ocena:
0
Ja, drži. Sicer, če bereš ZGO, kaj se smatra za objekt, bi jaz rekel, da ni objekt, ker vse skupaj ne bo fizično pritrjeno (zabetonirano) v tla.
Ocena:
0
kje piše zabetonirano?
da se razumemo, nočem najedat, zaradi mene bi lahko tudi opravili vse te zadeve, ampak pač neka logika je zadaj.
Ocena:
0
...v ZGO, 2. člen, pod točko 1.1.5.objekt je povezan s tlemi, če je temeljen ali s pomočjo gradbenih del povezan s tlemi na stalno določenem mestu in ga ni mogoče premakniti ali odstraniti brez škode za njegovo bistvo;
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Dvomim da boš speljal skozi kot da n objekt. Kmetje koruze ne smejo saditi preblizu ceste, 3m stran morajo orati (pravokotno na cesto) večina si pa vrata postavi tako, da na cesti čakajo da se jim odprejo.... In to na cesti kjer ni malo prometa. Čez take bi moral enkrat slepar zapeljal, ker kuponček je premajhna kazen.
Objave: 267
Teme: 18
Ocena:
2
Po meni znanih podatkih je višina tista, ki zahteva dovoljenja ... Za ograje in posledično tudi vhod je ta višina 2m (ali 2,5 nisem povsem prepričan), tista do katere dovoljenje ni potrebno.
LPC
Ocena:
0
višina samo določa vrsta objekta oz potrebno dovoljenje. v vsakem primeru pa je ograja objekt, če je do 2m, je enostaven, če je med 2 in 3 je nezahteven (enostavno gradbeno), če je višje, verjetno pade pod klasično gradbeno dovoljenje, treba pa ob tem preveriti še kakšne posebnost v lokalnih prostorskih aktih ipd.
v vsakem primeru (ne glede na vrsto objekta), če je zadeva v varovalnem pasu ceste ipd, rabiš soglasje upravljavca, o čemer tudi sprašuje viciv.