Objave: 928
Teme: 24
Ocena:
0
" zamot1
Take debate sodijo v oštarijo :twisted: "
A si se že vrnu iz oštarije...
Objave: 1109
Teme: 11
Ocena:
0
@zamot1.... super mas daljšega..... važno je da stvar funkcionira... ne bluzim...
exsotic pa še vedno nima odgovora zakaj mu ne polni zalogovnika na željeno temperaturo...
lp
Colin
[url=httpunichr("58")//zenlesunichr("46")net/]les je lep[/url]
... Vaja dela mojstra - Mojstri pa vajo ...
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
zamot1 Napisal:Zaključek vsega nakladanja; kriva je vlaga v drveh :lol:
Krivi so CH-ji. Iz C + O rata CO2 in nekaj CO, iz H + O nastane pa H2O-voda, pa so lahko drva popolnoma suha. Isto velja za plin, olje........... vse ogljikovodike!
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
točno, kakšne mogoče celo lahko nahecaš da jim iz auspuha teče neizgorel bencin(predvsem pozimi, ko pospešijo iz pred semaforja recimo).
A imam bencin tudi vlago tako kot drva?
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:A imam bencin tudi vlago tako kot drva?
Načeloma nima vlage (dovoljena je neka malenkost), kljub temu pa v izpušnih plinih je vlaga zaradi izgorevanja vodika.
Se pa pri kakem spretnem črpalkarju najde tudi bencin s primesjo vode. Je naredil zamenjavo : dal vodo vzel benzin.
Nimam časa - sem v penziji!
Ocena:
8
tisto vprašanje je bilo sarkastično. Iz auspuha se pocedi običajno zaradi kondenza ki nastaja v njem.
Ocena:
0
Kurjaci na drva..... eno vprasanje.....
Grundfosova pumpa ona s tremi stopnjami..... na katero stopnjo jo laufate?
Sam sem ugotovil, ce jo laufam na 2 stopnjo, mi kotel konkretno hitreje zagreje isto kolicino vode, kot kaze pri pocasnejsem pretoku voda lazje vzame energijo iz izmenjevalca....
Govorim o pumpi, ki mi poganja vodo po radiatorjih..... je pa res da imam hladnejsi povratni vod, .... aja ... tudi zalogovnik mi drzi za spoznanje dalj, ker mi manj mesa vodo in se od spodaj lazje nalaga hladnejsa.....
Pumpo pec zalogovnik teram na 3 stopnjo, ker mi dela samo v intervalu temp. Kotlovske vode cca 68 do 79 stopinj..... ta pumpa mi dela se cca 5 min po tem ko peletni gorilnik izklopi, da poberem se nekaj energije iz kurisca, pa se v zalogovniku, se je pokazalo, da mi pripravi po celotnem volumnu skoraj enakomerno temperaturo vode.....
Lp
Colin
Objave: 1949
Teme: 2
Ocena:
1
colinmcrae Ker med cikli gorenja ..... ne vem malo odvisno od zunanje temperature .... kotel zalaufa na 3 - 4 ure( vmes se verjetno ohlaja), lahko trdim, da temperatura kotla ne pade pod 60 stopinj. sicer je minimalno odvisno glede na zunanjo temperaturo. zanimivo je to, da ne iz zalogovnika, ne iz radiatorjev, ravno zaradi zalogovnika, tudi ne morem dobit pod 40 stopinj vode, se prej vkljuci pec....
Lahko, verjameš čez noč se ti spodaj kotel in tudi med 3-4 urno pavzo ohlaja. Kotlovska tipala so nameščena zgoraj, zanimiv pa bil diagram temperature povratka v kotel v obdobju nekurjenja in obratovanja. Tudi meni se brez potrošnje ne ohladi kotel zgoraj iz 80st.Cv 12urah za 2st. C se pa zato spodaj na povratku na 35st. C zato pa rajši prej zakurim, kot da mi je sistem ohlajen na nižjo temperaturo.
Ker pa poznam tvoj kotel in še gorilec Ferroli tudi vem kako hitro se kotel
ohlaja že zaradi vleka skozi gorilec in samo upam, da ima Moderator to pošlihtano.
Ve se pa tudi, da so omočene, kondenzirane - vlažne površine dovzetnejše za
nabiranje prašnih delcev tudi pri kurjenju s peleti, kaj se pa zato posledično dogaja, nam je pa znano.
Ocena:
0
Da se enkrat razlozim uporabljam 4 potni mesalni ventil...
Se pravi primer 1: mesalni ventil zaprt, je vezava:
Izvod iz peci..... spodnji del zalogovnika ..... zgornji zgornji del zalogovnika..... dovod peci....
Primer 2 : mesalni ventil odprt:
Izvod iz peci ..... dovod radiatorji..... izvod radiatorji..... spodnji del zalogovnika.... zgornji del zalogovnika .... dovod peci....
Pec se zazene ko zgornji del zalogovnika pade na 45 stopinj
Zdaj pa mi razlozi kdaj lahko dobim 20 stopinj vodo v kotel, da bo leta skondenziral .....razen, ko ga na zacetku sezone zazenem sistem ( hvala okram bom bolj pazil kaj pisem :lol: ),....
Lp colin
Objave: 3458
Teme: 1
Ocena:
9
Tudi, če dobiš v kotel 45C kotel kondenzira :wink: .
Ocena:
0
Glej.... brezveze..... ok pec mi kondenzira.... zato ker mam mam najnizjo teperaturo povratka 45 stopinj... in nimam varovanja na 60....
Lp
Colin
Objave: 1767
Teme: 20
Ocena:
0
Kako da si se odločil za to varianto?
Izvod iz peci..... spodnji del zalogovnika ..... zgornji zgornji del zalogovnika..... dovod peci...
Koliko pa je črpalk, samo 1 ali več?
Ocena:
8
Zato da ima vso vodo pregodlano.
Cel svet stremi k plastenju vode po temperaturi on pa je naredil obratno. Toplo vodo je odkrival, podobno kot jaz s sončno.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:Cel svet stremi k plastenju vode po temperaturi on pa je naredil obratno.
Ni ravno cel svet, tu imaš vsaj eno izjemo.
Plastenje je smotrno, če imaš na zalogovnik vezane porabnike z različno min temperaturo dvižnega voda.
N.pr: bojler 50 / 45 C in talno gretje 30 / 28 C. Če imaš dobro plastenje, bo bojler delal dalj časa, kot bi brez plastenja.
Če pa imaš samo en odjem (ali več na približno isti temperaturi, pa s plastenjem ne pridobiš praktično nič. N.pr.: Za talno rabiš 30 / 28 C, zalogovnik nafilaš na 80 C. Razlika v razpoložljivi energiji, če vso vodo ohladiš do 30 C ali pa večino do 28 in malenkost do 30 pa res ni velika. Ne vidim računice za vse ukrepe, potrebne za dobro plastenje.
Nimam časa - sem v penziji!