Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Mojemu prijatelju so namerili v enem mesecu 18Mw/h energije. Pa jih je klical, ker se je števcu očitno sfuzlalo. Naslednji mesec kaže v 20 dneh že dvakrat toliko, pa jih ni še bilo na kontrolo. Sva pa sama kontrolirala. Lučka utripa, pa gori, pa spet utripa, pa gori po pet šest sekund ........Glede na beleženo porabo bi moral imeti 100A priklop. Pa mu pri 3x25a še nikoli ni nič ven vrglo. Me prav zanima kako bo na koncu zadeva končala. Ti digitalni števci so res ena pogruntavščina. Sva pa istočasno pomerila fazne obremenitve, ki niso presegle 7A in niso prav nič varirale tako kot diodica.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 1767
Teme: 20
Ocena:
0
Klimatsko napravo z deklarirano priklopno močjo 1.6kW sem priklopil in nastavil ogrevanje na max za eno uro. Vsi ostali porabniki in varovalke odklopjene. Elektro števec (elektronski) je pokazal porabo 4,5kWh.
Vmes sem šel na Elektro ... po njihov merilec za v vtičnico.
Nanj sem ponovno vklopil klimo za eno uro in je pokazal porabo 1,3kWh, števec v omarici pa 3,9kWh. Moj števec iz Lidla pokaže nekaj procentov manj, kot od elektra.
Števec kaže porabo na decimalke, x3.
Sedaj še ugotavljam porabo 100W (94W po števcu) žarnice (na nitko), v dveh urah delovanja.........
Potem pa še brez porabnikov.
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
Koliko pa imaš račun za elektriko? Glede na zmoto števca bi moral imeti 200€ in več.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Glede na opisano kaže, da ti ta števec meri pravilno le porabnike, ki imajo čisto ohmsko obremenitev (grelci, klasične žarnice na nitko, .....)
Če je temu tako, je s tem števcem nekaj hudo narobe ......
Objave: 1137
Ocena:
0
yan1234, od Elektra ti naj pošljejo podatke o povprečni 15-minutni moči. To je excel-datoteka, kamor se na vsakih 15 minut zapiše trenutna moč po formuli (kilovatnih ur v 15 minutah)/(15 minut) .
Lahko zajame en mesec, pol leta, eno leto, kakorkoli. Iz tega boš videl kaj se dogaja in iz stolpca s prikazanim časom tudi kdaj se dogaja.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Jaz bi kar elektro povabil in dal istočasno preveriti porabo po števcu in dejansko obremenitev, ki se vidi že po tokovnih kleščah, če jih daš gor.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ocena:
0
če je porabnik npr. bojler, likalnik, pečica brez ventilatorja, žarnica na žarilno nitko, potem se da izračunati moč = tok x napetost , drugače pa morajo oni od Elektra meriti neke "kvadrante", podrobnosti ne vem.
yan1234, podal si primerjave 1-urnih meritev. Kako pa kažejo primerjave trenutne moči po formuli trenutna moč [kW] = 3,6 / (sekund med impulzi) ?
Objave: 3458
Teme: 1
Ocena:
9
Kaj pa, če je z klimo ali kakšno drugo invertersko napravo, kaj narobe in širi motnjo po omrežju. Potem imaš lahko težavo .... (harmoniki ...)
Z ozemlitvijo nima zveze.
Ima pa lahko zvezo z slabo nulo. To lahko opaziš po utripanju "žarnic".
Ocena:
0
Sem sprobal samo fen-sušilec za lase. Enkrat v sobi drugič v kopalnici. Izgleda da sta na različnih fazah. Ko je priklopljen v sobi, elektro števec pokaže več kot dvakrat višjo porabo. Vse ostalo odklopljeno na varovalkah.
Žarnice pa res občasno utripajo, vendar ne takrat ko jaz vklopim porabnike.
Objave: 3458
Teme: 1
Ocena:
9
Možnost obstaja, da je nula slaba že pri kom pred tabo. Navadno ta kabel zankajo po ulici. Upam, da preverijo in uredijo.
Ocena:
0
Elktro števec je star 6 let, takrat je bil nov. Danes so prišli popisat elektriko in pri odprti omarici iščem na števcu kakšno nalepko, ki izkazuje, da je števec umerjen. Nikakršne oznake ni. Od elektra pravi da so novi števci umerjeni že v tovarni in da je to dovolj. Je to res?
Ocena:
0
mislim, da se števci "štemplajo" na 5 let. In če je tovarniško nov, menda res ne rabi nalepke prvih 5 let.