Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
10€ mesečno je odvisno od števila uporabnikov,gospodinjstev in lahko je tudi 20€ .
Objave: 1828
Teme: 4
Ocena:
0
Kolektorji za sanitarno so (ko še razmišljamo kaj bi) ena takšna logična stvar, ko pogledaš cene pa vidiš da takoj, ko je ogrevanje kaj drugega kot elko stroškovno škoda kaj praskat v tej smeri. Tako za info, s 1500l zalogovnikom v katerem je spirala za sanitarno imamo 4je več kot za teden dni sanitarne vode, pri toplotni pa je tudi strošek minimalen.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Ker ga ni čez komot, je instalacija treh kolektorjev v povezavi s takim zalogovnikom najboljša stvar, ki si jo lahko zamisliš in pozabiš na pripravo sanitarne vode 9 mesecev v letu. Če pa samo na investicijo gledaš, potem je pa najbolje imeti drvni šporget s kotličkom za vodo in eno večjo skledo ter uno pralno žajfo. Jaz sem to doživel prvih dvanajst let svojega življenja in smo lepo vsi preživeli.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 15
Teme: 2
Ocena:
0
priprava lastnih drv glede na to da imam vse orodje in gozd mi predstavlja kvečjemu užitek in rekreacijo ob sobotah ne pa breme zato o TČ niti ne razmišljam. Vseeno menim da tudi cenovno gledano je to najugodnejša varianta in vse nove tehnologije še niso pripeljale do tega da bi se dalo cenejše prit skoz, kot z lastnimi drvi (seveda ob predpostavki da imaš že na razpoago vse orodje in gozd). Se pa strinjam da je TČ bolj komot.
Glede kolekotjrev pa se mi vseeno zdi da je to fajn varianta ker bi poleg priprave sanitarne vode lahko imel koristi pri segrevanju hiše v prehodnih obdobljih. Sem iz Goriške tako da je sonca več kot v katerem drugem kraju po slo in je tudi podnjebje bol milo. Poleg tega mi pa tudi do določene mere pristaš "zelene" energije.
Kar se tiče peletov pa bi tudi opcijo vseeno imel ker hočeem imeti vseeno še neko avtomatiko oz. tudi rezervni vir ogrevanja v primeru da nas za dalj časa ni doma oz. da bi iz bilokakšnega razloga ne bi upal kuriti na drva.
Objave: 5307
Teme: 5
Ocena:
32
Ti s kolektorji ne falis v nobenem primeru. SV bos imel za obmetavat, lahko, da bo ce kaj dogrevat v prehodnih obdobjih. Skratka imas dobre pogoje.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Objave: 14
Ocena:
0
Sedaj pa sem tako dalec, da se bo treba odlociti dokoncno. Sistem bo TČ in sv bojler 300l z dvema spiralama za kasnejso dogradnjo kolektorjev. V sistemu bosta tudi dva konvektorja za hlajenje.
Sem pa pred dilemo za TČ - imam ponudbo za Daikin 8kw in Gorenjev Ecoinverter 10A, za prakticno enako ceno. Kaj vzeti? Za tole Gorenjevo zadevo je kaj glasa o dejanski uporabi - kako funkcionira? O Daikinu je tak blo ze prevec napisanega.
Katera je boljsa z vidika programja za vse skupaj (tč, konvektorji, solar)?
Objave: 202
Teme: 25
Ocena:
0
Prvo leto priteklo v novi hiški.
160m2 zidano z drayfix 30cm,smo se brez fasade in smo pokurili komplet toka,gospodinstvo in ogrevanje 7990kw,980eur.Kamin se pokuril 2m drvi,zelo zadovoljni.Ogrevanje TČ Coolwex duo 300l bojler sanitetne vode,zunanja enota mitsubisi 8kw.Kurilnica ti zavzame max 1m2.Investicija 5600eur z odbito subvencijo.
lp
Objave: 14
Ocena:
0
Za cca. Tak denar imam jaz ponudbe za daikin in gorenje...