2.2.2015 ob 23:00
Glej zamot1..... kurim na pelete ..... glede na to da sem iskal ogromno nekih informacij, ko sem dograjeval sistem in regulacijo, tudi na tem forumu..... glede varovanja povratka..... ne vem..... zadevo mi je montiral in vezal brat. sicer je s podrocja toplotnih crpalk (ni pa obremenjen z biomaso) oz.bi rekel, da preferira toplotne crpalke, pa naj bo to misljeno kot interdisciplinarnost....
Skratka sistem sem nadgradil .... potem pa na tem forumu
hock:
hock:
hock: ...... nima varovanja povratka..... ja nimam ga ampak zakaj.....
Ne vem verjetno zato..... ker ko mi pec laufa imam temperaturo kotla med 65 in 78 stopinj.....
Ker med cikli gorenja ..... ne vem malo odvisno od zunanje temperature .... kotel zalaufa na 3 - 4 ure( vmes se verjetno ohlaja), lahko trdim, da temperatura kotla ne pade pod 60 stopinj. sicer je minimalno odvisno glede na zunanjo temperaturo. zanimivo je to, da ne iz zalogovnika, ne iz radiatorjev, ravno zaradi zalogovnika, tudi ne morem dobit pod 40 stopinj vode, se prej vkljuci pec....
Ponoci ko kotel ne dela temperatura kotla ne pade pod 40 stopinj.....
In potem pride pametni folk in
hock:
hock:
hock: nima varovanja povratka.... ne nimam ga .... ne rabim ga ... bom denar bolj pametno porabil drugje.... se investicije hitro nalagajo.... se vedno ne vem kje mi bo pec kondenzirala oz zakaj bi ga rabil...
Zamot1 vcasih zmaga najpreprostejsa resitev ki laufa v praksi....
mater sem se razpisal upam, da ne zaradi pisanja privabil hudica.... kotlovnice, rezimi kurjenja pa se kaksen detajl so ... krepko krepko razlicni....
evo zdaj pa lahko vdarite po colinu ker je napisal mnenje, pa se napalo je koga da bo pisal izven teme....
lp
colin
Skratka sistem sem nadgradil .... potem pa na tem forumu
hock:
hock:
hock: ...... nima varovanja povratka..... ja nimam ga ampak zakaj.....Ne vem verjetno zato..... ker ko mi pec laufa imam temperaturo kotla med 65 in 78 stopinj.....
Ker med cikli gorenja ..... ne vem malo odvisno od zunanje temperature .... kotel zalaufa na 3 - 4 ure( vmes se verjetno ohlaja), lahko trdim, da temperatura kotla ne pade pod 60 stopinj. sicer je minimalno odvisno glede na zunanjo temperaturo. zanimivo je to, da ne iz zalogovnika, ne iz radiatorjev, ravno zaradi zalogovnika, tudi ne morem dobit pod 40 stopinj vode, se prej vkljuci pec....
Ponoci ko kotel ne dela temperatura kotla ne pade pod 40 stopinj.....
In potem pride pametni folk in
hock:
hock:
hock: nima varovanja povratka.... ne nimam ga .... ne rabim ga ... bom denar bolj pametno porabil drugje.... se investicije hitro nalagajo.... se vedno ne vem kje mi bo pec kondenzirala oz zakaj bi ga rabil...Zamot1 vcasih zmaga najpreprostejsa resitev ki laufa v praksi....
mater sem se razpisal upam, da ne zaradi pisanja privabil hudica.... kotlovnice, rezimi kurjenja pa se kaksen detajl so ... krepko krepko razlicni....
evo zdaj pa lahko vdarite po colinu ker je napisal mnenje, pa se napalo je koga da bo pisal izven teme....
lp
colin