PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira zalogovnika in njegova priključitev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če se že odločaš za regulacijo temp vode, potem še nekaj doplačaš in raje vzami vremensko vodeno regulacijo in boš tako res podaljšal čas koristne toplote iz zalogovnika.

Jaz imam WDC20 in imam v mrzlih dneh max 40-45°C dvižnega voda, v toplih dneh pa tudi samo 30°C. Pri tej nizki temp. pa se res pozna, na koliko lahko ohladiš zalogovnik.
Naj povem da je mehanski in moraš zavrteti kolešček. Ime mu je esbe vta se mi zdi. Obstaja tudi od drugih firm najbrž. Jaz imam esbeja.
Se pa strinjam z jozl, z wdc rešiš se druge probleme z enim zamahom. Je pa ta zamah v startu dražji =slabega jurja recimo
Če imaš eno vejo in rabiš regulacijo za bivalne prostore in za nič druga je to to, kar ti rabiš + mešalni ventil z motorjem. Deluje na radiatorsko ali talno ogrevanje.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.first.si/2012/www.first2012/izdelki/rototerm-mr-tr-plus/rototerm-mr-tr-plus.html">http://www.first.si/2012/www.first2012/ ... -plus.html</a><!-- m -->
V radiatorje bo šlo prav toliko koliko potrebuje temperatura stanovanja. Preverjeno deluje.
zdravo

Vse te regulacije mi niti malo niso všeč, preveč nastavljanja in nevem kaj pa krivulje gor dol, zamišljeno imam samo to da bi v radijatorje dovajal okol 50-60 stopinj in na vsakem radijatroju je termostatski ventil za reguliranje vsakega prostora posebej. Imam občutek da bi moral na celo zimo ene 3krat popravit nastavljeno temperaturo in to je to. Največji problem je tudi kam postavit sobni termostat?

lp
Enkrat nastaviš in pozabiš. Če hočeš takšno temperaturo v ceveh boš pa moral kotel kar gnat.
Iggy
Vta 321, 322
[img]httpunichr("58")//sanistounichr("46")de/out/pictures/master/product/1/esbe-31101000-sani_p1unichr("46")jpg[/img]
Tole zadevico imam tudi jaz montirano. Celo leto imam na 40 in to je to.
Citat:Vse te regulacije mi niti malo niso všeč, preveč nastavljanja in nevem kaj pa krivulje gor dol, zamišljeno imam samo to da bi v radijatorje dovajal okol 50-60 stopinj in na vsakem radijatroju je termostatski ventil
Predlagam ti:
- Ročni mešalni ventil nastavljaš morda 1 x na dva tedna. Na njem si v prvi zimi zapomniš (označiš) položaj za hudo mrzle dni, za običajni mraz (-3 do + 5 C) za hladno vreme (0 do 10 C) ter za prehodno obdobje (5 do 15 C).
Termostatski mešalni ventil (nastaviš željeno temperaturo zmešane vode) je priporočljiv pri zalogovniku, kjer se temperatura vode v peči (zalogovniku) zelo spreminja tekom dneva.
- Obtočno črpalko daš na minimalno hitrost.
- Vso potrebno avtomatiko za doseganje željene temperature v prostoru opravijo termostatski ventili.

Kako vročo vodo boš moral spuščati v radiatorje pa je odvisno predvsem od tega, kako velike radiatorje imaš glede na dejanske toplotne izgube. Kdor je preživel vsaj eno zimo ob izbranih radiatorjih brez toplotne izolacije hiše, je presenečen, koliko nižja temperatura vode zadošča za ogrevanje po vgradnji izolacije.
Nimam časa - sem v penziji!
zdravo

Hvala za konkretne informacije. To da ti je dovolj 40stopinj me kar preseneča sam sem se nagibal na okol dobrih 50. In v vsakem primeru bom v prvem tednu kurjenja že vedel kolk visoko temperaturo rabim da segrejem hišo in potem samo v hudi zimi par stopinj pojačam če bo potrebno in proti koncu znižam.

lp
fab zanima me koliko velik zalogovnik imaš in koliko časa se greješ iz njega

hvala
1500l, notri gre toplota cca 90l lepih drv(80-85stopinj - iz začetnih 30-40). Koliko časa mi drži ti nič ne pove saj je vsak objekt drugačen.
Ne razumem nekaterih ,ki sprašujejo kako bi zadeva naj delovala ,pa so že v naprej odločeni ,da drugačnega mnenja ne sprejmejo.
Ali obstajajo tudi zalogovniki, ki imajo prečni presek v obliki pravokotnika?
Načeloma ne.
Lahko ti ga individualno kdo izdela, se bojim, da bo nekajkrat (5 do 20 x, glede na volumen) dražji kot okrogli z zaobljenim dnom.
Nimam časa - sem v penziji!
Zdravo:
Imam eno uprašanje.

Lani nabavil zalogovnik, peč je na drva, zadevo mi pelje wdc20 po shemi 414b, s tem da sem bojler za SV priklopil direktno na peč in mi bojler greje samo kadar peč gori, pač da mi ne meša zalogovnika, pozimi mi tople vode nikoli zmanjkalo, ker peč gori vsak dan.

No zdaj morem pa še nekaj narediti, da bom imel toplo vodo tudi v prehodnjih obdobji, ter seveda poleti, če bo več kot 3dni oblačno vreme, ker imam tudi kolektorje.
No moja ideja je: bojler za SV ima dve kači, spodnja je na kolektorje, ter peč, zgornja je pa po ta novem frej in ke bi priklopil zalogovnik, Zdaj me pa zanjima, če bi to delovalo samo gravitačno? Sicer sta višinsko enako postavljena, samo vmes je zid, pa če slučajno lako naredim 10 cm sifona, potlej nerabim nič štemati, ali morajo linije potekati od zgoraj dol, ter potem morem na novo štemati?

Pa če ima mogoče kdo narejeno gravitačno, koliko je T v bojlerju, če je npr.T v zalogovniku 70 C
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi