PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Agregat za obtočno črpalko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanimivo Aleks. Meni je 300w modificiran sinus gnal dve grundfoske pa se attacka dokler se nismo nekaj igrali in od takrat naprej ni hotel več pognati attacka.
Zdaj imam 1,5kw, ma da zaženem pumpe v fukosimi z njim. Samo običajni aku bo hitro prazen. Bo pa avto laufal na dvorišču če bo to dlje trajalo.
Ali bi bil ta agregat uredu
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.merkur.si/bencinski-agregat-nutool-ng2200-2-2-kw-1f-rocni-zagon-2x230v-1x12v">http://www.merkur.si/bencinski-agregat- ... 230v-1x12v</a><!-- m -->
Bi!
Ali kdo pozna firmo agregata zipper in kako se kaj obnese?
Zdravo

Razmišljam da bi si uredil backup z peletni gorilnik (Ferroli SUN p7), ena navadna črpalka za sanitarno vodo in ena za ogrevalni krog- frekvenčna.

Torej porabniki so naslednji
Peletni gorilnik najprej požene grelno svečko 800W za 2min, nato ventilator od5W do 40W, motor pogona za pelete po 60W po 30s vsakih 100s. Črpalke pa stara 40W, frekvenčna od 5 do 25W. To traja 30min, potem pa vse skupaj spet stoji kako uro ali dve in troši 20W. Skupaj max 1000W.

En cajt sem razmišljal o agregatu, pa moraš nabavit enga mal dražjega z pošteno AVR regulacijo. Pa potem se ti bencin postara, pa menjava olja, pa prostor itd...

Morda bi zame zadostoval tudi kak raz-smernik 1000W in avto.

Zato imam vprašanje za Hanzi, a je za 1000W razsmernik dovolj
avto z 50Ah akumulatorjem?
Kateri razsmernik 1500W pa ima?

lp
Takšen akumulator ima v teoriji shranjene 0,6kWh energije, pa si izračunaj, koliko časa bi ti delovalo. (če seveda avto ni prižgan)

Avtomobilski akumulatorji pa nikakor niso namenjeni tako globokemu praznjenju, tako da za takšne primere potrebuješ ciklične, ki pa so precej dražji.

