Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Pri teh cenah elektrike bi ti predlagal ogrevanje z TČ čez celo sezono. Kolektorji imajo pozimi omejeno delovanje, kvaliteten solarni bojler pa je malo cenejši od Tč, pri kateri odbiješ 250 eurov subvencije.
Mogoče nekaj koristnega za talno gretje.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kiring.si/shop/talno-ogrevanje-za-adaptacije/621-talno-ogrevanje-za-adaptacije-ftw108s.html">http://www.kiring.si/shop/talno-ogrevan ... w108s.html</a><!-- m -->
Objave: 34
Teme: 2
Ocena:
0
Ja..... še to....kolektorje bi prav tako kot TČ imel pozimi na OFF, ker peč bi imel na drva,,,tako da za "zimske dni" bi imel ogrevanje in vse skupaj na drva.
EDIT : aha... torej predlog za kopalnico bi bil ti grelci.... Tudi o tem sem že razmišljal in predvidevam, da se to položi recimo samo po sredini kopalnice oz tam, kjer se bi/bo hodilo. Pa ima kdo ta sistem ? MOgoče kakšen komentar... glede porabe elektrike...
EDIT : pogledal še 1x.......... kaj tale zadeva pa ni na električno ogrevanje...ampak se priključi na radiatorje ? (zanimiva zadeva)....
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Me zanima kaj bo keramičar rekel, ko mu boš rekel da naj v lepilo vtisne to dober cm debelo zadevo( samo po "sredini" kopalnice). Pa še dražja (50+/m2) kot klasično tale gretje
Avtor: ko imaš enkrat zalogovnik je filozofija čisto druga kot pri Stadler. Zato pred odločitvijo svetujem ogled kakšne kurilnice v živo, lastnika pa vprašaj kako pogosto kuri, kako velik objekt ogreva.....
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Sama ugibanja, zakaj se ne obrneš na ljudi, ki se poklicno ukvarjajo s tem in ti lahko ustrezno brezplačno svetujejo, predlagam <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.pravaklima.si/kategorija/toplotne-crpalke/">http://www.pravaklima.si/kategorija/toplotne-crpalke/</a><!-- m --> ... mislim pa da v tvojem primeru bi bila dovolj 11 kW tč.
Ocena:
8
Klimas (tc) mu svetoval o peci na drva?
Objave: 1142
Teme: 5
Ocena:
1
Fant sprašuje o kotlih na drva in potrebni moči.Eni so mu pa začel podtikat TČ za ogrevanje hiše.
Sej ne veste mogoče ima pa svoja drva in se je zaradi tega odločil ,da bo imel kurilnico na drva in ne TČ za ogrevanje hiše.
TČ bo imel samo za ogrevanje sanitarne vode. Kar je po mojem čisto OK.
Sama moč kotla za to kvadraturo bi zadoščala res 10 Kw poroblem pa nastane zaradi naslednje zadeve ,ker nastane težava zaradi majhnosti kurilne naprave ,se pravi bi moral biti pri kotlu vsako uro.
Upam ,da razmišljaš vsaj v tej smeri ,da bi si kupil uplinjevalni kotel.Uplinjevalni kotli imajo boljši izkoristek in so tudi bolj ekološki na prem klasiki.
Upam ,da nisem preveč razjezil kakšnega črpalkarja
lp cratos
Ocena:
8
Pa lahko poljubno krajšas tiste 3,3m dolgo mrežo. A boš še malo po steni potegnil?
Cratos; črpalkarji so se bolj občutljivi kot uplinjaki... Vsaj tak je moj občutek.
Ocena:
32
Malo sem jaz zakompliciral zadevo, ker sem dal primer talnega gretja pri adaptacijah. Drugače kar je verjetno tudi ceneje, od radiatorja potegne kača po tleh, ki se zalije z estrihom. Tako ima rešeno večina tistih, ki imajo radiatorsko ogrevanje in so želeli topla tla na hodniku in kopalnicah.
Objave: 1949
Ocena:
1
Lluka11...Pametno razmišljanje s strani avtorja teme, tudi sam bi imel tako prezračevanje , vendar bi z odpadno temperaturo prezračevanja poleti ogreval sanitarno vodo. Pozimi bi jo pa ogreval z pečjo na drva z zalogovnikom z vsaj 24 urno avtonomijo, sploh, ker praviš, da imaš svoja. Glede fasade imaš po svoje tudi prav, bi pa osebno premislil rajše kot o sendviču z kašno drugo vrsto izolacije npr.iz lesnih vlaken ali multiporja. Če te pa moti izgled, (plastik fantastik) pa ni dileme.
Objave: 1357
Teme: 32
Ocena:
-58
...torej predlog za kopalnico bi bil ti grelci...
Povratek iz radiatorja v kopalnici imam kačasto speljan po kopalnici in je tlak ravno prav topel, je pa vmes montiran še ventil za nastavljanje. V prehodnem obdobju pa kalorifer za 20€, vse ostalo je dražje. Danes v soncu mi 15 cevni vakuumski kitajc predgreva ( v predtoku 150 lit bojler samo z soncem) vodo za STČ iz 8 na okoli 25°C, do 42°C segrejem pa z centralnao ali STČ. Poleti za dva povečini dovolj od sonca drugače če zmanjka pa STČ 200lit.
Za ostalo vsekakor peč na drva in zalogovnik, peč pa naj bo predpripravljena za peletni gorilnik boš kasneje sigurno razmišljal v tej smeri. Pa dobra avtomatika in boš kuril enkrat dnevno, najbolje zvečer, če ena nalaga ni dovolj vržeš notri še par polen pa je toplote za prodajat :mrgreen: Pri meni to "laufa" že nekaj let, prej sem imel kombinacijo z oljem sedaj imam pa na peči za drva montiran originalni peletni gorilnik in dela BP- skoraj tako kot oljni. V hudem mrazu kurim drva, v prehodnih obdobjih pred in po špici zime pa s peleti. V neki drugi temi je hidravlični načrt "moja kurilnica" :wink:
Ocena:
32
Tisto niso grelci, ampak razvod vodnega talnega za adaptacije. Priključi se pa isto na radiator kot da bi potegnil kačo. Pa termostatski ventil daš gor, da spušča 28 C noter.
Objave: 34
Ocena:
0
Če razumem prav.... je tako kot bi imel potem takem radiator v tleh.... in v kopalnici bi torej prišel prav ta način + radiator.