PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje kopalnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alanford hvala za odgovor.Potem svetuješ za primarno gretje talno in lojtro za brisače.v tem primeru nima veze velikost. Kaj pa pomivalec priklopljen na toplo vodo?
Pravijo, da pomivalec vodo vedno segreva v vseh fazah, pa tega še nisem preveril. Če je to res, ga bom priklopil na toplo vodo tudi jaz.

imamo prikopljenega že leta.. tazen nije porabe elektrike ni stranskih učinkov..
Mi smo imeli prejšnji pomivalec priklopljen na toplo vodo.
Stranski učinek je bil, da je pomivanje bilo krajše in zato tu pa tam slabše pomito.
Tega sedaj imam zato na hladno vodo.

Lahko pa, da tedaj pomivalci niso imeli dodelane programe pranja ki niso upoštevali priklop tople vode. Zgleda da je bil čas pomivanja odvisen od časa ogrevanja vode. Ker je ta bil krajši je tudi pomito bilo slabše.
Dobra informacija. Na to pa nisem pomislil. Torej, zelo je odvisno od same logike/regulacije posameznega stroja.

Homer, tvoj pomivalc bolje opere posodo pozimi kot poleti.

Lojtra glede ogrevanja, še posebej če se spušča temp. talnega, nima posebnega efekta, vendar pa učinkovito suši vse, kar gor obesiš. Tako, da ti priporočam, da kupiš čim večjo
Sam sem imel namen priklopit pomivlni stroj na toplo vodo, nabavil sem že ventil itd. vendar imam predvsem pomislek zaradi tega, ker je precej dolgi vod in bi pomivalni stroj precej časa črpal ohlajeno vodo. Nisem pa naštudiral celotnega poteka pranja, tako da nevem ali splahnjuje tudi z toplo vodo ali z hladno.
Če ima stroj "avto" pogram, da zna prilagajat čas pranja glede na umazanost posode potem te težave zagotovo ni.
Samo pri straših stroj nima te funkcije.. pa ga tudi ne zmede topla voda. Pomije vedno ok.
(samo očitno obstajajo tudi taki ki jih to "zmede")..

Vmes lahko stoj pre tudi s hladno .. ker jo mora pač vsakič greti..
Na koncu "suši" z vrelo vodo.
Bi potem talno nadomestilo sedanji radijator in na mesto lojtre dam raje kak drug element.Prostora za vse vedno zmanjka. Kako imate tisti ki imate talno v kopalnicah.?
Seveda lahko talno v celoti nadomesti radiator. Razen za sušenje brisač. No, na tleh jih itak ne boš sušil. Če ga boš kasneje pogrešal, si boš lahko umislil električnega, ki bo dimenzijsko manjši, saj lahko deluje pri večjih temperaturah. In bo učinkovito deloval tudi v prehodnem obdobju, pa tudi poleti, če bo treba. Vendar ne pozabi na električni priključek, ki je lahko do takrat tudi skrit pod keramiko ali ometom, karkoli boš pač imel.

Hvala alanford za tvoje razmišljanje.Bo talno sigurno,za sušenje pa manjša lojtra za brisače. Bom dal še eno vtičnico zraven.Ko bo razsuto bomo naredili 3 fazni dovod,da bodo sušilni,PS in eventualno el.grelec v lojtri vsak na svoji fazi.

Paparac tebi pa hitro dvigne pokrov?
Pri takem pisanju kot pisejo nekateri mi ga lahko dvigne , vendar se vseeno do neke mere vzdrzim.Tako..... vsi ki mecete ven navadne radiatorje morate najprej vedeti kateri sistem ogrevanja imate, nato kot prvo izbrati na osnovi starega prikljucka (da ni kakega stemanja)ustrezen ventil pol pa lojtro da vseskup pase.Lojtre pa imajo razlicne prikljucke lahko imajo spodaj sredinskega in dva stranska , ene pa imajo samo stranske, ene pa samo sredinske. Tolko da vam malo razlozim stvar. :wink:
donidoni Napisal:Živjo

Bom uporabil tole temo za vašo pomoč. V kopalnici so mi priklopili radiator lojtro na spodnji sredinski priklop. Ko sem preveril ogrevanje sem opazil, da prihaja vroča voda v lojtro tam kjer je puščica navzdol. Ventil je z termostatsko glavo in mislim, da takšen priklop ni OK. Ali imate kakšno rešitev ali je vseeno kje pride vroča voda v lojtro?.( Na sliki vroča voda pride v lojtro na desni strani)

ma pa mas napacni ventil, kaksen sistem ogrevanja pa mas
Odisej_ Napisal:Živjo,

če lahko "pristavim lonček"... razmišljam o isti zadevi, s tem da, moram najprej menjati radiator z obstoječega na lojtro.
Zanima me, če obstajajo lojtre za vse vrste ventilov (ne vem kako se mu reče, jaz imam tak priklop, da je radiator na eni cevi, notri je pa pol/pol), če gledam preko interneta, kako se reče temu "priključku" za dodatni grelec, oziroma, ali lahko grelec dam v vsakršno lojtro ali ne?

to so res stari ventili in radiatorji in enocevni sistem
bo treba baker odrezat zamenjat ventil pravtako za enocevnega izbrati radiator in ga montirati stem da mora imeti radiator sredinski priklop pa se dva stranska da bos montiral el. grelec visel prikljuckov pa zacepis.
paparac!
ogrevanje v hiši je radiatorsko z toplotno črpalko.Pri prenovi kopalnice bi vgradili talno ogrevanje le te.Za brisače manjšo lojtro.
1 2 3 4
Iskanje po temi