Kar se pa tiče razsmernika - vse je odvisno od kvalitete - recimo kakšna Steca 1kW bo res poganjala 1kW breme, medtem ko kitajc s 3.000 W ne bo zmogel istega bremena. Razlika v ceni je seveda spet očitna.
moram tudi pripomniti iz svojih lanskih izkušenj, ko sem kot generator uporabljal avto v štandgasu, da ne da od sebe prav veliko. naša kia ima 75 A alternator, pa se mi zdi da pri štandgasu glih ni na vrhuncu. plus tega, po 3 dneh, ko je vsak dan laufal avto po nekaj ur dopoldne in nekaj ur popoldne, je treba, pri bencinarjih vsaj, menjat olje. pazte na to. štandgas pri bencinskem motorju je zelo obremenjen če mu vlečeš 50-70 A, tudi jermen alternatorja se je precej raztegnil v teh 3 dneh (recimo 20 ur). bolje bi bilo recimo traktor v štandgasu, oz. itak mu lahko nastaviš vrtljaje motorja, pa traktorji imajo načeloma 90A alternator ali močnejšega, pa še akumulator z večjo kapaciteto, ki lažje "požre" globoke ponore, recimo ko štarta zmrzovalna skrinja. jaz žal traktorja nimam, pač edino, kar je bilo pri roki ena boga kia pride. še sreča, da ima kijin motorček še kar navora in skoraj čisto nov akumulator.
Aleks: prebral sem da je dobro da je avto vsaj na kakšnih 1200-1500obratih. Naj kak avtoelektricar potrdi.
Fleksman
Imam "forumski" Inverter z ebaya z oznako ar-he 1500w (nekateri drugi forumasi so precej že o njem napisali) . Nisem ga še testiral z močjo. Mojo kurilnico bi pognal 300w Inverter, vendar želim da bi v primeru krize pognal tudi skrinje. Tukaj pa nastane težava, ker naj bi skrinje v startu potegnile bistveno več toka od kasnejše porabe in potem Inverter pocepne . Zato sem tudi vzel 1,5/3kw Inverter.
Bi moral enkrat probat 2kw fleksarco pognati.
Tvoj 50Ah akumulator dvomim da bi zdržal kaj bistveno več od pol ure(s tistim 800w grelcem dve minuti) . Če pa je kak slab pa ne vem kaj bi se mu zgodilo ko bi se 800w grelec vklopil. Ker če ti peč ne požene, potem nima veze koliko naprej zre, če nimaš zalogovnika.
Sam imam enega 72ah desetletje starega, pa se enega leto dni starega(kupil za drug namen) 53ah.
Potem pa moraš imeti se polnilec (nek hofer za 17€) in ga vsake toliko časa priklopiš na aku, obvezno pa po vsaki uporabi Inverterja. Tukaj so v prednosti razni Ups brez akumulatorja ki že nadzirajo polnjenje in omogočajo avtomatski preklop. Je pa to dražje od ločenih zadev. Misel na avtomatski preklop pa sem opustil, vsaj dokler je pogosto kdo doma takrat ko se peč kuri. Težava bi nastala poleti ko bi elektrike zmanjkalo in bi kolektorji "zavreli". Pa saj ne bodo prvi, zadevo naj bi tudi prenesli brez večjih posledic
možno, da je treba več obratov, sam naša kia nima ročnega gasa ... pa niti obratomera, če smo že pri tem. problem bom v bodočnosti moral verjetno rešiti s kakim bolj kakovostnim inverterjem ali agregatom.
Zdej me pa neki zanima kako priklopimo agregat z močjo ne vem 5kw na hišo če pa imamo na agregatu dve oz tri štekarje?
Znancu je pri takšnem početju odpadel zadnji del izpuha pa zajlo za ročno mu je scvrlo. vsi vroči deli avtomobila se med vožnjo hladijo, pri mirovanju pa noben avto ni skonstruiran da bo obratoval pod obremenitvijo. Temu je namenjen traktor
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Alex: ploh pod gas , pa cegu na gas
Če pa imaš zajlo , pa je možno da bi jo lahko malo nasponal s kakšnim vijakom.
Če avto ne zdrži cel dan pod minimalnimi obrati zunaj mrazu, potem kupi drugega. Jaz vem da je mene v avtu zeblo pri prizganem avtu na mestu Pa da ne bi hladilnik odvedel odvečne toplote!?
Sem pa videl kaj naredi s traktorjem ko mu poči cev za vodo, traktor pa brez nadzora se naprej poganja pumpo za zalivanje njive pod polnim gasom (tako kot prej nekaj dni nepretrgoma). Ena sama žalost....
dule80 Napisal:Zdej me pa neki zanima kako priklopimo agregat z močjo ne vem 5kw na hišo če pa imamo na agregatu dve oz tri štekarje?
Če je agregat enofazni, potem uporabiš eno in nanjo priklopiš kabel s katerim poganjaš kurilnico. Več vtičnic je na agregatu namesto razdelilca na podaljšku.

Če je agregat trifazni, potem mora imeti tudi trifazno vtičnico in lahko poganjaš v hiši trifazne ali enofazne porabnike (seveda ustrezno priklopljene)
Ker so to agregati večjih moči, pravzaprav ne spadajo v to temo.....
sassapo Napisal:Znancu je pri takšnem početju odpadel zadnji del izpuha pa zajlo za ročno mu je scvrlo. vsi vroči deli avtomobila se med vožnjo hladijo, pri mirovanju pa noben avto ni skonstruiran da bo obratoval pod obremenitvijo. Temu je namenjen traktor

Če mu je odpadel izpuh, je bil verjetno hin. In ker je odpadel, je grelo vse povprek, torej ni čudno da mu je stopilo karkoli že. Če bi ven pihalo za odbijačem, se to ne zgodi. Avti pri + 35 stopinjah v koloni na avtocesti ob "izletu na morje" z vklopljeno klimo so bolj obremenjeni kot pri cca 0 stopinj in poganjanjem inverterja s cca 500W povprečnega odjema. Pa so oboji pri miru Smile
LP,
Samojed
Drži pri 0 zunaj normalno vzdrževan avto ne bi smel imeti težav,
drugo so poletne temperature in laufnje več ur skupaj

Kar se tiče altenatorjev pa naj avto laufa z vsaj ca. 1100 disel oz 1300 bencinc pri teh obratih altenator daje od sebe skoraj max v prostem teku precej manj

Dajte pazit da za elektromotorje uporabljate zadeve ki dajejo sinus zna bit drago drugače
1 2 3
Iskanje po temi