PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Agregat za obtočno črpalko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

zanima me, če je varno priklopit obtočno črpalko ogrevanja na tak mini agregat -

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.merkur.si/gradnja/elektroinstalacije/energetika/bencinski-agregat-nutool-ng750-0-75kw-1f-rocni-zagon-1x230v-1x12v?gclid=CPaVle-UxsMCFW7MtAodk1gA1g">http://www.merkur.si/gradnja/elektroins ... tAodk1gA1g</a><!-- m -->

Nima AVR, bi ga pa potreboval samo v primeru da dalj časa ni elektrike, da vsaj malo obrnem obtočno črpalko.

Mogoče še kak nasvet?

Hvala,
Davor.

P.S.
Se opravičujem če se tema ponavlja. Kolikor sem preveril, nisem našel dovolj podatkov, da bi se lahko odločil.
Bolje na razsmernik pa kakšen akumulator, lahko na avtomobilski (bolje da avto v času poganjanja črpalke laufa vsaj pod štandgasom), ni pa to za kakšno daljše obdobje!
Lahko, bo pa bolj zanesljiv nek inverter s čistim sinusom za tisto obtocno črpalko z nekaj 10w porabe.
Tudi modificiran sinus jo požene (dobiš ga že za 20 evrov) samo malo bolj brni. In to naj bi na dolgi rok ob pogosti uporabi škodilo črpalki. Kaj to pomeni dolgi rok in pogosta uporaba pa ne znam definirati. Sam sem si kupil 1500w Inverter tako da lahko v skrajni sili tudi skrinje in hladilnike poženem. (na vžgal avto ker tisti aku v kurilnici bo hitro pocepnil ob kw porabi
Imam podobno od Einhel, mi ja pumpa laufala brez problema par krat po pol dneva.
To je dvotaktni motor kajne.
Zanima me kako boš to popravljal ko ne bo več vžgal. Vemo da Kitajci nimajo običajno dolge življenjske dobe.
Že res, da Kitajci delajo poceni stvari in da se tak agregat ne more primerjati s kako Hondo. Ker pa tu ne gre za stalno ali zelo pogosto uporabo, je popolnoma vseeno, če bo zdržal polovico tistega, kar bi zdržala Honda.
Je pa najbrž popravilo izven garancije nemogoče ali pa predrago.

PS:
Za motor google pravi:
Engine Model: HR1e45
Engine Type: Single Cylinder,4-Stroke,Air-Cooled,HOV
Displacement(cc): 63
Hvala za mnenja in predloge. Sem še kontaktiral električarja, pa je rekel da raje kaj 4 taktnega, tako da sem vzel naslednjega po moči od Nutool - NG2200. Ma da vsaj te dni vzdrži, če bo kaj ven metalo.

Potem pa je itak že pripravljena vezava s preklopom za 3 fazni diesel agregat...
4-Stroke = 4 taktni Idea
Lp
Bi samo vprašal če potrebujem za poganjanje "pametnih" obtočnih črpalk in kotlovske regulacije seltron inverterski agregat ali je dovolj navaden agregat z avr?
Vsak agregat, ki da stabilno sinusno napetost bi moral biti dober.
A lahko navedete kakšen primer agregata oz kaj mora pisat da sploh vem kaj gledat
Doslej tudi nisem zasledil točnega odgovora, ali je možno z osciloskopom pogledat kateri (že kupljeni, doma stoječi) agregat ima pravo sinusoido, da je brez problema uporaben za vse vrste odjema.

Kaj mora pisat, je res vprašanje, poleg tega pa "papir vse prenese". Merjenje agregata bi verjetno dalo pravi odgovor. Če kdo nudi te usluge, prosim na z.s.
Agregat naj bo ali inverter ali pa AVR - to naj bi pisalo na njemu. AVR je v bistu Avtomatic Voltage regulation. Sinus da vsak ven, ker je to pogojeno s konstrukcijo generatorja. Če te zanima obstoječ, pač za to ne rabiš nujno osciloskopa - rabiš voltmeter in pomeri napetost v praznem teku ter napetost obremenjenega. Navadni, brez regulacije, imalo lahko v prostem teku tudi 250V in to lahko kuri TV-je itd, ko ga obremeniš pa se bo napetost sesedla (odvisno od obremenitve lahko tudi na samo 210V). Poleg tega, če imaš tak multimeter, lahko pomeriš še frekvenco - ta je pa odvisna od obratov motorja in same regulacije obratov.
Pri AVR je napetost dokaj konstantna, frekvenca pa je še vedno odvisna od obratov motorja.
Pri inverterju sta napetost in frekvenca konstantni, ker za to skrbi regulacija inverterja.
LP,
Samojed
Pozdrav,
takole je bil agregat v akciji že tretjič v mesecu dni.
[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?2t/cj/2xXPbIgc/agregat-v-akciji-3unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/2t/cj/2xXPbIgc/agregat-v-akciji-3unichr("46")jpg[/img][/url]

Črpalka za kolektorje, ćrpalka za sekundarni vodovod (750W) in 2000V grelc za "kufe". Je šlo v redu skoz.
:twisted: se je sonce na hitro pokazalo in pognalo kolektorje/avtomatiko-regulacijo v blokado!! Sem moral "resetirat" :twisted: tipalo na kolektorjih-ohladil sem ga s snegom+mokro krpo na strehi Big Grin . Kolektorji imeli 128°C-134°C.
Lep pozdrav
jaz sem imel ob lanskem žledu nameščen 600W "modificirani" sinus inverter, na avto v garaži. delalo je vse, skrinja, hladilnik, ... grundfoska za centralno pa ne. samo brnela in grela se je. za vodovod črpalke sicer tudi ni zagnalo, premalo vršne moči.
1 2 3
Iskanje po temi