Betonsko omarico lahko samo zakoplješ, je dovolj.
Sem pa prejšnji teden ugotovil zakaj so tako visoke cene

. En mojster je pred hišo obračal tovornjak, pa je odnesel ograjo in betonsko elektro omarico. Sem poklical Elektro Maribor. Prvo je prišel pogledat zadevo vzdrževalec. Naslednji dan je prišel pogledat zadevo rajonski. Ta je poslal naslednji dan tri (3!!!) delavce, ki so zraven omarice zabili lesen kol (kol je bil moj, sekira pa tudi, saj so prišli neopremljeni) in omarico povezali na ta kol z zemeljskim trakom. Dogovoril sem se, da me pokličejo, preden bodo prišli zamenjati omarico. To se seveda ni zgodilo, doma sem bil čisto slučajno. Pripeljali so napačno omarico, če bi jo želeli vgraditi bi moral podreti en meter betonske ograje. Po mojem vztrajanju, da te omarice ne pustim vgraditi, so prišli na idejo, da si naj dam pred zlomljeno omarico postavit železno konzolo, na katero bil privijačili staro zlomljeno (počil je beton). Ker se z rešitvijo nisem strinjal, so se čez dva dni pojavili (spet nenapovedano) z enako betonsko omarico, kot je bila stara. Prvo se pripelje en tovornjak z dvigalo, potem kombi elektra, pa še rajonski z kagoojem. Ven poskače, pazi malo deset (10!!!) možakarjev. DESET!!! za menjavo ene betonske omarice. Po ogledu in skajenih dveh cigaretih so bili dečki pripravljeni za akcijo. En je odklopil glavno varovalko do omarice, drug je potem odstranil plastična vratca, naslednji je odklopil kable v omarici, drug je potem skopal zemljo okoli omarice, naslednji je upravljal dvigalo, enih pet pa jih je bilo zraven po mojem za okras

. Ko so staro omarico dvignili iz zemlje, so zvili dva stebra od ograje, utrgali robnik od dvorišča, dvignili kakšna dva kvadrata tlakovcev in zlomili vogal betonirane ograje. Potem je sledila namestitev nove omarice, priklop elektrike, vmes enih pet čik pavz in delo je bilo opravljeno. Za konec še dva cigareta in po treh urah je deset možakov uspelo zamenjati eno omarico! Hvala lepa in nasvidenje. Temu je sledilo moje betoniranje robnika, polaganje tlakovcev, ravnanje stebrov z avtomobilom, rezanje ograje z diamantno pološčo, fršolanje in nato betoniranje ograje. Po celem dnevu dela je zadeva približno takšna kot je bila pred nesrečo. Porabil en dan letnega dopusta, dve lopati cementa, šest lopat peska, samokolnico rizla ter za omarico in vrle fante iz Elektra Maribor krepko več kot eno mesečno plačo!!!
Sedaj vem, zakaj ima elektro takšne cene