Objave: 1357
Teme: 32
Ocena:
-58
Od kje ti pa pride mrzla voda(?) da lahko povzroča kondenz. Pri peletih štartam iz mrzlega stanja v peči pa ni nobenega kondenza, ventil na ful odprt črpalka pa izklopljena - govorim o ventilu in črpalki za regulecijo povratka na peči, brez zalogovnika. Če stalno ogrevaš ni mrzle vode nikjer v sistemu tudi 23°C v radiatorjih ni mrzla voda?
Objave: 342
Teme: 14
Ocena:
0
imel sem kompletno mrzel sistem ker smo priklopili zalogovnike in je bila voda po celotnem sistemu 19-20 stopinj.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Najbrž je pri vseh novih attackih pri prvih kurjenjih pritekel kondenz iz peči.
Pri meni celo enkrat kasneje po temeljitem čiščenju.
Ocena:
-58
Ob vsakem kurjenju (če kuriš enkrat dnevno) je voda v peči ohlajena na okoli 20°C v sistemu pa nekaj več (spodnji del hranilnika in povratek) okoli 30°C vsaj pri meni je tako in je čas da se zahajca 8)
Ocena:
8
Če ne ohlajam namenoma peči po končanem gorenju ( tako kot ti) potem ima pec naslednji dan okoli 50. Če jo ohladim na 60,potem ima okoli 40 se mi zdi. Okoli 30 ima če kurim na dva dni
Ocena:
-58
Ja, pri meni ne gre preostala toplota iz peči skozi dimnik, vsaj velika večina NE, gre v ogrevanje hiše v nočnem času za kakšno uro požene tajmer ogrevanje - vroč hranilnik je izločen iz sistema ogrevanja. :mrgreen:
Ocena:
8
Pri meni tudi ne,ker se dimnik zapre ko ne gori. Pri tebi gre v radiatorje,meni se pa ne ljubi s tem hecat. Gre pač v kurilnico.
Ocena:
-58
Nakladanje brez veze čigava pumpa bolj pumpa :mrgreen:
Objave: 342
Teme: 14
Ocena:
0
Pri 60 stopinjah povratka mi peč greje nekje 82-85 stopinj na drugi hitrosti pumpe. Ali je to uredu ali je prevelik delta T?
Ocena:
-58
Probaj z drugimi nastavitvami pa da vidiš razliko in kako se sistem odzove na to.
Objave: 1023
Teme: 7
Ocena:
0
dule jaz imam isto nastavitev.
Tu pa moraš sedaj nastavljat hitrost črpalke in odpiranje tripotnega ventila ( WDC20)
Objave: 1949
Teme: 2
Ocena:
1
Dragi pečik...i, nič mi ne pomeni, če poveste na kateri stopnji imate imate o.č. če ne poveste tipa črpalke oziroma moč. Sam imam pri 27kw peči in 1500l zalogovniku o.č .
na 1 stopnji 50w ups 32-60, kar je po moji laični logiki preveč saj jo z nižanjem moči ne morem znižati. Nekateri imajo celo frekvenčno vodene z max 22w izhodne moči.
Žerjavar bi zalogovnik ogreval že termosifonko ob pravih pogojih.(preseka cevi in višini postavitve zalogovnika). Bolj me zanimajo vaše
izkušnje pri podobni inštalaciji in z navadnimi črpalkami. Plastenje ne dela težav.
lp
pečič...c
Ocena:
-58
Če misliš da moraš zmanjšati moč oč veži v serijo črpalki 40W navadno žarnico pa sprobaj. Jaz jo imam pri črpalko za SV.
Objave: 1949
Ocena:
1
:lol: Saj potem bo poraba še večja ane :lol: :oops:
Mejim na Gorenjsko?
Objave: 978
Ocena:
2
Čisto vsaka hladna peč ima pojav kondenza, ko se zakuri v njej. Ali pa tudi ne, če je peč lepo zapacana s sajami. Jaz sem v litoželezni peči ta kondez vedno videl samo v delu kurišča ob zagonu hladne peči. Drva sem imel več kot letno dni v predprostoru na keramiki, ki je ogrevana s talnim ogrevanjem. Ker za vsako ko zakurim, vedno s krtačo potegnem po kanalih in rebrih nad kuriščem. Kondez se pojavi samo prvi 2-3 minuti, potem pa ga ni več, ker se kovina toliko segreje, da se ne more voda kondenzirati na toplo steno.
Saj vemo, da so drva iz C in H materiala. Ob kurjenju se pojavi še O in dobimo rezulatate CO2 in H2O. Tako da je kondenz pri vsakem kurjenju drv. Če je pa več vlage v drvih, je pa še krepko bolj prisoten.