PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Okvarjen kompresor toplotne črpalke Mitsubishi Zubadan

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bom poskusu vsem odgovorit v enem sporočilu.
-toplotna črpalka je stara 5 let, servisi so bili opravljeni redno, vendar na servisu se pregleda samo količina plina, kar je bilo vedno okej dokler ni spustilo.
-kitajski kompresor me ne zanima, bolj me zanima če je že kdo zamenjal z Fujitsujevim kateri je 500€, model toplotne črpalke katero imam naj nebi imela zaščite, novejše jo baje imajo.
-glede ostalih kompresorjev, če je že kdo zamenjal kompresor z drugim mi naj prosim sporoči, na pamet eksperimentov se pa ne grem.
-kakšen kompresor ima pa Fujitsu Waterstage 14 ali 11kw 3fazni model?
-z zavarovalnico se nebom igral.
-ali obstaja kakšen DC kompresor po oznakah enak Mitsubishijevemu? zato me skrbi da Fujitsujev nebi deloval v redu.
Ste ugotovili vzrok izpusta plina?
Nalepka z kompresorja bi bila boljša orientacija. Morda je kompresor od SIEM.
Spustil je spoj na zunanji enoti, spoj je biu nato saniran vendar, kompresor je kaput. Tako je kompresor je od Siema.
Model kompresorja

Priložene datoteke
.jpg   kompesor.jpg (Velikost: 249,17 KB / Prenosi: 1699)
tadej90 Napisal:Spustil je spoj na zunanji enoti, spoj je biu nato saniran vendar, kompresor je kaput. Tako je kompresor je od Siema.
Če je zadeva spustila na zunanjem izmenjevalcu na nosilni letvi spodaj zaradi preloma cevi, potem je še vse kaj drugega, kot samo kompresor. Če tega menjaš brez totalne izsušitve, potem sreče ne bo. Da bi to opravil je potrebno zadevo dat 24 ur v sušilno komoro na podtlak, kar pa kar nekaj stane. Zato je ceneje zamenjat zunanjo enoto. Je pa kompresor običajno z zamenjavo pod 1200 eur.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
@tadej90, glede na to da imaš 14kw mašino, domnevam da ogrevaš na radiatorje in s tem nekoliko višjo temperaturo grelne vode ? Podobno je tudi uporabnik Nebomgabiksal na radiatorjih, mu je crknila tudi 14kw mašina, podobno po 5 letih. V njegovi temi je zanimiv tale prispevek o popustih pri ceni nove zunanje enote. Morda se tudi tvoj prodajalec podobno izkaže.

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=54648&hilit=nebomgabiksal+zubadan&start=180">viewtopic.php?f=7&t=54648&hilit=nebomgabiksal+zubadan&start=180</a><!-- l -->

"Vitanest: takoj, ko se je pokazalo, da je z Zubadanom nekaj narobe je bila Telmosu dobavljena nova Ecodan zunanja enota s cca. 50% popustom (1.250€ + DDV). Tukaj bi kaj več težko pričakoval!

Ker sta tako oba ponudila svoj maksimum, sem svoj "gnev" izlil še na Mitsubishi (cc: na Italija-dobavlja Vitanestu, Nemčija-zastopnik za EE in seveda Japonska-g. Kenichiro Yamanishi). Danes me je poklical Primož iz Vitanesta in iztržek pri Mitsubishiju je bil dodatni 500€ popust in 5 let garacije.

Torej, hvala Ludvik, hvala Primož in nenazadnje tudi hvala Mitsubishiju. nenazadnje je minilo 5 let od vgradnje in bi se lahko za vse skupaj obrisal pod nosom."
Med oglasi je še ena 5 let stara Daikin zunanja enota, s crknjenim kompresorjem...

Je 5 let za klima TČ nekaj takega kot trdijo za sedmo leto zakona (ali katero že...)?

Da vidimo: koliko vas ima klima TČ, ki so starejše od 5 let?
Evo, ne spada ravno pod Zubadan (ogrevanje hiše), pa vseeno, meni je šel pred enim tednom kompresor TČ za sanitarno Termotehnika, stara pa natanko 5 let in 6 mesecev (zmontirana september 2010.). Strošek menjave s strani pooblaščenih 272 evrčkov.

imajo te novodobne igrače (velje za večina novih stvari) rok trajanja, podobno kot jogurt. Tudi hladilnik mi je šel po 4 letih, medtem ko ta star še po 21 letih lafa brez posebnosti.
jaz imam mitsubishi mr. slim(puh-p 71yha) ze osmo leto -zadnji dve leti grela občasno(zaradi nadgradne notranje tč v kleti)-naredil sam izmenjevalec pa dela brezhibno-zaradi r410 dv max 45st in ni prekoračen-če se prekoraci- avtomatika reagira
Telmos, kje je spustilo ne vem točno. Ali lahko pogledam, če je popravljeno na nosilni letvi in kje je to točno? Toplotna je bila po izpustu ponovno napolnjena s plinom vendar je kompresor ružil. Raje bi odštel 1200€ kot 4500€ samo, če bo zadeva delovala.
Tako je ogrevam na radiatorje pribljižno 200 m2, slabša izolacija 5-7cm nametana s koščki stiroporja, okna termopan stara 20 let. Bom se pozanimal še pri zastopniku, če imam kaj popusta na novo zunanjo enoto ali kompresor.
r410 in gretje sv ne gresta skupaj
Navsezadnje je pa popolnoma nesmiselno preračunavanje izkoristka teh naprav če pa moraš na vsakih 5 let dodat nekaj tisoč € da zadeva sploh funkcionira. Zakaj pa ne dajo proizvajalci garancije za recimo 10 let ? So te naprave res tako slabe in je vse skupaj samo en velik državni nateg ?
Ne glede na firme (sicer pri nekaterih lahko celo več) in vrsto tehničnih izdelkov (ne le TČ...) je kak procent okvar , takih ali drugačnih... Idea (tudi pekom ali kuhom... kak procent ne rata :mrgreen: )
Tko ''lahko'' ne gre vleči zaključka... :wink:
Kolko tehničnih izdelkov ima 10 let garancije ?
Običajno pa so večletne pogojene z različnimi obveznimi pregledi v času garancije (v želji po zaslužku...) :wink:
Da ne bo vedno Reno @ VW [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ljubljanaunichr("46")ferraridealersunichr("46")com/[/url] :lol:
Lp
P.s. Čudi pa me , da kak uporabnik ... ne preferira Made in Japan, temveč zagovarja Reno, kot največ za svoj denar...
Za leta delovanj- voženj ni pomemben le delujoč motor, temveč tudi ostali kvalitetni sestavni deli ...
dedek Napisal:r410 in gretje sv ne gresta skupaj
hotel sem povedati da tč z 410 deluje v zelo širokem razponu zun. temp -na zalost pa ne dopušča visoke temp. plina za gretje sv(maks t. plina73st-dv 45 st)-previsoki pritiski-to je moj pogled
1 2 3 4 5 ... 14 Pojdi na stran 
Iskanje po temi