16.2.2015 ob 17:23
jani65 Napisal:Si ti tudi iz Štajerske ,kje se dogajajo čudeži.................Namenjenu je bilo Svetip-u.
jani65 Napisal:Si ti tudi iz Štajerske ,kje se dogajajo čudeži.................Namenjenu je bilo Svetip-u.
jani65 Napisal:jani65 Napisal:Si ti tudi iz Štajerske ,kje se dogajajo čudeži.................Namenjenu je bilo Svetip-u.
jani65 Napisal:Si ti tudi iz Štajerske ,kje se dogajajo čudeži.................
paparac Napisal:Glej @jani si se na veliko razpisal odgovoril pa mi nisi na nobeno vprasanje tako da sem v dvomih glede tvojih odgovorov drugim formurasom.Ti tvoji odgovori s8 splosni tako da sklepam da nisi neki strucko in nimas izkusenj iz energetike , opisujes samo to kar imas doma narejeno in to na veliko propagiras- zal to sklepam po tvojih odgovorih.Kot laik bi ti verjel.ce me drugi ne bi prepricali drugace.Poglej se enkrat moja vprasanja pa odgovori vsa na par njih.Bi pa rad videl tvojo kurilnico ki je po pisanju sodec spica med spicami.Mogoce bi tudi jaz naredil po tvojem sistemu.Sedaj pa zares
pa brez zamere ce sem te uzalil :wink:
jani65 Napisal:paparac
Nič pa nisi napisal zakaj ne hranilnik, navedi vsaj en vzrok, saj pravi da je vrisan v vseh shemah vezav.
Sem še enkrat prebral , kaj sem napisal pa glej ga zlomka saj piše.
Nisem proti zalogovniku,menim pa,da kotel na pelete tega ne rabi. Sem pa že večkrat napisal ,da ga iz vidika ekonomične upravičenosti takoj vgradim, vendar ni podatka ,da je po vgradnji kdo prihranil razen 100kwh el.energije.
Shema 2. Konfiguracija DKG nima zalogovnika
Shema 3. Konfiguracija DKG || PTV nima zalogovnika
Lahko pa z zalogovnikom ,to je to kako se boš odločil.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.centrometal.hr/wp-content/uploads/2014/09/PelTec-tehni%C4%8Dke-upute-REGULACIJA-12-2014-v2_61_net.pdf">http://www.centrometal.hr/wp-content/up ... 61_net.pdf</a><!-- m -->
Imam kotel preko EKS -Slo pa nimam zalogovnika ,in na moje vprašanje monterju mi je odgovoril , če me tišči denar.
Citat:Regulacij za talno gretje ni. Obstajajo vremensko vodene regulacije. Pomembne so nastavitve parametrov.Možno, če je med parametri tudi izbira med talnim in radiatorskim gretjem.
Citat:Probam biti razumljiv.Popolnoma razumljiv. Si se omejil le na eno blagovno znamko regulatorja. Pa še tu nisi povedal bistva trenutne polemike. Ni bistven razpon temperatur. Ta proizvajalec ima za nižje temperature ravno linijo (linearna odvisnost) za višje pa ukrivljene navzogor (progresivna odvisnost), kar je isto, kot bi imel izbiro med talnim in radiatorskim gretjem.